Zítřejší Femme Fatale s Princess Chelsea

Zítřejší Femme Fatale s Princess Chelsea

19. 05. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Do Paláce Akropolis se 20. května vrací koncertní série Femme Fatale a díky ní zavítá do Prahy novozélandská zpěvačka a skladatelka Princess Chelsea. Před třemi lety se proslavila skladbou The Cigarette Duet, která nasbírala na YouTube za tři roky bezmála devatenáct milionů shlédnutí. Chelsea ale rozhodně není hvězdou jednoho hitu, což dokazuje její druhé studiové album The Great Cybernetic Depression, které k nám přijede představit.
Ještě před koncertem (v 19 hodin) proběhne v  Divadelním Baru Paláce Akropolis  další ze série workshopů Music Class,  ve kterém Princess Chelsea mimo jiné prozradí, jakým způsobem probíhá tvorba jejích videoklipů a jak se stát fenoménem youtube.  Pro návštěvníky koncertu je vstup na workshop zdarma. Kapacita je omezena, přihlášky posílejte na e-mail  petra@palacakropolis.cz.

Princess Chelsea

Z internetu se za poslední roky stala pro muzikanty vedlejší cestička ke slávě a Chelsea Nikkel alias Princess Chelsea se po ní vydala v roce 2012, když se její skladba The Cigarette Duet stala virální senzací. Duet nebo spíše hádku o škodlivosti kouření s Jonathanem Breem z kapely The Brunettes rychle nasbíral miliony diváků a svět si tak konečně všiml velkého talentu z Aucklandu. Čím je tedy Princess Chelsea výjimečná? I když vlastně většinu času zpívá o svém vlastním poměrně tuctovém životě, zní to v jejím podání jako to nejvíce vzrušující dobrodružství.
 

Chelsea vyrostla v nábožensky silně orientované rodině a vystudovala hru na klavír, v šestnácti se od rodičů odstěhovala a místo vážné hudby začala objevovat svět popu. V polovině minulé dekády se přidala ke komunitě kolem kultovního aucklandského labelu Lil Chief Records, který už v té době patřil mezi veličiny nezávislého popu přinejmenším na jižní polokouli. V letech 2003 - 2006 hrála s kapelou Teenwolf a byla také členkou asi nejznámější novozélandské skupiny The Brunettes, která to dotáhla až na americký label Sub Pop. Od roku 2009 už ale také Chelsea natáčí vlastní sólové písničky, které se nijak nestydí za svoji hravost ani hitový potenciál.
 
„Moje písničky jsou jako soundtrack k Disneyho filmu, který natočili Kraftwerk s Enyou za mikrofonem v šedesátkové produkci a ve vesmíru,“ popisovala Princess Chelsea svoji debutovou desku Lil' Golden Book. Nahrávka z roku 2011 je plná originálních indiepopových popěvků obalených v zajímavých barokních aranžích. Vedle přímočarého hitu The Cigarette Duet ale deska obsahuje i melancholičtější skladby, v nichž rekapituluje svoje vyrůstání v „nejnudnějším městě na světě“. S albem jí v roli producenta pomohl Jonathan Bree, který musel přetrpět dlouhé natáčení klipu k The Cigarette Duet v jednom záběru, jenž se povedl až asi na sedmdesátý pokus. Vtipné a vynalézavé klipy jsou vůbec doménou Princess Chelsea a obrázkovou podobu dostaly všechny skladby z její desky - v jednom tančí s vycpaným opičákem a v dalším paroduje módní videoblogy. A v málokterém chybí její milovaný kocour Winston.
 
Za výstřední holkou s brýlemi ve tvaru srdce z The Cigarette Duet je mnohem více než se na první pohled zdá. Písničky Princess Chelsea se pohybují „na neviditelné hranici mezi slastným sněním a nočními můrami“ (jak napsal portál Allmusic) - za smíchem se skrývá smutek, melancholické nálady naopak ráda shazuje surreálnými obrazy. Její něžné deprese jsou slyšet i na novém albu The Great Cybernetic Depression, které vychází v květnu a nabízí podle jejich slov: „Pohled do blízké budoucnosti, kde posedlost technologiemi přivedla společnost do těžkého úpadku“. Na desce je paradoxně více elektroniky než na debutu, její výjimečná schopnost vyprávět poutavé příběhy z každodenního života ale zůstala. Nové písničky představí Princess Chelsea poprvé českému publiku na večírku Femme Fatale 20. května v Paláci Akropolis.
 
Více informací :
princesschelsea.lilchiefrecords.com
palacakropolis.cz

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FEMME FATALE: PRINCESS CHELSEA

Středa 20. 5. 2015
Vstup: 300 - 350 Kč
Vystupují:
PRINCESS CHELSEA (NZ)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika