Music in the Park bez náhrady

Music in the Park bez náhrady

24. 07. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Bez náhradního programu za koncert irské zpěvačky Sinéad O'Connorové proběhl v sobotu v pražské Stromovce první ročník hudebního open air festivalu Music In The Park.
Kvůli odřeknutí vystoupení irské zpěvačky pořadatelé zlevnili vstupné na místě z původních 650 na 500 korun. Navíc posunuli koncert Maceo Parkera.

Pořadatelé se rozhodli peníze za lístky koupené v předprodeji nevracet, i když si je mnozí koupili výhradně kvůli koncertu O´Connorové. "Zájemce jsme upozornili, že vstupenky není možné vracet. Lidem, kteří sem dnes zatím přišli a o zrušeném koncertu nevěděli, to nijak nevadilo a ti, kteří si koupili lístek v předprodeji kvůli Sinéad, se je snažili úspěšně prodat na místě dalším návštěvníkům," sdělila dnes ČTK Vendula Hybšová z pořádající agentury Innervisions. Podle ní nebyl důvod vstupné lidem vracet, protože většina původního programu zůstala beze změny.

V podvečer se vyhrazený areál Stromovky začal plnit fanoušky Maceo Parkera i Sinead O´Connorové. Mnozí totiž stále neměli ani tušení o jejím zrušeném koncertu. "Stěžovalo si ale málo lidí. Většina z nich, když zjistila, že nemůže vrátit vstupenky a dostat zpátky peníze, šla přesto dovnitř a užívala si další porce hudby," tvrdí Hybšová.

Podle mluvčí Sdružení na obranu spotřebitelů Ivany Pickové zájemci mohli vrácení peněz požadovat. "Jistě se našli lidé, které z festivalu zajímala právě a pouze Sinéad O`Connorová," řekla mluvčí ČTK. Také podle mluvčí České obchodní inspekce (ČOI) Miloslavy Fléglové se lidé mohli cítit podvedeni. "Měli (organizátoři) by se k tomu postavit čelem a říct, že nějakou slevu nebo něco navíc poskytnou jako satisfakci, protože jinak asi budou čelit řadě nespokojených fanoušků," uvedla den před festivalem, kdy organizátoři ještě slevu vstupného na místě neohlásili.

Další změnou je posunutí vystoupení saxofonisty Maceo Parkera z 22:40 na 21:30. "V tak krátkém časovém intervalu zhruba dvou dnů, kdy zrušila vystoupení Sinéad, se nám nepodařilo zajistit náhradu," vysvětlila Hybšová.

Do Prahy se na Maceo Parkera sjeli i návštěvníci ze zahraničí, zejména z Polska. Měli dokonce strach, že už nebudou lístky. Jeho příznivci si nenechali ujít další z jeho zastávek v Česku, tentokrát v rámci letního festivalu. Ze zvědavosti si také řada lidí poslechla koncert Blind Boys Of Alabama a zřejmě největším překvapením akce se stal nadějný patnáctiletý kytarista Tyler Dow Bryant se svojí kapelou. Posluchači často stáli úplně ohromeni jeho vystoupením.

Pořadatelé podle Hybšové odhadují návštěvnost prvního ročníku akce zhruba na 3500 lidí. "Je to pro nás minus, že nedorazila irská zpěvačka," podotkla. V budoucnu by chtěli ve festivalu pokračovat a z letošní jednodenní akce uspořádat dvoudenní hudební maraton.

Zdroj: ČTK

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika