FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Jaga Jazzist na Besedě u Bigbítu jsou splněním snu

Jaga Jazzist na Besedě u Bigbítu jsou splněním snu
08. 06. 2016   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) S největším esem v podobě norských Jaga Jazzist organizátoři Besedy u Bigbítu přicházejí až pár týdnů před festivalem. Jedná se o vyvrcholení už ohlášených kapel, mezi nimiž nechybí indická skladatelka Shilpa Ray z Brooklynu, dánští Blondage, belgičtí Go March, Cosovel z Polska nebo maďarští Makrohang. Samozřejmostí je reprezentativní výběr toho nejlepšího z české a slovenské nezávislé scény.
Čtyřiadvacátá Beseda u Bigbítu ve dnech 5. a 6. sprna v Tasově u Veselí nad Moravou tak proběhne v historicky nejsilnějším obsazení. Účast světově uznávané legendy Jaga Jazzist na slováckém venkově působí i v kontextu nízké festivalové ceny jako z říše snů. Pro samotný festival je důležitým mezníkem, který předčí i dřívější účast Erika Truffaze, Hidden Orchestra, Dj Food nebo Three Trapped Tigers.  „Na pozvání Jaga Jazzist jsem tajně myslel už dávno. Jejich koncerty patří mezi mé největší hudební zážitky. Je to náš splněný sen,“ říká ředitel festivalu Tomáš Ševčík.

Jaga Jazzist

Jaga Jazzist se na hudební scéně pohybují už více než dvacet let a prosluli především svým experimentálním přístupem ke skládání a originálním spojováním jazzu, elektroniky a progresivního rocku. Dnes osmičlennou kapelu v roce 1994 založili bratři Lars a Martin Horntvethovi. Skupina na sebe poprvé výrazněji upozornila albem A Livingroom Hush v roce 2001 a aktuálně je na turné se svou poslední deskou Starfire. „Ze skladby letošního ročníku jsme nadšení a věřím, že ji ocení i naši návštěvníci. Díky podpoře Mezinárodního visegrádského fondu a Ministerstva kultury jsme program mohli připravit bez jakýchkoli programových ústupků a kompromisů,“ doplnil dramaturg festivalu Pavel Uretšlégr.

Na návštěvníky letošní Besedy v Tasově první srpnový víkend čeká přes čtyřicet položek na třech pódiích i několik novinek. Rozšíření se dočká doprovodný program a návštěvníci se můžou těšit i na vyšší komfort v zázemí festivalového areálu. Novinkou je navázání spolupráce s talentovou soutěží Startér Radia Wave, která dlouhodobě upozorňuje na talentované nastupující projekty tuzemské scény. Z českých a slovenských jmen na festivalu letos nebudou chybět Please The Tress, Květy, Kittchen, dalekko, Longital, Ghost of You nebo Fresh Out Of The Bus. Kompletní program festivalu bude uzavřen v polovině června. 

Více informací:
http://www.besedaubigbitu.cz/

Dodal: Radek Holomčík

BESEDA U BIGBÍTU

Pátek 5. 8. 2016 až Sobota 6. 8. 2016
od 546 Kč
Vystupují:
Jaga Jazzist (Norsko), GO MARCH (BE), SHILPA RAY (US), PLEASE THE TREES, KVĚTY, COSOVEL (PL), DALEKKO, GHOST OF YOU, LONGITAL (SK), MAKROHANG (HU), KITTCHEN B4 ATREY, DONNIE DARKO, THE BEST BAD TRIP (HU), FRANK BIGSBY & HIS SATANIC MAJESTY, AUDIO ATTACHÉ, BULP (SK), FRESH OUT OF THE BUS
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |