Co nabídne Sázava Fest

Co nabídne Sázava Fest

25. 07. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Už jen několik dní dělí přiznivce hlavně rockové a ska hudby od šestého ročníku festivalu Sázava Fest. Závěrečné shrnutí festivalu před jeho startem naleznete zde.
Sázavafest se bude konat na tradičním místě a v tradiční čas - tedy v Areálu Ostrov v městě Sázava ve dnech 3. - 6. 8.2006. Pro nedočkavé začíná 2.8. Warm Up dnem, který proběhne v klubu Shambala v městě Sázava. Tady si vychutnáte bombónek v podání světové premiéry skupiny Lucie Revival ! Dále na Warm-upu vystoupí např. Apple Juice či Znouzectnost. Zde si můžete také projít časový Line up.

Návštěvníci letošního Sázavafestu budou mít vedle poslouchání hudby možnost si i sami zahrát. Nadační fond The Music FunDation bude během festivalu pořádat skupinové bubnování, tzv. Drum Circles vedené profesionálními facilitátory. Zájemcům budou k dispozici všechny možné druhy perkusí, od chřestítek a tamburín až po velké bubny jako djembe nebo tubano.

Dávno již víte, že účast na letním Sázavafest potvrdil soubor Boban I Marko Markovič Orkestar, který je v posledních deseti letech vůbec nejlepší a nejuznávanější srbskou dechovou kapelou. Součástí jejich repertoáru jsou samozřejmě největší hity z Kusturicových filmů „Underground“, „Dům k zavěšení“, „Arizona Dream“ či „Černá kočka, bílý kocour“.

Mezi další taháky festivalu se zařadila zpěvačka ARI UP (ex The Slits) s kapelou DubbleStandart. Ari Up (vlastním jménem Ariana Foerster) se ve 14ti letech stala frontmankou skupiny The Slits, která byla v 70. letech dívčí odpovědí na britský punk. O významnosti kapely svědčí například to, že jela turné se slavnými The Clash a také fakt, že si je pozval J. Peel pro nahrávání do jeho legendární rádiové „John Peel´s Session“. Později přesídlila na Jamaiku kde pochopitelně podlehla kouzlu roots reggae a všechny tyto prožitky jí dovedly až k aktuální sólové desce Dread more dan dead.

Dalo by se říci, že událostí letního Sázavafestu bude mimo Bobana Markoviće také král elektronické ethno music Banco De Gaia! I po deseti letech tvorby zůstává Toby Marks (Banco de Gaia) odvážný, kreativní a hlavně svéhlavý. Tesklivé vokály, uptempo, downtempo, nadčasovost, ale také úcta k minulosti – to všechno shrnuje pojem Banco de Gaia. Zůstaneme-li u world music a máte-li obzvlášť rádi zajímavou a „cizokrajně či exoticky znějící“ world music, neměla by vaší pozornosti uniknou ruská skupina Ethnica.

A co takhle keltský rap? Zní to bláznivě? V tom případě by vás mohl nalákat jeden z nejzajímavějších francouzských projektů poslední doby – MANAU. Jejich koncerty jsou nabité takovou energií, která vás nenechá „jen“ poslouchat a dívat se. Jejich hudba se vám bude zdát strašlivě povědomá, přátelská a přívětivá.

Tento výčet zahraničních kapel není v žádném případě úplný. Mimo výše zmíněných přijali pozvání také Pannonia Allstars Ska Orchestra (HU), Yellow Umbrella (to nejlepší Ska z Německa), Tapia Eta Leturia (BAS), německá úderovka v podání tria Transmitter, Taxi To The Ocenan (ND) či slovenští Anawi, Polemic, Svobodná Európa, Rytmus, Kontrafakt a Peter Lipa. Zahraje také vítěz slovenské Superstar, rockový zpěvák Peter Cmorik.

A abychom nezapomněli na naše drahé české hudebníky, rozšiřujeme výčet účinkujících o domácí špičku: Čechomor, Buty, Monkey Business, Tata Bojs (se speciálním akustickým setem, který nebude možno jinde uvidět), Support Lesbiens, Wohnout, B.S.P., Ilona Csáková s velkým swingovým orchestrem, Mňága a Žďorp, Jiří Schmitzer, Bratři Ebenové, Gaia Mesiah, Švihadlo, Ohm Square, Skyline, PSH či Gipsy a další a další.

Na festivalu, jak je dobrým zvykem, nebude chybět divadlo (např. Laurychovo divadlo a další), autorská čtení v čele s Michalem Vieweghem či filmový stan (ozvěny letošního Anifestu), taneční klimatizovaný Red Zone, zábavní stan Fun Stage (stolní fotbálky, ice hockey, DDR atd.) či hudební Olmeca-Report Stage a další zpestření, o kterých budeme průběžně informovat.

Vstupenky na festival lze zakoupit v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal, Ticketstream a Ticketart. Od července lze vstupenky zakoupit v Infocentru v Sázavě a dalších posázavských infocenterch, v prodejně s hudebninami „Pekař“ na náměstí v Benešově, v ČD Centru v Praze – Libni a nově i v Kolíně. Cena třídenní vstupenky v předprodeji je pouze 650.- Kč, na místě pak 800.- Kč.


Mimohudební zajímavosti
Scéna s autorským čtením (Michal Viewegh, Mardoša, Dědeček a další) a divadly (Laurychovo divadlo a další), na to navazující kavárna s knihovnou kde budou probíhat mimo jiné autogramiády, trojúhelník této klidové zóny uzavírá filmový stan, kde bude například přehlídka snímků od Design Bloku či ozvěny třeboňského Anifestu.

Benefiční prodej hudebního nástroje Chřestidlo (obrázek viz příloha), za dobrovolný příspěvek, který poputuje do Dětského Domova v Sázavě – k předání dojde před vyvrcholením festivalu v sobotu večer kde na hlavní scéně předá zástupce festivalu a zástupce výrobce nástroje firmy SCA Packaging, celý nástroj je vyroben z tvrdého recyklovatelného papíru, bude jich několik tisíc a doufáme, že „chřestivost“ se stane novým průvodním prvkem festivalu

V rámci Sázavafestu se uskuteční výstava dobových fotografií Sázavy a okolí ve výstavní síni v kostele U Martina. Pro účastníky Sázavafestu zdarma.

Festivalová lávka bude obohacena o pontonový most, který bude položen v její těsné blízkosti, perličkou může být fakt, že bude přivezen tankem novinky (, nové festivalové městečko, novinky na webu, benefiční prodej nástrojů, pontonový most přiveze tank, festivalové autogramiády a další).

Novinku chystáme i pro novináře, nedaleko vchodu do festivalu vznikne Presscentrum vybavené od partnera Internet Expres.

Stejně jako loni i letos je pro fanoušky taneční scény a DJs připraven Red Zone. Letos se zde představí např. DJs Loutka, Koala, Javas, Dave Fish nebo Gen Dilini. Kompletní senznam učínkujících upřesníme v následujících dnech. Do RED ZONE vstup pouze od 18 let.

Pro hravé návštěvníky vznikla Fun Stage, která nabídne zdarma fotbálky, air-hockey, šipky a další atrakce, zdarma se můžete za pomoci odborníků přiučit petangu, milovníci adrenalinu mohou vyzkoušet lezeckou stěnu nebo lanové centrum a potom zrelaxovat v mexických sítích.

Návštěvníci letošního Sázavafestu budou mít vedle poslouchání hudby možnost si i sami zahrát. Nadační fond The Music FunDation bude během festivalu pořádat skupinové bubnování, tzv. Drum Circles vedené profesionálními facilitátory. Zájemcům budou k dispozici všechny možné druhy perkusí, od chřestítek a tamburín až po velké bubny jako djembe nebo tubano.

Už u vchodu na festival čeká návštěvníky příjemné překvapení v podobě nejen posílených pokladen, každý dostane kupon na výraznou slevu na míchaný rumový drink STARK, každý třetí příchozí obdrží festivalové CD

www.sazavafest.cz

1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

30. 07. 2007 | 20:20:05
+0 | -0

prodám 2 lístky na O2 sázava fest 2007

kdyžtak se ozvěte na mail nebo na ICQ : 191479323 díky
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika