FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

13. ročník Festivalu bloumající veřejnosti Habrovka

13. ročník Festivalu bloumající veřejnosti Habrovka
19. 05. 2015   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Propojení kvalitních a léty osvědčených kapel s mladými a alternativními skupinami, divadelní představení, která do sebe pojímají prostor zahrady a dávají jí tak další rozměr, doprovodný program, který ukazuje na aktuální problémy společnosti, bohatý dětský program; ale především akce, která si za jeden z cílů klade obohatit kulturní dění na Praze 4 tím, že se snaží dělat věci trochu jinak a po svém a ukázat, že to v této době ještě je možné.
Orchestra International du Vetex(BE) začínali jako kapela hrající na svatbách a pohřbech, v současnosti jejich vystoupení plné živočišné balkánské dechovky milují po celém světě. Na ulici nebo v metru, v klubu nebo na zahradě, hrají všude a s o to větší vervou. Americká kapela z Ohia, která se rozhodla přestěhovat do Bavorska, vykašlat se na všechny současné trendy a hrát old school rock – to jsou Simeon Soul Charger (USA). Habrovka bude na chvíli menším českým Woodstockem. Úplně z jiného žánrového soudku bude vystoupení hip hopové skupiny Prago Union. Vtipné a výstižné hříčky se slovy o životě pro (nejen) všechny flinky a floutky, pro všechny trosky bez budoucnosti od kapely, která má několik Andělů za nejlepší album v oblasti rap a hip hop. S rytmem a hudbou si úplně jinak hrají Skety – a cappella jazz sextet představí na Habrovce písně z debutového alba, které vyjde pár dní před festivalem. Monika Načeva & Michal Pavlíček a texty Jáchyma Topola rovná se záruka kvality na třetí. Zklidnění a zvážnění na první pohled nevhodné pro festivalové křepčení, které ale publikum zmrazí svou sílou. Legendární kapela Krausberry zas vezme na cestu vzpomínek na první koncerty, na první pivo, na první polibky a na první průsery.

Divadlo v Celetné zahraje slavnou Havlovu aktovku Audience. Ve hře září Ladislav Potměšil v roli Vaňka, jako sládek se představí Jakub Špalek, který úspěšnou inscenaci také režíroval. Teatro Novogo Fronta pak ukaže naprosto odlišnou stránku divadla. Svou bláznivou hrou Jungle Joke, kde se aktéři mohou proměnit v cokoliv, zaujmou jak děti tak dospělé. 20 000 mil pod mořem se ocitneme s divadlem Toy Machine. Hra na motivy románu Julese Verna bude mít na festivalu Habrovka premiéru.

V sobotu od 10:00 je tradičně přichystán doprovodný program pro děti plný workshopů a divadla, o který se letos postará Valdštejnské Imaginárium. Dospělí si nejen v tuto chvíli mohou projít výstavu fotografií na téma Roma People od Lukáše Houdka nebo fotografie ze spřízněného Studentského Majálesu 2015.

Nejen poučný, ale i kreativní bude tento rok doprovodný program, který se ponese v duchu recyklace a sdílení. Představí se např. projekty jako Kupbook, Ekodomov, Rekola, Recykliteratura nebo Bezobalu. Naučte se na odpad dívat z jiného úhlu, znovu jej použít a třeba i za jiným účelem!

V rámci 13. ročníku proběhne také křest Leporela, které vzniklo na loňském festivalu. Autoři pohádek jsou děti, které se na minulé Habrovce zúčastnili workshopu, nazvaném Pomeloutky, Citrozvuky, Grepohádky. Jejich příběhy o různých stvořeních z citrusů a šišek pak dokončili „funebráci“ z divadelního spolku Wariot Ideal. Grafickou podobu dala knize Helena Čubová.

WEB: www.habrovka.cz

Dodal: Zuzana Kolouchová, Habrovka
HABROVKA

HABROVKA

Pátek 5. 6. 2015 až Sobota 6. 6. 2015
Vystupují:
Orchestra de International du Vetex (BE), Simeon Soul Charger (USA), Monika Načeva & Michal Pavlíček, Prago Union, Skety a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |