Reportáž i fotky z Efdemin a Barker v MeetFactory

Reportáž i fotky z Efdemin a Barker v MeetFactory

09. 09. 2015  |  Autor: Vendula Říhová  |  Komentáře (2)
Zdá se, že se temnému technu v Čechách blýská na lepší časy. A teď není řeč o stroboskopech. Po úspěšně zavedené party Polygon je načase představit mladšího sourozence ze Smíchova. V MeetFactory se v pátek uskutečnil druhý díl nepravidelné klubovky Kinetic.
fotky z Meet Factory od N

To nám ta podzimní klubová sezóna začala hezky zostra. Kinetic evidentně nechce být jednorázovou záležitostí a má mnohem vyšší ambice. Lepší prostory než industriální prostor MeetFactory si techno z Bergainu snad ani nemohlo přát. Hned dva Berlínští producenti Efdemin a Barker přitáhli na parket plno tancechtivých lidí. Naše západní sousedy doprovodily české naděje FELIX! a yeseter.

FELIX!

Ve chvíli, kdy se za mixážní postavil FELIX!, zaplňoval už temné tovární prostory dým.. O minimalistické dekorace se tu noc postarali profíci z tak trochu tajemného seskupení BLOK_4. FELIX! si publikum podmanil hravostí sobě vlastní a s klidným svědomým mohl roztančený dav přenechat svému nástupci.

Kinetic presents: Efdemin (Dial, DE) + Barker (Leisure System, DE)

Efdemin se může někomu zdát vzezřením jako šedá eminence techna. Ale vězte, že jak se dotkne své mašinky, nastane pravá nefalšovaná veselice. Efdemin zaujal polohu deep techna a minimalu. Předvedl i své skladby z poslední desky Decay a servíroval je ve stravitelné taneční podobě. Když hraní DJe neskrývaně baví, přenáší tu energii na parket. Ona energie se pak k tanečníkům nedostává jen hudbou, je jí doslova nasáklý vzduch, který dýchají.

Když nad ránem přebíral otěže Barker, byla jsem už unavená. Zřejmě jsem v tom nebyla sama, sál se po půl páté začal vylidňovat. A tak i když je Barker kvalití DJ a z toho mála, co jsem měla možnost slyšet, se mi jeho pojetí techna líbilo, odešla jsem spát. V České republice je bohužel stále praxí, že hlavní hvězdy začínají ve dvě ráno. Člověk, který by si chtěl trochu užít volný víkend si pak rozmyslí, jestli v sobotu prospí, nebo zvolí užitečnější program.

Kinetic presents: Efdemin (Dial, DE) + Barker (Leisure System, DE)

Posledním matadorem technovečírku byl Kirill Astra. Podle rozvrhu měl hrát od šesti ráno. Řekněte, opravdu tam někdo z vás tak dlouho vydržel? Jediným černým puntíkem za jinak vydařeným mejdanem byl pach z cigaretového kouře. Ale to je, myslím, celkem dobrá bilance. Uvidíme, kým nás Kinetic překvapí příště.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

KINETIC PRESENTS: EFDEMIN

Pátek 4. 9. 2015
Vstup: 190 - 250 Kč
Vystupují:
Efdemin (Dial / Ostgut Ton, DE), Barker (Leisure System, DE)
Další informace
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Vendula Ř.
14. 09. 2015 | 21:34:22
+1 | -0

Heh answear

Já tomu samozřejmě rozumím. Prezentuji zde jen svůj názor a jsem otevřená diskuzi. A pokud tedy chceš diskutovat, jaké jsou tvé argumenty? V Berlíně jsem sice párkrát byla, ale Praha není Berlín. V Berlíně, pokud vím, dobře fungují i afterkluby, takže lidé, kteří chtějí prokalit víkend, mají nespočet možností.

10. 09. 2015 | 11:12:24
+0 | -0

Heh

Jen pro informaci autorce. V Něměckých klubech hlavní hvězdy na akci hrávájí kolem 6-7 ráno, viz. např. Berghain/Panorama Bar. Klub se otevírá ve 12 a často také končí k obědu. Takže připomínce, že hlavní hvězda hraje v jednu ráno opravdu nerozumím.
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika