Blacksheepboy, Pale&coy a Haager pokřtí své debuty na EuroConnections

Blacksheepboy, Pale&coy a Haager pokřtí své debuty na EuroConnections

11. 03. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dubnové EuroConnections v Paláci Akropolis budou ve znamení křtu českých debutů. Split album These Days / Urban Foxes zde vypustí do světa elektroničtí písničkáři pale&coy a blacksheepboy. K nim se přidá ještě electro-popový kutil Haager s počinem NEW. Zahraničním hostem večera bude norské trio Living, jež dorazí se svým zasněným groovem z polární džungle.
Tři projekty, dvě alba a jedna živá kapela - to jsou počty, kterými se bude řídit česká část večírku EuroConnections v Paláci Akropolis 14. dubna. Těmi třemi projekty jsou blacksheepboy, pale&coy a Haager, kteří vytvoří jednu kapelu, jež pokřtí jejich desky These Days / Urban Foxes a NEW. Začněme od poslední jmenované nahrávky, která je debutovým sólovým počinem Tadeáše Haagera, jenž v minulosti působil v projektech Ghostmother, Kapitán Demo, One Bit Wonder a spoustě dalších. O hudbě také psal pro Rock & Pop či Český rozhlas, remixoval, dělal vizuály nebo točil klipy. New je ale jeho první počin, který si může hrdě podepsat vlastním jménem. „New je jedno z nejotlučenějších slov posledních let. A mě fascinovalo to, jak ztratilo význam.“ vysvětluje Haager a dodává: „Druhý důvod pak byl osobnější. Věděl jsem, že se mi narodí syn, ale netušil jsem, jaké mu dáme jméno. Pojmenovat desku NEW HAAGER byl tak způsob, jak album pojmenovat po něm.“ Hymnické vokální skladby jako Drowning nebo Back to Sleep doplňují na New čistě klubové tracky, které prozrazují, že jeho srdce tepe elektronickými rytmy. Haager prý na albu svému nenarozenému synovi vypráví o tom, co ho v životě možná čeká - o procházkách na břehu jezera, létání, sopkách, kocovině či moři.

blacksheepboy

Kytarista a zpěvák Zdeněk Lichnovský alias blacksheepboy je fascinovaný možnostmi domácího lo-fi nahrávání a zvuku zkreslených syntezátorů. Hudba na jeho debutu These Days tak propojuje folkovou estetiku a něžný pop s hutnými klávesovými plochami či elektronickými beaty. Lichnovský je také členem kvarteta Apollinaire, které v prosinci debutovalo albem Nocturne. O své první album jako blacksheepboy se podělil v polovině února s Eliškou Míkovcovou vystupující pod hlavičkou projektu pale&coy. Písně blacksheepboy o snech či netěsnících oknech tak na společné desce dobře korespondují s příběhy o městských liškách, neklidu, nespavosti nebo nočních procházkách, o nichž zpívá pale&coy. Její nahrávka Urban Foxes nabízí přímočařejší hudbu, jako producentka se nebojí syntezátorových presetů, ani předprogramovaných beatů a protože nápady nahrává i aranžuje v mobilní aplikaci, skladby zachovávají bezprostřední náladu momentu, v němž vznikly.

Během večera v Paláci Akropolis se blacksheepboy, pale & coy a Haager spojí v jednu kapelu, do níž přizvali ještě zpěvačku Tanitu Yankovou, basáka Pavla Krause (DISQUIET) a za bicí usedne Petr Matoušek (Apollinaire). Společnými silami představí materiál ze všech tří pokřtěných desek a v této podobě také vyrazí na společné jarní turné.



EuroConnections se samozřejmě nemůžou obejít bez zahraničního hosta, kterým bude norské trio Living. Kapela hrdě kráčí ve stopách starších kolegů z talentové líhně města Bergen za polárním kruhem, kde se narodili také Röyksopp či KingsofConvenience. Co vloni začalo jako sólový projekt producenta Lucase De Almeidy se rychle rozrostlo o basistku Noru Tarnesvik a bubeníka SturlaKvernenga a díky singlům Cerulean či Florahedron si už Living získali pozornost i angloamerických médií. „Living dělají hudbu pro duši i tělo, když míchají psychedelické a zasněné harmonie s tropickými rytmy,“ napsal o nich magazín FADER. Debutového alba se snad dočkáme letošní rok.
 

Více informací a audio ukázky:
www.palacakropolis.cz

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

EUROCONNECTIONS

Čtvrtek 14. 4. 2016
Vstup: od 190 Kč
Vystupují:
BLACKSHEEPBOY (CZ) - KŘEST ALBA, PALE&COY (CZ), HAAGER (CZ), LIVING (NOR)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika