Czechtek pozvolna začíná už dnes

Czechtek pozvolna začíná už dnes

27. 07. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (3)
Do vojenského prostoru Hradiště v Doupovských horách na Karlovarsku se včera začali sjíždět první technaři. Je ale možné, že část free tekno komunity skončí v úplně jiné lokalitě. Ne všichni mají zájem o party pod dohledem vojáků. Francouzské a UK sound systémy jsou už také na cestě.
Karlovarskenoviny.cz: Do vojenského prostoru Hradiště v Doupovských horách na Karlovarsku se včera začali sjíždět první technaři. Už zítra má u osady Sedlec odstartovat technoparty CzechTek. Je ale možné, že část tanečníků skončí v úplně jiné lokalitě. Povolená party pod dohledem vojáků jim totiž příliš nevoní.

czechtek

"Klidně se může stát, že půjdeme jinam. Právě jsme se o tom bavili," přiznává jeden z účastníků Josef z Mělníka. Svědčí o tom i fakt, že některá auta s technaři při cestě do Sedlce změnila směr a do vojenského prostoru vůbec nedorazila. "Situaci bedlivě monitorujeme," řekl k tomu mluvčí západočeských policistů Jiří Soukup.

Ve vymezeném prostoru se zatím usídlilo pár jednotlivců. Mezi nimi ale nechyběli ani příznivci techna ze zahraničí. "Moc se mi tady líbí. A že bude CzechTek organizovaný? To vůbec nevadí," řekl mladý Fin.

Mezi technaři byli i ti, kteří zažili loňské střety s policií u Mlýnce na Tachovsku. "Byl jsem přímo u toho, když policisté řezali do lidí. Jsem proto rád, že letos je party legální," poznamenal Julius z Písku, který do Sedlce přijel se svou přítelkyní Luckou. Odhaduje, že na letošní ročník přijede dvacet tisíc lidí. Jeho kamarád tomu ale nevěří. "Když přijede tak tisícovka, budeme rádi," uvedl.

Na místo se byly včera podívat i špičky západočeské policie. "Největší nápor očekáváme v pátek po poledni. Technaři mají pozemek pronajatý až do 7. srpna, ale party bude v plném proudu hlavně o víkendu. Češi zřejmě odjedou už v pondělí, ale cizinci zde asi ještě nějaký den zůstanou. Na Slovensku totiž za pár dní začne SlokTek," tvrdí ředitel západočeské policie Antonín Moltaš.

Strach ze zásahu policie technaři nemají. Spíš se v odlehlém vojenském prostoru bojí jedovatých zmijí a vojenské munice.


ČTK: Na plánovanou technoparty CzechTek, která se má o víkendu konat ve vojenském prostoru Hradiště v Doupovských horách na rozmezí Karlovarského a Ústeckého kraje, zatím přijelo jen minimum lidí. Policie přitom předpokládala, že větší příliv technařů začne už ode dneška, řekla mluvčí západočeské pohraniční a cizinecké policie Helena Fajrajzlová.
"Pohyb osob, které by mohly jet na technoparty monitorujeme, ale zatím jich moc není," řekla Fajrajzlová. "Očekávali jsme, že lidé začnou najíždět ode dneška do pátku, ale zatím je klid. Víme jen o několika jedincích," uvedla mluvčí.

Podobně i v Mašťově, obci, která je nejblíže pozemkům, kde se má CzechTek konat, zatím žádný zvýšený průjezd technařů nezaznamenali. "Včera tam bylo jedno auto, dneska ráno tam byly tři. Zatím tedy nic moc," řekl starosta obce Josef Slunéčko. Odpoledne bylo na místě podle starosty asi 20 technařů, několik aut a zdravotníci.

Přípravy na technoparty, která je letos poprvé na legálně pronajatých pozemcích a se známým organizátorem, přitom vrcholí u policistů, kteří budou na bezpečnost občanů a dopravní provoz dohlížet.

"Policie ČR je připravena nasadit do služby tolik policistů, kolik jich k zabezpečení daných úkolů bude potřeba. O celkovém počtu by v této chvíli bylo předčasné hovořit. Co je však možné říci již nyní, je plánovaný předpoklad, že během jednoho dne bude ve službě rámcově 150 až 200 policistů," informoval dnes mluvčí policejního prezidia Pavel Hanták.

Střídání policistů ve službách bude podle Hantáka záviset i na klimatických podmínkách. Policisté budou v době mimo výkon služby ubytováni na třech místech, a to v obcích Mašťov, Podbořany a Balková. Strava i pitný režim je pro policisty zajištěn jak v místě ubytování, tak v místě výkonu služby.

Policejní prezidium dnes také odmítlo tvrzení z tisku, že proti sobě budou stát stejní lidé na obou stranách jako při loňském CzechTeku. "Tuto interpretaci důrazně odmítáme, protože evokuje ničím nepodložený a realitě se naprosto vymykající předpoklad, že se Policie ČR nebo účastníci akce chystají na konfrontaci. Policisté budou zajišťovat bezpečnost a plynulost silničního provozu a provádět běžnou hlídkovou službu v přilehlých obcích," dodal Hanták.


Novinky.cz: Jako první dorazil soundsystém z Francie. Jeho nesmělé dunění při zkoušce aparatury v obrovitém prostoru téměř zaniklo.

Podle pořadatelů se má letošní technoparty zúčastnit až 40 000 lidí. Ve středu odpoledne byl však ještě šedesátihektarový prostor téměř liduprázdný.

Na technoparty je připravena policie, která si za svůj hlavní úkol dala organizování dopravy, záchranáři i hasiči, kteří se v horkém a suchém létu obávají požárů.

3 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Aygo
27. 07. 2006 | 19:19:06
+0 | -0
bude to mazec,ale mnoham lidem se to nebude líbit,protože je lo legální:-DDDjejich blbost,at si zustanou třeba doma.....czechtek rulezzZZ

27. 07. 2006 | 10:36:43
+0 | -0
to matesak: nechces nam poslat info jak to tam vypada? My vyrazime az v sobotu :-)
matesak
27. 07. 2006 | 10:31:16
+0 | -0
moc se těším,vyjíždím dnes v noci- jupííííííí,at už je po práci

MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika