Nespoutaný vlk Patrick Wolf se vrací do Prahy

Nespoutaný vlk Patrick Wolf se vrací do Prahy

19. 02. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jeho jméno je příhodné k jeho tvorbě a osobnosti. Je nespoutaný, osobitý a uhrančivý. Patrick Wolf - hudebník, o kterém The Observer napsal “Britská nejradikálnější, nejvíce inovativní a nejkreativnější pop star”, přijíždí v dubnu již počtvrté do Prahy. 
Jeho styl se pohybuje někde na pomezí elektro-popu a komornější instrumentální hudby. V rámci “The Wildsound Tour” přiveze úplně nový zvuk a to i díky kapele v plném složení s rytmickou sekcí. 
 

Již ve svých jedenácti letech svou kreativitu spojenou s láskou k hudbě dával najevo sestavováním hudebních nástrojů z harampádí, které našel ve vetešnictví. Tím začali jako po domácku vyrobené experimenty. Během jeho dospívání a hudebního vývoje ze z něj stal zpěvák, skladatel, básník a nezávislý producent, který ve svých počinech s lehkostí kombinuje elektronické prvky s klasickými hudebními nástroji. Prozatím má Patrick na svém kontě šest alb, ale také hraní po boku legend jako Patti Smith, kterou před necelými třemi lety doprovázel na harfu a housle během její tour.

Naposledy se Patrick Praze představil před necelými třemi lety, kdy se věnoval svému akustickému albu “Sundark and Riverlight”, ve kterém přepracoval své dosavadní skladby. Tentokrát přijíždí v rámci “The Wildsound Tour”, která je předzvěstí nacházející desky. Patrick o plánované tour řekl: “Dnes jsem položil ucho k zemi a slyšel jsem dupání tančících medvědů, řev zajatého davu, tyto pochmurné příběhy nás dělají zmatenými, ale já chci jen zdivočet, probudit divoký zvuk.”. 

Názory na jeho hudbu se rozcházejí, někdo tvrdí, že je génius, druzí ho mají za mistra kýče. Rozmanitost tvorby a škála umu ale musí snad každého přesvědčit o první variantě. Posluchače vtáhne vyprávěním do svého emočního světa. Pokud tedy toužíte po strhující hudbě, skvělému zpěvu a výstředních kostýmech, určitě si Wolfovo vystoupení nenechte ujít.

Dodal: Daniel Bacho, Roxy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PATRICK WOLF

Úterý 12. 4. 2016
Vstup: od 450 Kč
Vystupují:
PATRICK WOLF (UK), CALPERNIA ADDAMS (USA)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika