Oslav poslední Free Mondays sezóny future popem a rock'n'rollem

Oslav poslední Free Mondays sezóny future popem a rock'n'rollem

02. 05. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Poslední trojice koncertů Free Mondays ve vší parádě završí nabitou sezónu. Švýcarsko německé duo Kamikaze tě zabaví future-popem s ponurými prvky ve stylu Massive attack nebo Son Lux. 
Doraz i na Thanks, kteří už potřetí potěší naše uši soulem v kombinaci s raným rock n' rollem. S live koncerty se rozloučíme ve stylu Fleet Foxes a Beirut. Američtí US Lights vynikají dechberoucími vokály a zběsilým výstupem klávesisty. 

02/05 FREE MONDAYS w/ KAMIKAZE (CH/GER) @ NoD
support: ORIENT (CZ)
tags: electro | electronic | glitch | pop | indie | pixel | soul | pop | Bern

Kamikaze (CH/GER)
Švýcarsko-německé future pop duo Kamikaze je tvořeno zkušeným jazzovým muzikantem a hudebním inženýrem, který má zase radši edgy konec hudebního spektra. Fabio zastupuje zpěv, kytaru, baskytaru a Alexander zase bicí a klávesy. Nonšalantnost a hravost je slyšet z každého jejich EP, které jsou okořeněné ironickými texty, ve kterých posluchač najde i metafory. 

Kamikaze (CH/GER)

“Většina písní je o luxusních problémech naší generace. Jako děti narozené v 80. a 90. letech cítíme, že máme svobodu dělat cokoli, co s našimi životy chceme a psát své vlastní příběhy o úspěchu. Postupem času, když člověk vyroste, ale zjistí, že každý z této generace má stejné očekávání a není dost místa pro všechny.” hovoří o jejich textech a tvorbě Fabio. 

Jestli jsi dítě 80. a 90. let a cítíš se podobně, tak tě bude tahle dvojice bavit. Zábavný, ale ne prvoplánový pop s trochu ponurými prvky. Posloucháš styl Massive attack, Glass Animas nebo Son Lux? Něco z nich najdeš i u Kamikaze. 

FB event: https://www.facebook.com/events/1544710015822221/


09/05 FREE MONDAYS w/ THANKS (USA)
support: PURPLEFOX TOWN (CZ)
tags: dark | soul | rock | rock'n'roll

Thanks (USA)
Dark soul rock’n’roll, tak se charakterizuje skupina Thanks - čtyři kluci a dvě holky. Lascivní a drsný hlas blonďaté zpěvačky, která trochu připomíná Alison z The Kills, je doplněným čelem, bicím, kytarou, klávesami a baskytarou. Sešli se, aby spojili svůj zájem o klasický americký soul a rock’n’roll s moderními elektronickými aranžemi. 

Na Free Mondays vyrážejí už potřetí a i tentokrát určitě nezklamou. Každý člen kapely se zaměřuje na to, co umí každý člen nejlépe: strhující rytmy bubeníka Drewa Sprousea a taneční basové linky Garetta Browna, které podporují narůstající kytarové chvaty Andrew Hanna. Lilly Maher se stará o správné brnění čela a Noah Jay-Bonn zase o éterické klávesové linky. Doslova vokálová elektrárna Jimi Hendrix zpívající skličující melodie jejím vzrušujícím hlasem.

Mísí se v něm prvky soulu, R&B a kombinace raného rock n' rollu s temnými moderními synťáky. Zároveň jsou zde chytlavé indierockové momenty, které mají sílu bezprostředně strhávat na parket. To vše musí donutit každého posluchače, aby pořádně zbystřil a určitě si tenhle darksoulový úkaz nenechal ujít.

PurpleFox Town (CZ)
Mladí, pražští, alternativní, psychedeličtí, snoví, romantičtí, mysteriózní, naivní, čtyři měsíce fungující, mrkvový džus rádi mající Purplefox Town.

FB event: https://www.facebook.com/events/1013022468736338/

16/05 FREE MONDAYS w/ US LIGHTS (USA) @ NoD
support: PLACES (CZ)
tags: pop | indie | krautrock | new-wave | psychedelic | synth

Us Lights
US Lights nejsou pro českého posluchače žádná novinka. Po koncertu v Café v lese a Kabinet Múz vyráží do NoDu se svou spanilou pop jízdou. Kombinují výrazné až dechberoucí vokály se zběsilým výstupem klávesisty, které dohromady s prolínajícími se samply vytvoří tajemnou atmosféru. 

Další dávku future-pop rocku za doprovodu synťáků přiváží pětice z Portlandu. S sebou mají naloženo spoustu energie, která je znát na první poslech. US LIGHTS zní sami o sobě velmi profesionálně, jak kdyby za sebou měli vyprodané venues a byli headlinery největších festivalů. Určitě by si to zasloužili a věříme, že tam i směřují. Než však tento moment nastane, máš ještě možnost ochutnat jejich hudební menu, na kterém najdeš předkrm servírovaný Fleet Foxes, hlavní chod inspirovaný Kaiser Chiefs, dezert ozdobený Beirut a digestiv si ťukneš s We are Scientists. 

PLACES
Je pětičlenná ostravská kapela, která vznikla v roce 2010. Má na kontě 3 EP, nespočet koncertů po ČR a busking v berlínských ulicích. V dubnu 2016 vyšla jejich debutová deska "DISTANT EDGES". Na albu, na němž společně s Tomášem Neuwerthem pracovali, je devět písní, jejichž společným tematickým jmenovatelem je především lidské nitro, touha, bolest, odloučení a zmatek. Texty jsou často inspirovány skutečnými příběhy a pocity skutečných lidí, hudba je v mnoha případech dílem okamžiku. Places se nebojí silných melodií, ale také se nikdy nesnažili zalíbit na první poslech.

FB event: https://www.facebook.com/events/1038342029543086/

Dodal: Daniel Bacho, Roxy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FREE MONDAYS

Pondělí 2. 5. 2016
Vstup: zdarma
Vystupují:
AMIKAZE (CH/GER), ORIENT (CZ)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika