Legendární jamajský rastaman Max Romeo přiletí v květnu do Prahy

Legendární jamajský rastaman Max Romeo přiletí v květnu do Prahy

24. 03. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Charizmatický prošedivělý zpěvák a skladatel Max Romeo je špičkou v oboru už více než čtyři desetiletí. V Evropě je známý hlavně díky proslulé skladbě Chase the Devil, kterou předělala britská kapela Prodigy pod názvem Out of Space.
Ve svém repertoáru ale má mnohem více velkých hitů. Do pražského Lucerna Music Baru se tento jamajský Romeo podívá za doprovodu své kapely v úterý 24. května 2016.

Max Romeo

Max Romeo má za sebou již 25 původních alb a téměř dvě desítky prvoligových hitů. Úplně první úspěch zaznamenal již v roce 1965 se songem I’ll Buy You a Rainbow, který se dostal až na druhé místo jamajské hitparády. Brzy poté začal zpívat s bratry Barretovými, kteří se později stali rytmickou sekcí a základními kameny uskupení Bob Marley & The Wailers. Max Romeo pokračoval v sólové tvorbě a jako jeden z  prvních Jamajčanů prorazil v roce 1968 ve Velké Británii rocksteady hitem Wet Dream. Ten se udržel v tamní hitparádě dlouhých 26 týdnů a dosáhl až na druhé místo, když první příčku mu vzali jen Beatles s písní Get Back. Humorný song o mokrém snu se stal hymnou mladých a dokonce byl i zakázán, což ještě zvětšilo jeho popularitu. Romeo se ale sám brzy poté přiklonil k rastafariánství a neměl již důvod pokračovat v laškovných písních. Raději se vrátil ke kořenům a nahrával jen uvědomělé texty, z nichž ty nejznámější jsou vedle již zmíněné hymny Chase the Devil skladby One Step Forward, War in a Babylon, Sipple out Deh nebo třeba Three Blind Mice.

Romeo nahrál své největší hity v kultovním studiu nestárnoucího Lee Perryho. Z dalších producentů jmenujme alespoň jména jako Jah Shaka, Mad Professor anebo Keith Richards, který v roce 1980 nahrál celé jeho album. Max dodnes zůstává uvědomělým rastamanem, který dlouhodobě preferuje kvalitu nad kvantitou. Jeho koncerty jsou velkým zážitkem. Přijďte se přesvědčit 24. května do pražského Lucerna Music Baru.

Vstupenky v předprodeji jsou za 490 Kč + poplatky na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků), na webu Lucerna Music Baru a v předprodejních sítích GoOut.cz, Ticketpro, Ticketportal a Eventim. Na místě 590 Kč.

Facebook událost: https://www.facebook.com/events/861671370625336/

Dodal: Jaromír Telenský, Lucerna Music Bar
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MAX ROMEO

Úterý 24. 5. 2016
Vstup: od 490 Kč
Vystupují:
MAX ROMEO (JA)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika