Hvězdy experimentální elektroniky na afterparty Pražské muzejní noci

Hvězdy experimentální elektroniky na afterparty Pražské muzejní noci

06. 06. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
MeetFactory Na závěrečném večírku 13. ročníku Pražské muzejní noci vystoupí 11. 6 ve smíchovském centru současného umění čtyři vycházející hvězdy experimentální elektronické scény.
V rámci projektu SHAPE dorazí prospektor post-internetového hudebního vesmíru M.E.S.H. (DE), radikální zvuková experimentátorka KABLAM (SE/DE) a projekt spojující akustické a vizuální umění TOLE (DE/CZ), které doplní producent nekompromisní club music Why Be (KOR/DE). Celý večer je součástí akce Pražská muzejní noc 2016, na kterou je vstup zdarma.
 

Platforma pro evropskou inovativní hudbu a audiovizuální umění SHAPE (Sound, Heterogenous Art and Performance in Europe) je nová iniciativa podporovaná z grantového programu Creative Europe Evropské unie, která spojuje 16 organizací z 12 zemí napříč Evropou a vytváří tak platformu na podporu, propagaci a mobilitu inovativních a aspirujících hudebníků a intermediálních umělců se zájmem o zvuk.    

V sobotu 11. června ve smíchovské fabrice v české premiéře vystoupí vycházející hvězdy elektronické experimentální scény:

M.E.S.H. (DE)
James Whipple alias M.E.S.H patří společně s Lotic k zakladatelským osobnostem berlínské klubovky Janus. Ve svých raných nahrávkách neotřelým způsobem kombinoval s citem pro pečlivý zvukový design zubaté grimeové beaty s dubbovými texturami , což mu vyneslo srovnání s britským elektro duem Autechre a dalšími IMD producenty. Na dlouhohrajícím debutu Piteous Gate za sebou nechal tenhle prospektor post-internetového hudebního vesmíru většinu z dancefloorem poučených prvků a vydal se na cestu do nepředvídatelných, někdy děsivě temných, v každém případě teatrálně uhrančivých zvukových krajin.

KABLAM (SE/DE)
V Berlíně usazená švédská DJka a producentka Kajsa Blom alias KABLAM odstartovala svoji kariéru na klubové noci Janus, kde vystupovala po boku dalších rezidentů, jakými byli např. Lotic nebo M.E.S.H. Z populární akcičky se postupně stal vyhledávaný label, který kromě pořádání pravidelných parties v kultovním Berghainu zastupuje celou řadu umělců (DJs Arca, DJ Hvad, Total Freedom, Nigga Fox a další). Ve svých radikálních zvukových experimentech, míchajících často krajně kontrastní žánry, KABLAM manipuluje s využitím pokročilých technologií digitální tracky do mimořádně originální formy. Ne náhodou ji časopis The Fader zahrnul mezi 20 hudebníků, které byste si v roce 2016 neměli nechat ujít.

Why Be (KOR/DE)
Mezi Berlínem a Kodaní pendlující korejský producent a DJ Tobias Lee alias Why Be plave ve stejném proudu jako experimentálně taneční projekty kolem Total Freedom a berlínského kolektivu Janus. Slovo konveční v jeho slovníku rozhodně nenajdete, ať už se jedná o produkování hudby, kterou vnímá jako destruktivní sílu bourající status quo, nebo její vydávání neoficiálními kanály. Důležitý mezník v jeho tvorbě představuje především skvěle hodnocené debutové EP Snipestreet vydané na labelu Halcoyn Veil.

TOLE (DE/CZ)
Hudební projekt mezi Berlínem a Prahou rozkročeného vizuálního umělce Martina Kohouta s názvem TOLE originálním způsobem spojuje uměleckou praxi s výzkumem v oblasti autorských nahrávek a produkce. Prim tu nehrají tracky, ale kompozice, místo melodických linek promlouvá moc a síla a čisté struktury jsou nahrazeny hrou sofistikovaně modifikovaných detailů.

Dodal: Šárka Maroušková, MeetFactory
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI
Vystupují:
M.E.S.H (DE), KABLAM (SE/DE), Why Be (KOR/DE), TOLE (DE/CZ)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika