Adi Ulmansky vystoupí zdarma ve Stromovce

Adi Ulmansky vystoupí zdarma ve Stromovce

15. 04. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
ADI: To je jméno, které v současnosti skloňují fanoušci elektronické muziky po celém světě. Patří jeruzalémské zpěvačce, rapperce a producentce, dříve známé pod občanským jménem Adi Ulmansky, která vystoupí v pražských prostorách Tiskárna na Vzduchu ve Stromovce v sobotu 28. května v rámci Dnů Jeruzaléma a na Budějovickém majálesu v Českých Budějovicích o den dříve, v pátek 27. května.
Během tří let se ADI díky unikátní směsici elektronických hiphopových beatů, zpěvu ve stylu r'n'b s vlivy trapu vyšvihla mezi nejzajímavější interprety taneční a elektronické scény. Stačila si již podmanit publikum na slavném Glastonbury, německém Meltu či DMJ Music Marathonu v New Yorku.  Drobná žena si z pódia umí nekompromisně poradit s davy fanoušků, a stejně zdatně si vede i při studiové práci, sluší se zmínit zejména její spolupráci s hvězdným krajanem, producentem Borgorem, jejichž společné singly načetly na YouTube milióny kliků. V Česku má silnou komunitu příznivců, kterou si získala nejen předchozími koncerty v Praze, na Dnech Jeruzaléma v roce 2013 a na loňském Electronic Beats Festivalu v Arše. Britský Guardian výstižně glosuje tuto vycházející hvězdu: „ADI přetavila svoji lásku k Radiohead do rachotivě šlapajícího, MIAózního popu...“. Více na www.daysofjerusalem.com.

Adi Ulmansky

Dramaturgie letošního ročníku festivalu DNY JERUZALÉMA / DAYS OF JERUSALEM se zaměřuje hlavně na mladé jeruzalémské hudebníky. Od 25. do 29. května se v Praze v prostorách Tiskárna na Vzduchu ve Stromovce vystřídají prvotřídní jeruzalémští muzikanti mnoha vyznání, nejen stylových. Kromě ADI budou jistě výrazným lákadlem uskupení Echo&Tito, které podpoří energické duo Malox. Zaujme i mladá kapela Beta Zinq, rapper Muhammad Mughrabi, nebo energické seskupení OSOG.

Dojde i na kulinární umění jeruzalémských kuchařů, poprvé se objeví stánky s lokálními produkty, mladí designéři a pozornost jistě přitáhnou i zástupci jeruzalémské skateové komunity. Součástí Dnů Jeruzaléma budou i filmové projekce, besedy a přednášky a premiéru bude mít také dětský program.

Program festivalu prokáže, že tři tisíce let historie města potvrzuje Jeruzalém jako místo, kde je nezpochybnitelný prostor pro vzájemné poznávání a obohacování judaistické, křesťanské i islámské kultury. Vstup na celý festivalový program je zdarma. Více na www.daysofjerusalem.com.


ADI odstartovala svoji sólovou kariéru v lednu roku 2013 s mixtapem Shit Just Got Real a úspěšnými videi A.D.I. a I Always Liked Men With Good Hands, které ještě téhož roku následovalu EP Hurricane Girl. Singl Was It You? definitivně odstartoval zájem odborné veřejnosti a médií, magazíny The Fader či Hypetrak či výběr do Vimeo’s “staff picks” následovali brzy The Guardian, Independent, Noisey, Mixmag, Clash, The 405, Jay-Z Life & Times, Notion či Balcony TV. ADI pravidelně křižuje světovou klubovou scénou a vystupovala kromě již zmíněného Glastonbury, Melt Festivalu či CMJ Music Marathonu také na Canadian Music Week a čerstvě také na sérii čtyř Electronic Beats Festivalů, kde sdílela pódium s renomovanými Metronomy, Gillesem Petersonem či Róisín Murphy. V Izraeli ADI vystupovala společně s Kelis či francouzsko-kubánskými dvojčaty Ibeyi, v Berlíně pak s hvězdou britské slam poetry Kate Tempest. 

Klíčovým kreativním parťákem zůstává pro ADI samozřejmě Borgore, ale spolupracovala také na debutu srílansko-britského muzikanta vystupujícího pod (pro nás v současnosti trochu kontroverzním) jménem My Panda Shall Fly a natočila také track pro reunion album německého IDM tandemu Funkstörung. 

Dodal: Silvie Marková, SMART Communication
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ADI ULMANSKY

Sobota 28. 5. 2016
Vystupují:
Adi Ulmansky (Izrael)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika