FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Festival Benátská nebudou jen koncerty

Festival Benátská nebudou jen koncerty
25. 07. 2016   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Vědecko-zábavné centrum s pokusy a workshopy, výtvarné dílny, divadelní představení, osobní setkání s hokejisty libereckých Bílých tygrů či fotbalisty FC Slovan Liberec, ale také poprvé bazén, dvě stě metrů dlouhá klouzačka, dětský koutek s brouzdalištěm, trampolínou, bublináriem i putovní kriminálkou.
K jídlu pak třeba oceněné regionální potraviny z libereckého kraje či pochoutky s označením Klasa nebo možnost si poprvé v historii českých festivalů koupit letní obuv z festivalového obchodu firmy Baťa.

Bebatska 2016

To jsou ukázky z doprovodného programu a atrakcí letošního ročníku jednoho z největších a nejstarších českých festivalů Benátská!, který začíná příští čtvrtek ve sportovním areálu v libereckém Vesci. Line-up má naplněný atraktivními zahraničními, ale i českými a slovenskými kapelami. Strhující vystoupení předvede například živoucí legenda - zpěvák Tom Jones, nálož těch nejlepších písní od rockových matadorů Scorpions nebo UFO přiveze jejich člen Michael Schenker nebo se hlavní festivalové pódium stane dějištěm koncertu z muzikálu Jesus Christ Superstar v hvězdném legendárním složení v čele s Danem Bártou a Kamilem Střihavkou. 

„Už loni jsme začali Benátskou! propojovat s regionem. Letos pokračujeme například v prezentování významných místních kulturních a sportovních institucí. Díky tomu máme na festivalu doprovodný program, který nikde jinde nenajdete,“ říká ředitel festivalu Pavel Mikez. „Dohodli jsme například spolupráci s fotbalisty libereckého Slovanu v čele s J. Nezmarem, P. Papouškem a Miroslavem Holeňákem a hokejisty Bílých tygrů, kteří mají aktuálně prezidentský pohár, který přivezou ukázat. Kromě autogramiády si s nimi mohou rockoví fanoušci zasoutěžit i o permice na celou hokejovou sezonu. Díky zdejším Science centrům iQLANDIA a iQPARK se pak lidé mohou účastnit také zajímavých pokusů na dvou místech areálu – v dospělé i dětské části,“ popisuje Mikez.
Velký prostor letos zabere i dětská zóna, kde se děti mohou zúčastnit vyšetřování velké loupeže. Během ní si osvojí forenzní metody jako je daktyloskopie, trichologie a identikit. V dalším workshopu se pak naučí vytvořit daktyloskopický otisk nebo ohledat místo činu pomocí digitálního mikroskopu či izolovat vlastní DNA, kterou si odnesou jako originální přívěšek. Další programy či výtvarné dílny přinese nejmladším například oblastní galerie nebo Naivní divadlo s inscenací Jak chodil Kuba za Markytou. 
Divadlo F.X. Šaldy pak dospělým předvede baletní vystoupení z představení Harald, hvězda se vrací. Duet zatančí Marie Gornalova a Alex Yurakov.

Mezi novinkovými atrakcemi přibude 200 metrů dlouhá skluzavka Slide the City, bazén se solárními sprchami nebo půjčovna sedaček pro dva, které se plní vzduchem a jsou letos hitem evropských letních festivalů.

Vylepšení se dočká také oplocené stanové městečko, nově rozdělené na karavanisty a stany s parkováním s autem a samostatné stanové městečko bez aut. Větší bude i parkoviště, které navíc mění systém. Pokud z něj auto odjede, bude se moci vrátit zpátky bez dalšího placení, což dříve nebylo možné. 

Díky hlavní hvězdě Tomu Jonesovi bude na Benátské rovněž větší stage než loni a na místo dvou velkoplošných obrazovek budou na hlavní scéně tři. Stejná obrazovka bude tentokrát poprvé i na stagi České televize. 

Opět se po pauze do areálu vrátí festivalová hospoda a k loňské after party zóně, která měla úspěch, přibude letos další. Kromě toho se návštěvníci mohou těšit na velký ohňostroj, chill out zóny, bumperball a další překvapení.

Liberecký otisk se promítne i v programu, kdy se na jedné scéně objeví mladé kapely pocházející ze zdejší oblasti včetně Paulie Garanta, Lipa, Voxela nebo Sebastiana. Kromě nich se na festivalových pódiích vystřídají namátkou britští metalisté DragonForce, Mandrage, Horkýže Slíže, Tublatanka, Olympic, Doctor P.P., Visací zámek, Metalinda, Vltava, Anna K., Mňága a Ždorp nebo Ewa Farna. Ve Vesci u Liberce bude mít svou festivalovou premiéru i Hana Zagorová.

Dodal: Roman Helcl, BrainZone Promotion

BENÁTSKÁ

Čtvrtek 28. 7. 2016 až Neděle 31. 7. 2016
Vystupují:
Tom Jones (UK), Mandrage, Horkýže Slíže, Tublatanka, Olympic, Doctor P.P., Thom Artway, Visací zámek, Metalinda, Vltava, Anna K., Mňága a Ždorp, Ewa Farna
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |