FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Zahraniční objevy na festivalu United Islands of Prague

Zahraniční objevy na festivalu United Islands of Prague
31. 05. 2016   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Pražský multižánrový festival United Islands of Prague rozezní v červnu již potřinácté Kinského zahradu, Kampu, Střelecký Ostrov a Janáčkovo nábřeží. Pořadatelé festivalu vybírali v průběhu celého roku ty nejzajímavější talenty evropské scény.
Výsledkem je žánrově pestrý program nabitý hudebními novinkami od indie popu a rocku přes world music až po jazz. Na festivalu se letos představí zahraniční objevy jako je polská zpěvačka Monika Brodka, multiinstrumentalista L'Aupaire, temně melancholické severské trio Get Your Gun, rakouská elektro-popová formace Leyya a jedna z nejzásadnějších postav blízkovýchodní undergroundové hudební scény - libanonský hudební producent Zeid Hamdan, který vystoupí spolu s egyptskou zpěvačkou Maii Waleed. Ten nejzajímavější dramaturgický výběr z evropských showcasových festivalů návštěvníci zhlédnou především v sobotu a v neděli 25. a 26. června. Ve stejný čas se na pražském Výstavišti uskuteční nový festival METRONOME. Praha se díky tomu může těšit na největší hudební víkend v roce. Vstup na festival United Islands of Prague je letos díky podpoře hl. m. Prahy a partnerů opět zdarma. Více informací najdete na www.unitedislands.cz.

L'Aupaire

Během posledního červnového víkendu na festivalu vystoupí více než 100 kapel a sólistů ze zemí jako je Dánsko, Nizozemsko, Lucembursko, Rakousko, Německo, Polsko, Slovensko, Estonsko, Chorvatsko, Rumunsko, Izrael nebo Portugalsko. Mezi ta nejzajímavější jména patří velká naděje německé hudební scény, zpěvák a multiinstrumentalista L'Aupaire, jehož sebevědomé skladby v sobě snoubí jednoduchost blues i syté popové melodie plné silných příběhů. Osobitý hudebník, jehož hlas připomíná Boba Dylana nebo Toma Waitse, představí své debutové album Flowers, se kterým na podzim vyjede na turné do Velké Británie. 

Na festivalu vystoupí také rakouská elektro-popová formace Leyya, která v letošním roce získala prestižní rakouskou cenu Amadeus v kategorii alternativní pop / rock a byla nominována na cenu FM4.  Leyya hraje hudbu plnou protikladů, spojuje umění a pop, jemné melodie a těžké elektronické beaty, konceptualitu a chaos i mladou naivitu a dospělou rutinu. Do Prahy přijede představit debutovou desku Spanish Disco, se kterou do konce léta vystoupí také v několika německých, holandských či slovinských městech. 

Jednou z největších hvězd letošního ročníku je polská zpěvačka Monika Brodka, která svou úspěšnou kariéru odstartovala v 16 letech vítězstvím v polském Pop Idol v roce 2004. Tato velká naděje polské scény, míchající synthpop z jiného světa s křehkým gotickým folkem, stihla vydat celkem čtyři studiová alba a získat několik nominací na hudební cenu Fryderyk. Její album Granda z roku 2010 zaznamenalo úspěch i v zahraničí a Brodka se vydala nahrávat nové písničky do Red Bull Studios v Los Angeles. Na United Island představí písně z nejnovějšího alba Clashes, na němž posledních pět let usilovně pracovala, polštinu nahradila angličtinou a elektroniku převážně živými nástroji. Album představí také na srpnovém festivalu v polských Katovicích.

Nenechte si ujít ani koncert temně melancholického dánského tria Get Your Gun. Jejich hudba zaujme mrazivou směsí naléhavosti a agresivity spojenou s temnotou severské nálady.

Dále se představí talentovaná tříčlenná rumunská skupina Golan, která vznikla v roce 2013  a ihned si získala pozornost publika i kritiky. O rok později obdržela cenu rumunského časopisu Sunet jako nejlepší elektro kapela pro rok 2013. Alex, Mihai a Ernesto kombinují house, moderní r´n´b a taneční elektroniku s jazzem a koření ji balkánskými prvky. 

Na třináctém ročníku pražského ostrovního festivalu se představí i jedna z nejzásadnějších osobností blízkovýchodní undergroundové hudební scény - libanonský hudební producent, zpěvák a skladatel Zeid Hamdan, který je podle CNN jednou z osmi nejvýznamnějších uměleckých osobností Libanonu. Vydal víc než dvacet alb a spolupracoval například s kultovní arabskou triphopovou skupinou Soap Kills nebo punkrockovými The New Government. V Praze vystoupí s egyptskou indie-popovou zpěvačkou Maii Waleed. Publikum United Islands jistě nadchnou i členové cenami ověnčeného estonského neofolkového uskupení Trad.Attack!, kteří se na estonské hudební scéně samostatně pohybují více než patnáct let. Před dvěma roky se Sandra, Jalmar a Tõnu rozhodli spojit síly a hrát pro radost bez větších ambicí. Po velkém úspěchu prvního singlu Kooreke a vystoupení na  festivalu Tallinn Music Week 2014 však začali aktuální držitelé Estonian Music Awards v několika kategoriích (včetně skupiny a alba roku) společné hraní brát vážně a rozhodli se, že vystoupí ve všech zemích světa. 

United Islands of Prague nabídne také pestrý a originální doprovodný program. Vstup na festival bude letos opět zcela zdarma. Kompletní program festivalu je uveden na webových stránkách www.unitedislands.cz.

Dodal: Eliška Míkovcová, MeetFactory
UNITED ISLANDS

UNITED ISLANDS

Čtvrtek 23. 6. 2016 až Sobota 25. 6. 2016
Vystupují:
L’Aupaire, Leyya, Brodka, Zeid Hamdan a Maii Waleed, Leaders of Men, Vltava, Monika Načeva a Michal Pavlíček + quarteto, Get Your Gun, Marafona, Trad Attack, When Airy Met Fairy, Playground Zero, St. Tropez, Ori, Zebelov, San Fran Disco, Sisa Feher, The Splender, Rozhlasový big band Gustava Broma, Piano, Emma Smetana, VyJakoMy, Ponk, Gits, Hard to Frame, Groove Hub, Carpet Cabinet, Jezzevec, Break Rolls, Džezvica, Jimmy Pé, Bulp, Nero Scartch, Apollinaire, VR Nobody, U-Prag, Potmě, Galen, Foggy Fogosh, Tomáš J Holý, Mulholand Blue, Places, These Days, Agu, Ptakustik, Bob O´Keeffe, Anakver, Emozpěv, Maela, Čáry Života, The Probe, VyJakoMy, Define Me, Hope Astronaut, Legendary Buccaneers, Bára Zemková, Jay Delver Band, Skeptemistic, Disconnexion, The Odd Gifts, The 26, John Hayllor, The Crushers, What’s Your Favourite Number, pale coy, Tvar Bez Formy, DRVGS, Bratří veselí, Le Dva, Petr Langr, Cigarette Syndrome, Pohár, Lukas Landa, Kannout, Afterpills Factory, Aitcher Clark, Wierdsky, Papyllon, Buy Her Sugar, Fuzzy2102, VIYU
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |