Gramatik vystoupí na podzim v Roxy

Gramatik vystoupí na podzim v Roxy

13. 07. 2015  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Gramatik je umělecké jméno Denise Jasarevice, slovinského dje a producenta, který si podmanil pódia po celém světě. V listopadu opět zavítá do Čech a to hned na dva koncerty, které se odehrají v pražském Roxy 4. 11. 2015 a  o tři dny později na brněnské Flédě.
Těšit se můžeme na skvělou party plnou energického a nápaditého mixu hip hopu a trendy hudebních žánrů jako je dubstep a glitch.
 

Již debutové album „Street Bangerz Vol. 1“ z roku 2008 Gramatikovi přineslo zaslouženou pozornost především díky streamování na serveru Beatport. Druhé album vydal o rok později na labelu Pretty Lights Music, který je známý tím, že poskytuje veškerou muziku zcela zdarma a snaží se tak podnítit k dalšímu sdílení, větší otevřenosti a vlastní tvorbě, která nemá být svázána byrokracií autorských práv. V duchu svobody a volného nakládáni s daty se nese celá Gramatikova tvorba. Stejný princip razí i na svém vlastním labelu Lowtemp, který založil v roce 2013 a pod jehož křídly sdružuje podobně smýšlející umělce napříč žánry. Svou filosofii naplnil v roce 2014, kdy uvolnil celou svou diskografii zcela zdarma na síti BitTorrent, kde se stal třetím nejstahovanějším interpretem.

Do dnešního dne vydal Gramatik osm studiových alb, šest EP a několik singlů. S loňskou deskou „The Age of Reason“ byl dokonce nominován na MTV European Music Awards. Letošní „Coffee Shop Collection“ je výběrem toho nejlepšího z předchozích alb, nebyl by to ale Gramatik, aby se nesnažil tento druh desek pojmout jinak a originálně. „Coffee Shop Collection“ je výběrem autorské tvorby, kde nebyl použit jediný sample. Jde o čistě autorské a originální skladby, což není v elektronických žánrech, které jsou často postaveny právě na samplingu, běžné. Toto album je skvělou možností, jak proniknout do Gramatikovy tvorby a užít si neotřelé koláže na pomezí hip hopu, dubstepu a glitche, ve které jsou zároveň patrné odkazy k jazzu a funku.

Odlišný přístup k hudbě předvedl Gramatik při tvorbě soundtracku ke krátkému filmu The Condor, který režírovala Nina Varano. K filmu má Slovinec velmi blízko díky svým výpravným a oceňovaným videoklipům (např. Castell Award z Barcelona Film Festival pro klip Brave Man), které jsou nedílnou součástí jeho tvorby.

Listopadové koncerty v Praze a Brně jistě naváží na skvělé vystoupení, které Gramatik odehrál v pražském Lucerna Music Baru minulý rok.

Dodal: Daniel Bacho, Roxy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

GRAMATIK

Středa 4. 11. 2015
Vstup: od 490 Kč
Vystupují:
Gramatik (SLO)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika