Vějíř lady Windermerové

Vějíř lady Windermerové

03. 08. 2006  |  Autor: Pierre  |  Komentáře (0)
V kinech od 3.8.: Režisér Mike Barker a scenárista Howard Himelstein však důvtipně přenesli stejnojmennou Wildovu hru do komunity Angličanů a Američanů žijících ve třicátých letech na italském pobřeží Amalfi.
Vějíř lady Windermerové

Současné filmové adaptace her Oscara Wilda, jako například Ideální manžel nebo Jak je důležité míti Filipa, se většinou věrně drží originálu a odrážejí reálie viktoriánské Anglie 19. století.

foto


Mladá lady Windermerová, v podání Scarlett Johanssonové, podezřívá svého manžela z milostné aférky s nově příchozí, skandály opředenou paní Erlynnovou (Helen Huntová). Sama však není daleko od toho, hodit za hlavu předchozí život a pověst a podlehnout milostným návrhům lorda Darlingtona (Stephen Campbell Moore). Záhadná paní Erlynnová má ale dobrý důvod jí v takové pošetilosti zabránit. Atraktivní, sluncem projasněné a vtipné drama nabízí překvapivý pohled na Wildovu klasiku a těží ze skvělých hereckých výkonů, mimo jiné Toma Wilkinsona a Mileny Vukotićové.

Romantický – komedie – drama / USA, Španělsko, Itálie, Velká Británie / 2004 / 93 minut / Blue Sky Film

Režie: Mike Barker
Scénář: Howard Himelstein (podle hry Oskara Wilda)
Kamera: Ben Seresin
Hudba: Richard G. Mitchell
Hrají: Helen Hunt (paní Erlynne), Scarlett Johansson (Meg Windermere), Milena Vukotic (Contessa Lucchino), Stephen Campbell Moore (Lord Darlington), Mark Umbers (Robert Windemere), Roger Hammond (Cecil), John Standing (Dumby), Tom Wilkinson (Tuppy )

web
trailer
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika