FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Iggy Pop hlavní hvězdou nového festivalu Prague Metronome

Iggy Pop hlavní hvězdou nového festivalu Prague Metronome
03. 03. 2016   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
Pořadatelé United Islands dnes před polednem oznámili na tiskové konferenci svůj nový projekt nazvaný Metronome. Proběhne v červnu na Výstavišti a kromě amerického punk rockového zpěváka Iggyho přijedou třeba Crystal Fighters, Foals, The Kooks a další.

 
Americký komtr punku určitě přiveze i své největší hity Lust for Life, I'm Bored nebo The Passenger. Dalšími zatím oznámenými zahraničními hosty jsou britské indie kapely Foals a The Kooks. Svůj elektronický folk přivezou, rovněž z Británie, u nás dobře známí Crystal Fighters.

Dvoudenní festival navazuje na populární United Islands 2016, které proběhnou ten samý víkend a budou končit v sobotu.

„Líbí se mi představa, že člověk přijede do hlavního města na prodloužený červnový víkend, projde si památky a odpoledne stráví procházkou po pražských ostrovech a parcích, kde mu zahrají mladí talentovaní hudebníci na United Islands of Prague. Večer pak tramvají dojede o pár zastávek na Výstaviště a bude mít možnost poslechnout si světové hudební hvězdy,“ dodává Martin Voňka.

Iggy Pop, Foals a The Kooks odstartují v Praze  METRONOME festival 

Praha letos v červnu zažije souboj současných a budoucích hvězd hudebního světa. Organizátoři festivalu United Islands of Prague právě spustili předprodej vstupenek na nový hudební festival, který proběhne souběžně s ostrovní slavností během posledního červnového víkendu. METRONOME festival, který se uskuteční od 25. do 26. června 2016 v areálu holešovického Výstaviště, láká na ikonu Iggyho Popa, jednu z nejžádanějších kapel současnosti Foals či populární indierockery The Kooks. Z tuzemských kapel se mohou hudební nadšenci těšit například na unikátní vystoupení J.A.R., slovenského zpěváka Richarda Müllera, světového rockera českého původu Ivana Krále či zavedenou elektroswingovou čtveřici Mydy Rabycad. Vstupenky jsou k dostání v předprodeji v sítích TicketPro a GoOut.

Nový dvoudenní hudební festival METRONOME přiveze během posledního červnového víkendu do centra města velká světová jména a představí neobvyklá vystoupení tuzemských interpretů. Festival využije prostor v širším centru města v areálu Výstaviště Praha. METRONOME nabídne návštěvníkům kromě propracované hudební dramaturgie i výbornou dopravní dostupnost, možnost komfortního ubytování či stanování přímo v městském parku Stromovka. 

MEtronome logo

Headlinerem festivalu je legendární Iggy Pop, který představí nejen skladby z nové desky Post Pop Depression, ale i průřez své sólové tvorby, zejména z jeho slavného berlínského období. Druhým headlinerem je jedna z nejžádanějších kapel současnosti -  britští Foals. Loni na podzim vydali své již čtvrté studiové album What Went Down a během letošního turné se jim podařilo vyprodat i proslulý stadion Wembley. Těšit se můžete také na jedny z nejvýraznějších zástupců britské indie rockové scény The Kooks, speciální „Best of show“ slovenského zpěváka Richarda Müllera či mimořádné vystoupení J.A.R. v nových aranžích a s gospelovým sborem. Na festivalu také vystoupí elektroswingoví Mydy Radycad, kteří se proslavili i díky festivalu United Islands of Prague a letos si zahrají dokonce na britském festivalu Glastonbury. Unikátní propojení hudebních legend nabídne vystoupení Ivana Krále, baskytaristy a skladatele filmové hudby, který spolupracoval například s Patti Smith, Iggym Popem nebo Blondie. Ten vystoupí na festivalu METRONOME v historické premiéře společně s Jiřím Suchým. Mezi dalšími interprety jsou britsko-španělská elektrofolková formace Crystal Fighters, brněnští Ghost of You, německý zpěvák a multiinstrumentalista L'Aupaire, temně melancholické severské trio Get Your Gun či sólový projekt bývalého saxofonisty Parov Stelar Max The Sax.  

Iggy Pop

METRONOME festival organizuje agentura METRONOME productions s. r. o., v jejímž čele stojí David Gaydečka a Martin Voňka. Organizátoři mají dlouholeté zkušenosti s pořádáním koncertů a hudebního festivalu United Islands of Prague, který se letos v Praze uskuteční již po třinácté. Rozhodli se tuto svou vlajkovou loď posunout dál a ve stejném termínu nabídnou hudebním nadšencům nejen možnost zdarma objevovat nové nadějné interprety na United Islands of Prague, ale také zažít velkolepé koncerty zahraničních i tuzemských hvězd na METRONOME festivalu. „Praha si zaslouží hudební událost v podobě velkého festivalu, který propojí atmosféru města s kvalitní a exkluzivní hudební dramaturgií. Máme stabilní zázemí, mnoholeté zkušenosti a dlouhodobý plán až do roku 2023. Chceme každým rokem festival posouvat dále, zaměřit se na komfort návštěvníků a nabídnout jim už letos dokonalý festivalový zážitek,“ říká David Gaydečka. 

Kompletní program prvního ročníku festivalu METRONOME bude zveřejněn na webových stránkách a sociálních sítích festivalu. 
METRONOME PRAGUE

METRONOME PRAGUE

Sobota 25. 6. 2016 až Neděle 26. 6. 2016
od 1600 Kč
Vystupují:
Iggy Pop, Foals, The Kooks, Crystal Fighters, J.A.R., Richard Muller, Ivan Král, Jiří Suchý
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |