Me And My Drummer už v neděli v Lucerna Music Baru

Me And My Drummer už v neděli v Lucerna Music Baru

15. 04. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Me And My Drummer už konečně připravili nástupce tři roky starého veleúspěšného debutu. Nové album se jmenuje Love Is a Fridge a dvojice ho představí už tuto neděli 17. dubna v pražském Lucerna Music Baru.
Jako speciální hosté vystoupí domácí Sundays on Clarendon Road a německý umělec Tristan Brusch.
 


Když se Me And My Drummer objevili v roce 2012 na scéně, stali se jednou z nejdiskutovanějších kapel v Evropě. Jejich singly You’re a Runner a Don’t Be So Hot se virálně šířily online a dočkaly se hned několika remixů. Debut The Hawk, The Beak, The Prey (2012) byl skvěle přijatý jak v Německu, tak i v ostatních zemích starého kontinentu. Nedlouho po vydání prvního alba se začaly šířit zvěsti, že právě oni mohou být dalším velkým evropským „power-pop duem“.  Více jak tři roky se čekalo na následovníka, ale čekání se vyplatilo. Podle prvních ohlasů se novinka Love Is a Fridge, jež vyšla letos v únoru, může stát právě tím albem, které udělá z Me And My Drummer skutečné electropopové hvězdy.

Me and My Drummer

Love Is a Fridge je nostalgické a zároveň současné album. Někteří z vás při poslechu uslyší Abbu anebo Ace of Base, jiní zas Phantogram nebo CHVRCHES. Ve srovnáním s debutem je na novince barevnější a možná i experimentálnější tvorba. Dvojici už dnes nestačí pouhé rozvíjení jednoduché přímočaré melodie, ale soustředí se na dramatické změny v rytmu skladby, důmyslně vypointovanou instrumentaci a nečekané inspirace ve starosvětském rhythm’n’blues nebo indických gamelanech. Pilotní singl Blue Splinter View svádí hutným, téměř až rockovým zvukem, ale to je jen jedna barva z pestré palety, kterou pro své posluchače Me And My Drummer připravili. Love Is a Fridge je nadčasová nahrávka, kterou ocení a užijí si hudební fanoušci hned několika generací.

Spolu s Me And My Drummer v neděli vystoupí jako host také jiná dvojice, domácí naděje Sundays on Clarendon Road. Jonáš Zbořil a Jan Tůma uspěli s albem Unward, jež představili například na festivalech Colours of Ostrava či Beseda u bigbítu, ale již nyní pracují na jeho nástupci. I proto budou v první polovině roku 2016 koncertovat velice zřídka a i proto by si jejich set v rámci tohoto večera neměl nikdo nechat ujít. Večer otevře Tristan Brusch, berlínský kamarád hlavních hvězd, tedy Matzeho a Charlotte, kteří mu s jeho výstupem pohostinsky také vypomůžou.

Vstupenky v předprodeji jsou za přátelskou cenu 190 Kč + poplatky. Předprodej běží na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatku), na webu Lucerna Music Baru a v předprodejních sítích GoOut.cz, Ticketpro, Ticketportal a Eventim. Na místě 290 Kč.

Dodal: Jaromír Telenský, Lucerna Music Bar
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ME AND MY DRUMMER

Neděle 17. 4. 2016
Vstup: od 250 Kč
Vystupují:
ME AND MY DRUMMER (DE), Sundays on Clarendon Road (CZ), Tristan Brusch (DE)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
ME AND MY DRUMMER, 17. 4. Lucerna Music Bar
2 x 1 vstup + CD (k vyzvednutí na koncertu)
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika