FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Praha se připravuje na největší hudební víkend

Praha se připravuje na největší hudební víkend
20. 06. 2016   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Poslední červnový týden ovládne Prahu hudba a hlavní město zažije ten největší hudební víkend všech dob! Kromě 13. ročníku ostrovního festivalu United Islands of Prague, který letos přivítá desetitisíce návštěvníků natěšených na mladé talentované hudebníky, proběhne v areálu holešovického Výstaviště první ročník Metronome festivalu, kam zamíří fanoušci velkých světových hvězd!
Za oběma festivaly stojí stejný organizační tým v čele s Davidem Gaydečkou a Martinem Voňkou. Prahu čeká posílení městské hromadné dopravy, vzniknou nové dočasné zastávky a kyvadlová autobusová linka. Centrum města se během soboty a neděle otevře pro pěší, a proto budou platná dopravní omezení, která zajistí bezpečí návštěvníků a hladký průběh obou festivalů. Hudební víkend začne již ve čtvrtek večer tradiční Klubovou nocí ve 12ti klubech. V pátek ožije areál Výstaviště velkým společným hudebním večírkem obou festivalů. Tato warm-up party se vstupem zdarma slavnostně otevře festivalový areál, ve kterém si následující dny zahrají Iggy Pop, Foals, The Kooks či Crystal Fighters. Vstup na United Islands of Prague je letos díky podpoře hl. m. Prahy a partnerů opět zcela zdarma. Vstupenky na Metronome festival je možné zakoupit za výhodnou předprodejní cenu v sítích TicketPro, Ticketportal a GoOut.

Metronome, United Islands

Centrum města se otevře pěším návštěvníkům
Dva festivaly v jeden víkend zajistí zábavu opravdu pro každého. Kromě hudebních vystoupení se mohou návštěvníci těšit i na bohatý doprovodný program, který dalece přesahuje hranice festivalových areálů. „Chceme nabídnout návštěvníkům maximální komfort a proto bude od soboty do nedělní půlnoci posílena doprava, vzniknou speciální zastávky. Otevíráme prostor centra města lidem a zveme sem všechny Pražany a hudební fanoušky z celé České republiky,“ vysvětluje za organizátory David Gaydečka. Dopravní omezení se dotknou mostu Legií, který bude uzavřen. Ve spolupráci s Dopravním podnikem hl. m Prahy na něm vznikne dočasná zastávka „Festivalová“. Na Janáčkově nábřeží vznikne pěší zóna, kde budou po oba víkendové dny od 9 hodin ráno farmářské trhy. Neprůjezdná bude také Petřínská a Vítězná ulice. Přes náměstí Kinských bude snížená rychlost na 30km/hod. Pro všechna uzavřená místa jsou doporučené i objízdné trasy a festival bude po celou dobu úzce spolupracovat s bezpečnostními složkami Městské policie a Policie ČR. Díky spolupráci s Českými drahami bude v pohotovosti také operativní dispečink, který v případě nutnosti může vypravit dodatečný denní a noční vlak. Návštěvníci Metronome festivalu mohou využít parkoviště na Letné, ze kterého je do festivalového areálu holešovického Výstaviště přiveze kyvadlová doprava. „United Islands a jejich nový bratříček Metronome Festival patří mezi nejvýznamnější akce, které Praha podporuje, a proto jsem rád, že jsme se dohodli na podpoře hudebního víkendu větším zapojením městské hromadné dopravy i větším komfortem pro pěší návštěvníky festivalu. Doufám, že si Pražané i návštěvníci festival v centru města užijí a dobrá atmosféra se přenese i do vzájemné ohleduplnosti,“ řekl náměstek primátorky pro dopravu Petr Dolínek.

Čtvrtek patří Klubové noci, pátek warm-up party v areálu Metronome
Hudební víkend předznamená Klubová noc, která proběhne ve čtvrtek 23. června ve 12ti pražských hudebních klubech. Speciální program nabídne také MeetFactory, kde mladí umělci vzdají hold Vladimíru Mišíkovi v rámci večera Tribute to Vladimír Mišík. V pátek 24. června od 20.30 ožije areál Výstaviště velkým společným hudebním večírkem obou festivalů. Pódia této warm-up party rozezní tři české kapely – Thom Artway, No Distance Paradise a November 2nd. „Tři koncerty v předvečer festivalu jsou takovou pozvánkou a ochutnávkou toho, jak to bude o víkendu v areálu METRONOME vypadat a co všechno tam návštěvníky čeká. Zároveň tím křtíme náš nový festival, a všechny zveme, aby to oslavili s námi. První ročník totiž víckrát nezažijí!,” dodává Barbora Šubrtová, dramaturgyně festivalu. Vstup na páteční warm-up je zdarma.

Sobotu ovládne Iggy Pop a L’Aupaire
V sobotu dopoledne 25. června zahájí Metronome festival speciální premiérové vystoupení Pražského filmového orchestru s názvem Bang Zoom! Up to the Moon!. Na hlavním pódiu se představí také headliner festivalu legendární Iggy Pop, dále kapela The Kooks a elektro-popová zpěvačka Ella Eyre. Noční afterparty proběhne v režii housového dua Anushka, které v Praze vystoupí úplně poprvé.  United Islands oživí hudbou Kinského zahradu, Kampu, Střelecký ostrov, Žofín, Janáčkovo nábřeží a areál pivovaru Staropramen na Smíchově. V sobotu zahraje zpěvák a multiinstrumentalista L'Aupaire, rakouská elektro-popová formace Leyya, libanonský hudební producent Zeid Hamdan, který vystoupí s egyptskou zpěvačkou Maii Waleed. Písničkářka Monika Načeva na festivalu oslaví své životní jubileum a pokřtí novou desku.

V neděli zazáří Foals a Monika Brodka
Druhý den festivalu Metronome ovládnou svým úplně prvním pražským koncertem britští Foals, elektrofolkaři Crystal Fighters a J.A.R. představí svou speciální velkolepou show s gospelovým sborem. Na diváky čeká také unikátní společné vystoupení Ivana Krále a Jiřího Suchého. Mezi dalšími vystupujícími jsou například Walk Off The Earth, americký zpěvák Matt Simons, izraelská superstar Ninet, cenami ověnčený bluesman Ian Siegal nebo domácí Please the Trees. United Islands of Prague bude patřit nejskloňovanější polské zpěvačce současnosti Monice Brodce a rumunské elektronické senzaci Golan. Zahraje také objev současné elektronické scény Pandoo či zpěvák Adrian T. Bell. Výjimečná stage bude v neděli také v prostředí nádraží Praha-Bubny, kdy se připojí k festivalu United Islands of Prague Památník Šoa Praha. Prostor zapomenutého nádraží Praha-Bubny rozezní koncerty Miloše Vacíka a Jaroslava Kořána spolu s bubenickou formací TamTam Batucada.

Dodal: Eliška Míkovcová, piaristi.cz
METRONOME PRAGUE

METRONOME PRAGUE

Sobota 25. 6. 2016 až Neděle 26. 6. 2016
od 1600 Kč
Vystupují:
Iggy Pop, Foals, The Kooks, Crystal Fighters, J.A.R., Richard Muller, Ivan Král, Jiří Suchý
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |