Moderat: Německá preciznost roztančila Lucernu

Moderat: Německá preciznost roztančila Lucernu

24. 06. 2016  |  Autor: Vendula Říhová  |  Komentáře (1)
Ve čtvrtek ve velkém sále Lucerny v Praze vystoupila trojice Moderat. Pražskému publiku představili svou poslední desku z trilogie nazvanou polopaticky III. Jaké to bylo?
Než se dostanu ke koncertu samotnému, musím spílat organizaci akce. Na všechno se stály fronty, což se dá pochopit například v případě toalet. Opravdu mi ale nejde na rozum, proč na akci, která je vyprodaná týdny dopředu jsou za barem dva barmani, když by se jich tam vešlo i deset. Takové zdánlivé detaily zkrátka a dobře kazí celý dojem z jinak dobrého hudebního zážitku.

Kluci do Prahy přivezli svou poslední desku III z jejich společné trilogie. Z koncertu byl trošku cítit patos, neboť nikdo moc neví, co s Moderat bude dál. Zároveň šlo v případě Prahy o jeden z jejich posledních koncertů. V jejich představení ale nebyl čas na improvizaci, vše bylo naplánované a odehrané s německou precizností. V podstatě se dá říct, že pražský koncert si nijak nezadal s těmi předchozími.

Ať už kluci hráli v USA, v Evropě či Kanadě, vždy svůj koncert otvírali písní Ghostmother ze své aktuální desky. Já osobně považuji za nejzdařilejší skladby, které ten večer zahrály Reminder a Rusty Nails. Ovšem všechny tracky dohromady ladily a společně s projekcí tvořily multimediální zážitek. Na plátně se střídaly minimalistické obrazce, které efektivně doplňovaly lasery, občas namířené směrem do publika.

Fotky z Moderat

Nevím, jak to bylo se zvukem vpředu, ale vzadu dost pokulhával, slyšela jsem, o čem si povídá dvojice milenců přede mnou – a věře mi, ti nekřičeli. Koncert měl ohromnou energii a náboj, Moderat se během tří alb, které společně vytvořili dostali na absolutní špičku elektronické scény a předvedli profesionální výkon. Žádný div, že si obecenstvo vyžádalo přídavek. A dostalo hned tři. Nejprve mohli slyšet ten charakteristický zvuk ze skladby Bad Kingdom, čímž formace zvedla vlnu nadšení a nad námi se objevil les mávajících rukou. Zazněly ještě dvě skladby a nám nezbylo, než se v prošoupaných keckách odebrat domů. 
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MODERAT

Čtvrtek 16. 6. 2016
Vystupují:
Moderat (DE), Lone (UK)
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

26. 06. 2016 | 18:49:30
+0 | -0

modrat

modrat je projekt modrých strak a pana Dráta
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika