Jesper Dahlbäck: Swedish House Mafia nejsou ignoranti

Jesper Dahlbäck: Swedish House Mafia nejsou ignoranti

10. 03. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Possitiva párty v klubu Cross je již za rohem a na pár otázek si našel čas i hlavní host Jesper Dahlbäck.  Patří mezi nejdéle aktivní producenty ve Švédsku, tím pádem se jeho tvorba ocitla mimo jiné také na nejznámějším labelu této země - Drumcode.
1. Ahoj Jespere, Švédsko patří nepochybně mezi jednu z evropských zemí, z které pochází mnoho kvalitních house - techno producentů. Čím si to vysvětluješ?
Myslím že jedním z hlavních důvodů je, že ve Švédsku má dlouhou tradici financování hudebních škol a dalších sdružení zabývajících se hudbou a uměním, dobře také funguje podpora od samotných měst, které financují koncerty nebo nahrávací studia.
 


2. Mnoho mých přátel, kteří se vrátí ze severu Evropy, si neumí vynachválit tamní podmínky. Ať už jde o kvalitu života, krásnou zemi nebo kulturu. Jak vůbec funguje v tomto okamžiku klubová scéna ve Švédsku?
V tomhle momentě se vede klubové scéně skvěle. V devadesátých letech to nebylo moc dobré, takže to inspirovalo mnoho lidí, aby se pokusili zlepšit situaci .Hlavně jim patří velké dík za to, kde se nacházíme dnes.

3. Někde jsem se dočetl že pocházíš z muzikantské rodiny. A mimo jiné existuje i jistý John Dahlback. Jak to tedy ve vašem vztahu je? Spolupracujete občas na nějakých projektech?
John mi stále pronajímá svůj ateliér ve svém komplexu. Je to naše kancelář, každý den se vidíme a chodíme spolu doslova i na oběd.

4. Všiml jsem si že hodně spolupracuješ na produkci s Alexi Delanem..
Ano, Alexi je můj hodně dobrý kamarád, momentálně nežije v Stokholmu, ale při každém našem setkání trávíme čas ve studiu.

5. A co ty a  Swedish House Mafia? Z některých vyjádření a postojů a jejich celkového působení na scéně mi připadají jako skupina arogantních lidí.
Zapomeňte na aroganci, ve své podstatě jsou to dobří lidé. V dnešní době je house music velký biznys, což je jen přirozený vývoj většiny undergroundových hudebních žánrů. House music by také zapadla do historie, stejně jako drum and bas a vidíš, dnes je to z toho pop music.

6. Rok 2016 se už naplno rozběhl. Co nového chystá Jesper Dahlbäck?
Mé nové věci na Parabel se právě dodělávají, takže již brzy uslyšíte.

7. V Praze se představíš poprvé. Byl jsi uz někdy v České republice? Máme dobré pivo a pěkné dívky...
Bude to vlastně poprvé, co jsem v České republice. Mám rád hezké dívky a dobré pivo, takže myslím, že to bude ideální kombinace :)

https://www.facebook.com/events/1134819546530064/

Dodal: yacube
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

POSSITIVA

Sobota 26. 3. 2016
Vystupují:
Jesper Dahlbäck - The Persuader, A:LEX, Jorgos, Yacube, dMIT.RY, Moreti a Sat
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika