Na Prague Sounds Good dorazí i Pennywise

Na Prague Sounds Good dorazí i Pennywise

20. 05. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Pankáči mají o důvod k radosti víc - na dvoudenní koncertní mejdan Prague Sounds Good dorazí spolu se SUM 41, Millencolin a NOFX i další slavní Kaliforňané -  Pennywise!
Zatímco Sum 41 a Millencolin ovládnou pódium Fora Karlín 23.srpna, tandem NOFX a Pennywise ho vezme útokem o den později. Oba večery v úvodu publikum rozehřeje speciální host, jména těchto dvou předskokanů budou zveřejněna zanedlouho.

Pennywise

Pennywise
Americká skupina Pennywise, která se pro své jméno inspirovala knihou Stephena Kinga, vznikla v roce 1988 v Kalifornii. Jejich velký potenciál hned zkraje odtušil Brett Gurewitz z Bad Religion, který si Pennywise okamžitě odchytil pro svoji nezávislou nahrávací společnost Epitaph. Pod její záštitou o tři roky později kapela debutovala s prostě pojmenovanou nahrávkou Pennywise.

Přestože jak tento debut, tak jeho následník Unknown Road, byly kritikou i posluchači velmi vřele přijaty, do celosvětového povědomí se skupina zapsala až s třetí deskou About Time z roku 1995, se kterou také prvně bodovala v přehledu nejprodávanějších alb v prestižním Billboard chartu TOP 200, ve kterém pak figurovala převážná část jejich nadcházejících desek.

Do dnešního dne natočili jedenáct studiových alb, vydali jednu koncertní nahrávku, dvě EP a jedno DVD.

Spolu s NOFX, Rancid, Blink-182, Bad Religion, Green Day nebo Offspring Pennywise formovali novou punkovou vlnu, která v 90.letech zachvátila celý svět. Do roku 2007 měli prodány více než tři milióny desek, což z nich učinilo jednu z nejúspěšnějších nezávislých punkových kapel.

Jako většině formací, které na hudební scéně oslavily už více než čtvrtstoletí, se ani Pennywise nevyhnuly určité personální změny. V roce 1996 pochovali svého basáka Jasona Thirska, který spáchal sebevraždu. A to i přesto, že rok předtím kapelu opustil a úspěšně absolvoval protialkoholní léčbu. Na Thirskovo místo tehdy do Pennywise nastupil a dodnes v nich působí Randy Bradbury, který doplňuje trojici zakládajících členů - zpěváka Jima Lindberga, kytaristu Fletchera Dragge a bubeníka Byrona McMackina.

Vstupenky na Prague Sounds Good jsou k dostání v síti Ticketportal. Návštěvníci mohou volit mezi jednodenními vstupenkami v ceně 790 korun nebo dvoudenními za 1390 korun.

Více na www.ticketportal.cz

Dodal: Katka Dědková
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PRAGUE SOUNDS GOOD

Úterý 23. 8. 2016 až Středa 24. 8. 2016
Vstup: od 990 Kč
Vystupují:
NOFX, SUM 41, MILLENCOLIN, PENNYWISE, LEFTÖVER CRACK, DONAHA
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika