FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Interstellar Funk na festivalu Shotgun

Interstellar Funk  na festivalu Shotgun
20. 07. 2015   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Holandský dj Interstellar Funk je posledním přírůstkem mezi zahraniční hosty 12. ročníku Shotgun festivalu v Hrádku nad Nisou. Druhý záříjový víkend tak vystoupí po boku umělců jako Ansome live, Mix Mup live, Amit, Seba, Manuela Fischera či Hatti Vattiho.
Support obstarají Low Profile, Rudeboy, Theya, Volnej Průběh Djs - Stanzim, Rade, Ahz, Nitrous,Touchwood, dále pak Skaph, Kopeczek & Skuban, Rafo, Elektrabel live, Sinnan, Disco Møreti či Layup & R.Kosmos.

Interstellar Funk

Festival u vodní nádrže Kristýna, hodinu autem z Prahy, i letos pokračuje v nastoupeném trendu a drží se filozofie, podle níž je na prvním místě hudba. Vizuální stránka samozřejmě hraje důležitou roli, což dokládá třeba loňský strhující videomapping na nádvořích hradu Grabštejn, ale těžiště strategie celého festivalu leží především v hudební dramaturgii a ladění lineupu na obou pódiích. A v tom nemá v Česku Shotgun festival obdoby.

I letos si v Hrádku odbydou premiéru progresivní jména elektronické scény, která mají obrovský potenciál. Příznivce techna jistě potěší živé vystoupení Brita Kierana Whitefielda aka Ansome, který je vycházející hvězdou bristké scény. Surové acid analogové beaty budou ozdobou festivalu stejně jako extatický dj, producent Mix Mup, parťák Kassem Mosseho, který přiváží na z Německa řádnou porci kreativní podivnosti.

Opomenout nelze ani mladého Švýcara Manuela Fischera, který má talentu, že by jej mohl rozdávat. Skromný umělec s podepsanými smlouvami na další desky nejen v roce 2015. 

Veterány na scéně, kteří však již léta posouvají svůj zvuk a zatím neuvízli na mělčině mainstreamu, jsou bezesporu Seba a Amit. První reprezentuje zlatou éru Good Looking. Švéd Sebastian Ahrenberg již 20 let patří mezi přední reprezentanty inteligentních lámaných beatů.

Angličan s indickými kořeny Amit Kamboj zase před deseti změnil pohled na to, jak může znít drumandbass. Od té doby posouvá svůj zvuk spojující ethno, dub, techno a breaky dále. Amitovu nekompromisní tvorbu asi nejlépe charakterizuje slovo TEMNOTA. Na Shotgun vůbec poprvé zavítá jedno z nejvýraznějších jmen současné polské elektronické scény Hatti Vatti, který se ve studiu sešel s dalšími výraznými tvářemi zmiňovaného žánru, například se Synkrem či ASCím.

Je nutné zmínit i dva pionýři české elektronické scény Touchwood a Ghonzales. Loni pod hlavičkou Low Profile vydali ceněnou desku Distance Awarness mířící do experimentálních drumandbassových vod.

O vizuální stranku se tedy postará Rafo spolu s Black Division, kteří dostali na hraní jednu stage. Kvalitní zvuk zajistí jako vždy L’Acoustic KARA System. O zbytku vás budeme informovat.

Vzhledem k tomu, že jsme se vrátili do blízkosti vodní nádrže Kristýna, očekáváme mnohem větší zájem o ubytování v kempu. Neváhejte, neotálejte, rezervujte závazně chatky velké i malé.

Dodal: Daniel Morávek, Shotgun Festival
SHOTGUN

SHOTGUN

Pátek 11. 9. 2015 až Sobota 12. 9. 2015
od 400 Kč
Vystupují:
nterstellar Funk, Seba, Manuel Fischer, Amit, Low Profile, Rudeboy, Theya, Stanzim, Rade, Ahz, Nitrous, Touchwood, Skaph, Kopeczek & Skuban, Rafo, Sinnan, Disco Møreti, Layup & R.Kosmos Live: Ansome, Mix Mup, Hatti Vatti, Elektrabel
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |