David Koller odehraje na jaře tři výjimečné koncerty

David Koller odehraje na jaře tři výjimečné koncerty

29. 05. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jedno z nejprodávanějších českých alb současnosti ČeskosLOVEnsko Davida Kollera, které sbírá nadšené kritiky, dostane koncertní podobu. Populární frontman Lucie chystá na jaro tři koncerty, na kterých nový materiál představí.
Fanoušci, kteří dorazí v Praze do Fora Karlín (4.6.), v Brně na hrad Špilberk (14.6.) a v Ostrově nad Ohří do Zámecké zahrady (30.5.), se mohou těšit kromě novinek i na průřez Kollerovou diskografií, včetně písní, které kapela neměla dlouho v playlistu. Samozřejmě dojde i na hity Lucie. Předprodej je v sítích Ticketportal.

„David už s kapelou pilně zkouší a těší se, až si naživo zahraje nové písničky včetně albového singlu Gipsy Love. Ten je krátce po nasazení mezi nejhranějšími skladbami českých rádií. Kromě toho budou v koncertním playlistu připravené věci, které muzikanti dlouho nehráli naživo. V současné době chystáme i další překvapení,“ říká promotérka koncertu Hana Petřinová.

Design pódia a světla nové Kollerovy scény dostal na starost Lukáš Patzenhauer, který se podílel už na vzhledu scény během loňského comebacku Lucie. Na výrobu projekcí dohlížejí výtvarníci a programátoři z formace Black / Division. Zpěvákovi fanoušci mohou přípravy turné sledovat prostřednictvím oficiálního YouTube kanálu Davida Kollera. Postupně na něm najdou videa z kapelových zkoušek, zákulisí či příprav scény.

Dvouhodinová show bude postavená na excelentních výkonech muzikantů, kteří Kollera doprovázejí už deset let. Na kytaru bude hrát kytarista a producent Michal Pelant, na basu Marek Minárik, který jako člen Lucie natočil i jejich nejslavnější desku Černý kočky, mokrý žáby a na klávesy Michal Nejtek. Za bicí se posadí současný člen koncertní sestavy Lucie Adam Koller (Vladimír 518, Lena Yelow, Bug'n'Dub) a Tomáš Marek, který s Lucií koncertoval posledních osm let před rozpadem.

„Na novém albu jsme přes sebe vrstvili hodně bicích. Takže kromě mě, Adama a Tomáše přibereme ještě dalšího bubeníka Víťu Halšku, který s námi několik let hostuje a podílel se i na nahrávání ČeskosLOVEnska,“ popisuje David Koller.

Hostem všech tří koncertů bude slovenský zpěvák Peter Aristone, který na sebe nedávno upozornil, když získal ke spolupráci na své sólové nahrávce bývalou zpěvačku Spice Girls Mel C nebo zpěváka Jamese Deana Bradfielda.

Aktuální album Davida Kollera ČeskosLOVEnsko vznikalo pod produkčním dohledem slavných světových jmen, jakými jsou Kipper (dlouhodobý producent a spoluhráč Stinga) a Steve Lyon (Depeche Mode, The Cure). Album se stalo ihned po vydání nejprodávanějším v Česku a sklidilo skvělé recenze, například MF DNES ohodnotila desku devadesáti procenty, deník Právo nahrávce přidělil procent osmdesát.

Turné k podpoře nahrávky chystá David Koller s kapelou na podzim. Postupně projede Česko i Slovensko.

Dodal: Roman Helcl
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DAVID KOLLER

Čtvrtek 4. 6. 2015
Vystupují:
David Koller
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika