Aleši, pověz o 1. Warm Upu

Aleši, pověz o 1. Warm Upu

08. 08. 2006  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (0)
V pondělní večer jsem se šel podívat do Roxy, kde byl avizovaný Warm up k Summer of Love. Line Up sliboval kvalitní hudbu, ale i přes to jsem nevěděl, co od akce mohu čekat. A jak to dopadlo? Dlouho jsem vydařenější akci v Roxy nezažil. O Warm upu jsem se proto hned druhý den pobavil s DJem AB. Pozn: Z této akce připravujeme také mega fotoreport.
Ahoj Aleši, jak už jsem naznačil v úvodu, včera to byla velmi vydařená akce. Myslím že i tebe to muselo překvapit. Tohle prostě v Roxy v pondělí není normální :-) Co ty na to?
Tak to víš, Summer Of Love funguje a lidi ho mají rádi, takže si zároveň rádi ukrátí čas čekání na samotný festival. Pro mě to byl taky tak trochu test jedné věci. Chtěl jsem si vyzkoušet, jak funguje krátká, ale přímo cílená kampaň posílaná na maily našich fanoušků. A viděl jsi sám, Roxy bylo po strop plné. Navíc, tak jako na Summer Of Love jde vždycky především o super muziku, i na warm upu v Roxy byla muzika nejvíc. Když jsem v půl desáté přišel, bylo docela prázdno, až mě to vyděsilo. Pak šla hrát Linda a já seděl chvíli s The Nihilists v šatně. A když jsem asi v půl dvanácté vylezl ven, bylo už úplně plno. Jsem za to moc rád a dokazuje to, že prostě Summer Of Love lidi baví. A to je fakt nejvíc.

Summer of Love 2006

Docela mě pobavil Line Up, kdy Ladida v 22 hod začala připravovat „půdu“ pro tebe, Machine Funk a Andreye. Byl v tom nějaký záměr?
Ne, v tom až tak záměr nebyl. Free Mondays moc neznám, vlastně jsem tam byl jen jednou s Afrikou Islamem a tak jsem nevěděl, jak přijdou lidi a v kolik odejdou. Magnetik museli hrát tak, aby končili v 22.00 kvůli zvuku v Roxy a po ních jsem dal Ladidu, protože jsem si myslel, že to bude nejsilnější čas. Nebyl. Když Ladida končila a já začínal, to byl začátek skutečně narvaného Roxy a na Machine Funck bylo plno úplně nejvíc. Tak se vlastně tak nějak samo stalo, že velké hvězdy, zcestovalé světem, projednou vyplnily roli předskokanů dvou mladým a de facto neznámým Djům. To se mi na celém večeru líbilo nejvíc, protože to je přesně to, co je teď v Čechách hodně potřeba, dát příležitost mladým se pořádně ukázat a kde jinde, než v hlavním čase, že. Mám z toho hodně dobrý pocit.

Když Ladida o půl noci předávala štafetu, byl jsi to právě ty, kdo přiložil sluchátka na uši. Jak dlouho jsi vlastně nehrál a jak ses před rozpařeným klubem cítil? Těsně před tvou první deskou jsem slyšel, jak ti Michal Walterstein říka „Aleši, prosím tě, hlavně to neposer!“ :-)
No, bylo to hustý. Pravidelný hraní jsem skončil v roce 1998, pak jsem se někdy v 2002 tak trochu občasně za gramce vrátil, ale nijak pravidelně. Takto jako v pondělí v Roxy jsem nehrál asi rok a půl, naposledy loni v březnu v Litvínově. Potom jsem sice hrál na Vánoce s Afrikou islamem v Mersey v Brně, ale to jsme se jen bavili a hráli desky z roku 1992 a 94. Jen tak, opravdu pro zábavu. A pak jsem letos v dubnu hrál na narozeniové akci v Mnichově Hradišti v Posilovně, tam bylo hodně lidí, ale taky jsem hrál starý desky, který jsem v tom klubu hrál před deseti lety… Jedno je fakt, že co se člověk naučí, pak už nezapomene. Vůbec jsem nezkoušel, nic takovýho. Není čas a hlavně proč. Takže jsem v těch 12 tak najednou stál, strašně se mi klepaly ruce, měl jsem šílenou trému, hrozně jsem se bál vůbec pustit to první CD Kraftwerk. Do toho tam byly nový CD Pioneery, takže jsem ani nemohl najít Eject. Prostě hrozná tréma. Přiznám se, že jsem to chtěl vzdát a nehrát, ale pak jsem si řekl, že se nemůže stát nic jiného, než že si udělám ostudu a tak jsem hrát šel. Hrál jsem v podstatě jen desky od djs, co hrají nebo hráli na SOL, což byl můj cíl a zároveň jsem prošel hodně stylů. Začal jsem Kraftwerk, pak Tiga, pak Alter Ego, Technasia, potom CJ Bolland, Umek, Space Djz, Murphy, Liebing… Když jsem viděl, že lidi to chtějí rychle a ostře, tak jsem prostě hrál rychle a ostře. Mixování mi sice nešlo úplně jak bych chtěl, ale snad jsem zas tak moc to nekazil. Nakonec vůbec nelituju, hodně se mi to líbilo. A bylo vidět, že lidi se taky bavili.

Summer of Love 2006

První CD, jak jsem i předpokládal byla od Kraftwerk. Jaké byly reakce kluberů?
Kraftwerk nejsou muzikou, která vznikla pro tancování. To je spíš k poslechu a plnému vnímání. Chtěl jsem pustit původně remix The Robots od Murphyho, ale nakonec jsem dal koncert z CD Minimum Maximum. Lidi se zastavili, poslouchali, vnímali to, co hrálo. A tak si myslím, že to bude i na koncertu. Kraftwerk jsou aduiovizuální zážitek, jaký nemá obdoby a tancovat je spíš na obtíž. Chtěl jsem to zkusit, tak jsem je dal po rozjeté Ladidě jako první. A reakce byly dobré, byť si asi leckdo musel říkat, že tomu Blehovi zase hráblo. Musel jsem je pustit na úvod, opravdu fakt musel :-)

Dále Tiga, CJ Bolland… Prezentace SOL jak má být :-) Myslíš že lidi pochopili, co jsi jim chtěl „říct“?
Ti, kteří vědí, tak určitě pochopili. Je škoda, že technik Roxy mi nedokázal zapojit sluchátka do mikrofonu, chtěl jsem použít Rushovsko Green Velvetovský fígl a mluvit/zpívat do sluchátek. Tím by to samozřejmě trochu ztratilo, ale nakonec to bylo OK. Zcela úmyslně jsem vybral pár tracků, které Summer Of Love doprovázely po celé ty roky, CJ Bolland – The Prophet, Umek – Potential 11, Technasia – Final Quadrant, Chris Liebing – American Madness, Alter Ego – Rocker, Tiga _ Sunglasess At Night, Murphy & Christian Fischer – Exile a tak dál. Prostě greatest hits collection…

Velmi mě také překvapilo duo Machine Funck a hlavně Andrey, který si v Roxy střihl vůbec svou premiéru a mejdan všichni tři podrželi na jedničku s hvězdičkou. Čím ses řídil při sestavování Line Upu?
Tím, kdo byl ochoten přijet zahrát zadarmo, protože to bylo Fre Mondays a tady se žádné honoráře neplatí. Chtěl jsem třeba Michaela Buriana, ten ale odmítl. Překvapila mě Ladida, protože té jsem se bál vůbec zeptat a ona se přitom nabídla sama od sebe. Magnetik jsou moji letití kamarádi, takže ty jsem přemluvil a jsem za to rád. Moje vystoupení vzniklo tak, že už nikdo další nechtěl a mě chyběl v line upu jeden DJ, takže jsem si to ‚přidělil’ sám sobě. Zároveň jsem chtěl především představit nové lidi, takže jsem původně vybral Nippa a Elektrabela. Nipp se ale omluvil, že se na to necítí, protože připravuje livko na SOL a Elektrabel by se nedostal zpátky do práce v Břeclavi, kde musel už v 7 ráno být. Na poslední chvíli jsem tedy šáhl po lidech z redakce XMAGu a vybral Abuatora aka Machine Funck a DJ Andreye. Myslím, že to byla hodně dobrá volba a že lidi po delší době slyšeli na takhle vydařené párty v tak narvaném klubu dva úplně nové talenty a že na ně jen tak nezapomenou…

Summer of Love 2006

Po včerejší zkušenosti bych Warm Up SOL každému vřele doporučil, takže poslední otázka.. co ještě před 19.8. chystáte?
Takové ty desetinásobné warm upy, které dělají některé festivaly dělat nechceme. Děláme jen čtyři warm upy. První v Roxy je za námi, další je v Havlíčkově Brodě s Afrikou Islamem v pátek 18.8. A dva warm upy jsou přímo v Pardubicích v pátek 18.8., jeden je u Žlutého psa v režii Michaela C a jeho hostů, druhý v Ponorce v řežii DJ Tzésara. A pak chystáme v sobotu 19.8. jeden festival, jmenuje se Summer Of Love, je v Pardubicích na Závodišti, hrají třeba Jeff Mills, Kraftwerk, Space Djz, Tiga, Adam Freeland, Chris Liebing… No znáte to, ne?

1. fotoreport od Pavla

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika