Pronájem území pro Czechtek stál 24.225 Kč

Pronájem území pro Czechtek stál 24.225 Kč

03. 08. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Na technoparty CzechTek u Mašťova na Chomutovsku zůstali už jen technaři, kteří organizátorům pomáhají v úklidu pronajatého prostoru v Doupovských horách. Freetekno komunita se dále přesouvá na slovensko.
Plochu organizátoři armádě předají 8. srpna, do té doby se jim ji podle nich podaří dát do původního stavu. Technoparty se konala v části vojenského újezdu Hradiště.

Za čtrnáctidenní pronájem pozemku zaplatili organizátoři akce 24.225 korun, řekl Právu mluvčí ministerstva obrany Jan Pejšek. Naopak náklady policie, která na akci dohlížela, budou podle listu podstatně vyšší a budou se zřejmě pohybovat v řádu milionů korun. Policie, hasiči a zdravotničtí záchranáři začnou náklady počítat až za týden.

czechtek

Po dobu 14 dnů bylo okolo prostoru technoparty nasazováno denně 150 až 400 uniformovaných policistů. Na místě pracovali i kriminalisté. Do nákladů by se měl započítat i let vrtulníku, v němž se na akci přijeli podívat vedení policie a ministr vnitra František Bublan, a další výdaje.

Základnu v objektu obecního úřadu v Mašťově na Chomutovsku už ve středu opustil policejní štáb, jehož úkolem bylo zabezpečit hladký průběh akce, zrušena byla i informační telefonní linka pro občany. Policejní hlídky budou na místě až do odjezdu posledního technaře.

Policie vyhodnocuje opatření přijatá v souvislosti s technoparty, vyčíslí i vynaložené náklady a počet nasazených policistů.

Hlavní nápor zažil CzechTek o víkendu. Podle některých odhadů zavítalo na louku ve vojenském újezdu pronajatou armádou až 40.000 lidí. Pořadatelé jejich počet odhadují maximálně na 25.000 osob. Nejvážnějším případem, který policisté na CzechTeku řešili, bylo ohlášené znásilnění sedmnáctileté dívky. Lékařská zpráva je ale nepotvrdila.

Policie od začátku akce řešila desítku dopravních nehod, při kterých nebyl nikdo zraněn. Tři řidiči bourali pod vlivem alkoholu. Nahlášeny byly také dvě krádeže vozidel a několik vloupání do aut a drobných krádeží. Policie přistihla i čtyři řidiče, kteří usedli za volant dříve, než vystřízlivěli.

Podle některých informací by měla na legální CzechTek navázat nelegální party v Žíchovci u Strakonic. Policie však zatím nezjistila, že by se větší počet technařů sjížděl do jednoho místa.

1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
skunk
09. 08. 2006 | 12:15:54
+0 | -0
uz to nikdy nebude takovej czechtek jakop to bejvalo ato je skoda
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika