Kalendář koncertů 3/2016

Kalendář koncertů 3/2016

01. 03. 2016  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Tenhle měsíc nebude nuda. Osobní tipy níže v textu (melancholie + heavy + divný folk), ale sluší se dodat, že skvělá kytarovka Maybeshewill jede vůbec poslední turné, na Flédě vystoupeí IAMX nebo že v Lucerně zahraje DJ Krush. K tomu skvělí Neighbourhood nebo Tricky.
3.3. Cigarettes after Sex (Chapeua Rouge) 
Tahle brooklynská partička na to jde pěkně pomalu. Připomínají mi mužskou mutaci Exitmusic až na to, že nemají noisové vrcholy, ale končí tak, jak začali. Melancholicky, v moll a zvolna, nehrotí to. Trošku to připomíná taky některé tracky ze soundtracku k Šeptej (bez elektroniky), prostě zasněná paráda. Jedinou skvrnou na kráse je to, že vystoupí v Chapeau, kde v okamžiku, kdy přijde víc než 50 lidí, sledujete show z konce dlouhé nudle a slyšíte jen ozvěnu. Škoda, mohl to být dokonalý koncert.
 

17.3. Baroness (LMB)
Těžkotonážní borci z Baroness prošli za poslední roky plnou palbou nepřízně osudu. Bouračka tour-autobusu je vlastně téměř odrovnala – po pádu vozidla z devíti metrů naštěstí nikdo nezemřel, ale bylo to jen díky obrovskému štěstí. To zapůsobilo i v dalších letech, kdy se proměnilo osazenstvo kapely, ale kvalita zůstala pořád stejná. Výsledkem nově nastavené spolupráce byla deska Purple, která svou barvou odkazuje na nešťastnou událost z roku 2012. Je to opus magnum, jen co je pravda: melodičtější, ale i vyzrálejší. V Lucerně se předvedou v celé své kráse a předpokládám, že vzhledem k jejich úspěchu (několikrát bodovali v metalových žebříčcích), to bude bouřlivý, těžkotonážní zážitek.
 

22.3. Kristian Harting (Kavárna Potrvá)
Dán s vizáží Ježíše má rád folk, který řeže tu amfetaminem, tu psychedeliky tak, aby z toho vyšla chytlavá a jen těžko zařaditelná hudební směska. Ostatně, Harting brousil nože hardcorovou a metalovou ocelkou, až došel tam, kde je dnes. Kodaňský rodák zahraje v Praze ze svého nejnovějšího alba Summer of Crash, které vydal v říjnu 2015. Předskakovat Hartingovi bude italská dvojice Julinko z Prahy (ano, taky mi to zní podivně).
 

1.3. Tricky (LMB) / 2.3. !!! (Chk Chk Chk) (LMB) / 2.3. Marina and the Diamonds (Incheba Aréna) / 3.3. Dj Krush (LMB) / 4.3. Andhim (Roxy) / 5.3. Našrot + Čokovoko (Mersey Club, Brno) / 5.3. The Neighbourhood (LMB) / 7.3. IAMX (Fléda, Brno) / 9.3. Crossfaith (Rock Café) / 10.3. Tindersticks (Archa) / 11. 3. Please the Trees (Kabinet múz) / 12.3. Years and Years (Forum Karlín) / 13.3. Sick of It All (Akropolis) / 16.3. Driftoff (Café na půl cesty) / 17.3. Perturbator (Rock Café) / 18.3 Fuck the Facts (007 Strahov) / 18.3. Cabaret Voltaire (Fléda, Brno) / 20. 3. Maybeshewill (NoD) / 22. 3. Tricot (Futurum)
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CIGARETTES AFTER SEX

Čtvrtek 3. 3. 2016
Vystupují:
CIGARETTES AFTER SEX (US) + LA CALLE 8: DJ Teddy Ziggy (Nigeria) (dancehall/hip hop/r'n'b)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika