Startuje festival Spectaculare, nabídne showcase londýnského vydavatelství Erased Tapes

Startuje festival Spectaculare, nabídne showcase londýnského vydavatelství Erased Tapes

12. 01. 2016  |  Autor: Vendula Říhová  |  Komentáře (0)
Třetí ročník festivalu Spectaculare má opět našlápnuto na to, aby aspiroval na undergroundovou hudební událost zimy 2015/2016. Festival uvede v období od 20. ledna do 12. února to nejlepší ze současné světové alternativy.
Ve zkratce vám představuji prvních šest událostí, koncertů, workshopů a projekcí, abyste měli snazší rozhodování v tom, co rozhodně nevynechat. Pokud vůbec něco.

festival Spectaculare

20. ledna 2016 / 19:00 / Chemistry Gallery /Vstup zdarma
SPECTACULARE OPENING PARTY 
Vernisáž Interaktivní výstavy ´Otisk hudby´
Na opening party k festivalu Spectaculare zahrají Aid Kid, Floex & Josef Sedloň. Budete si  moci prohlédnout výstavu ´Otisk hudby´, kde vám svá díla inspirovaná hudbou představí Michal Cimala, Michal Pustejovský, Andrej Boleslavský, Petr Pufler a Tomaš Vavrička.
 

21. ledna 2016 / 19:30 / Palác Akropolis / Vstup 500-650 Kč
MÉLANIE DE BIASIO
Melanie je belgická jazzová zpěvačka a flétnistka. Vzezřením křehká žena s hlasem jako zvon se v pouhých dvanácti stala členkou souboru Ensemble de l'Harmonie de Charleroi. Na kontě má dvě studiová alba - A Stomach Is Burning a No Deal. Z jejích nahrávek můžete slyšet, že ke svému hlasovému projevu nepotřebuje mnoho hudebních nástrojů. A přesto jste během chvíle ztraceni v temném a mysteriózním zážitku jménem Mélanie.
 

25. ledna 2016 / 18:00 / BIO OKO / Vstup 120 Kč 
Průřez tvorbou vizuálního studia CANADA

26. ledna 2016 / 19:30 / Jazz Dock / Vstup 333-400 Kč 
WILL SAMSON, MANU DELAGO HANDMADE
Britský písničkář Will Samson představí pražskému publiku své křehké skladby, které intenzivně prostupuje jeho vášeň k cestování a k Himalájím obzvlášť. Směs folku a elektronického snivého ambientu je pro zimní návštěvu Jazz Docku jako stvořená. Willovi bude sekundovat rakouský hudebník Manu Delago. Na toho se těším zejména pro jeho umění rozeznít hudební nástroj Hang. Ano, to je ten ve tvaru želvího krunýře.
 

27. ledna 2016 / 17:00 / Palác Akropolis, Divadelní bar / Vstup 100 Kč 
WORKSHOP PR AGENCY AND MUSIC MARKETING SOFIA ILYAS
Sofia Ilyas stála u promotion a marketingu značky Erased Tapes. Nyní založila svou vlastní PR hudební agenturu a o svých zkušenostech a strategiích v této oblasti se podělí i s vámi. Tématem workshopu bude promoagentura a hudební marketing. Dozvíte se například, jak prezentovat sám sebe jako umělce, jak psát tiskové zprávy a jak je důležitý osobní kontakt.

27. ledna 2016 / 17:00 / Palác Akropolis / Vstup 370-450 Kč 
ERASED TAPES SHOWCASE - MASAYOSHI FUJITA (JP), MICHAEL PRICE (UK), RIVAL CONSOLES (UK)
Vrchol festivalu se uskuteční 27. ledna, kdy bude palác Akropolis hostit showcase londýnského vydavatelství Erased Tapes, na kterém vydávají také umělci jako jsou Lubomyr Melnyk, Kiasmos nebo Peter Broderick. Pražskému publiku se předvede silná trojka - japonský vibrafonista Masayoshi Fujita a britští skladatelé Michael Price a Rival Consoles. 

Masayoshi Fujita se svým vibrafonem představí svou poslední desku Apologues. Křehkost, sklo, snění. Tak by se asi dalo třemi slovy vyjádřit Masayoshiho pojetí hudby. které pluje na nadýchaných ambientních kompozicích. V jeho tvorbě se střetávají světy jazzu a vážné hudby. 
 


Britský skladatel Michael Price je autorem hudby k seriálu Sherlock, na niž získal v roce 2014 cenu Emmy. V Praze představí soudobou klasickou hudbu ve dvojici s čelistou Peterem Gregsonem. 
 

Večer současné post-klasické hudby naruší londýnský producent Rival Consoles. Vnese do něj elektronické beaty a syntezátory. Trochu ze všech těch smyčců a klavírů vybočuje.
 
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MELANIE DE BIASIO

Čtvrtek 21. 1. 2016
Vystupují:
MELANIE DE BIASIO (BEL)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika