Rozhovor s K.E.E.N.E. Brothers k páteční Dope v Duplexu

Rozhovor s K.E.E.N.E. Brothers k páteční Dope v Duplexu

28. 07. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Duplex představuje novou rezidentní párty Dope! Na premiérovém díle této párty vystoupí panamská dvojice bratrů K.E.E.N.E., které podpoří český support. Rezidentní dj klubu Duplex - Tokátko a legenda české scény DJ Loutka.
Ahoj pánové! Rád vás poznávám a těším se moc na vaše vystoupení v Duplexu. Moje první otázka je – Jaký byl váš první impuls k nastartování vaší DJ kariéry?
Ahoj Tokátko! Jsme opravdu velice natěšení na náš první pražský gig a moc děkujeme za pozvání! Co se týče tvé otázky, tak naše začátky byly rozdílné. Kevin začal chodit na párty v Panama City začátkem roku 2000 a také pravidelně navštěvoval jihoamerické festivaly jako Creamfields a podobně. Po nějaké době se rozhodl začít dělat své vlastní akce společně s kamarády. Dalším krokem byl Djing. Pro mě to bylo trošku jiné. Než jsem začal tvořit vlastín hudbu, tak jsem objevil skupiny jako Massive Attack a Portishead, kteří mě posunuli blíže elektronické hudbě. Poté když jsem se v roce 2007 přestěhoval do Berlína a v roce 2009 do Buenos Aires, tak jsem dostal šanci se ještě více přiblížit taneční hudbě. Dostal jsem zde také svojí první rezidenturu. Když jsem se vrátil zpátky do Panamy, tak bylo jasné, že začneme s bráchou tvořit něco společně.
 

Můžeš nám trošku přiblížit, jak to vypadá s hudební scénou v Panamě?
Hudební scéna ve Střední Americe je stále ve vývoji. Těší nás, že hodně lidí se zajímá o naší hudbu a celkově naše působění v tomto regionu. Pokažde, když jedeme hrát někam do Evropy, tak můžeš vidět spoustu komentářů a reakcí z celého našeho regionu. To vypovídá o zapojení našich fanoušků do dění okolo scény.  Co se týče Panamy, tak stále je to pro nás naše nejoblíbenější místo, kde můžeme hrát. Je tady nová generace mladých party people, kteří jsou zcela ponořeni do naší hudby a našich akcí. Pokaždé tancujou jak diví, což dodává celému zážitku na síle. Je tady také hodně nových producentů a djů, kteří se snaží zapojit do profese.

K.E.E.N.E.

Nyní jste se přestěhovali do Berlína. Jaký byl hlavní důvod k tomuto kroku?
Pro nás to byl další logický krok. Navštěvovali jsme Berlín v průběhu léta po dobu několika let, tvořili hudbu s našimi kamarády a rozvíjeli vztahy, které brzy vzešly v propojení a spolupráci. Celkově to pro nás byla skvělá cesta, jak se naučit novému a celkově pochopit celý hudební průmysl a tvorbu vlastní hudby více než dříve. Prostě si plníme naše sny.

Hráli jste po boku velice dobře známých jmen světové taneční scény. Jak těžké pro vás bylo dostat se do této společnosti? :)
Neee, to si nemyslím. Celkově jsme hodně vychillovaní, co se týče těchto věcí. Pokaždé když jdeme něco tvořit, tak do toho dáváme 200%. Sdílíme naše oblíbené tracky a jamujeme s kolegy. Někteří lidé to mají rádi, někteří ne. Ale celkově nic nehrotíme a všechno by mělo být hlavně na pohodu.

A teď jedna typická otázka. Jaký byl váš největší gig? :)
Hahahaha. Dobře no pokuď to vezmeme z pohledu návštěvnosti, tak největší byl pro nás asi Festival Vive Latino v Mexiku a náše výroční Rescue Beats tento rok. Na obou akcích jsme hráli pro crowd přibližně 2000 lidí. Oba tyto gigy pro nás jsou něčím speciální.

Co si myslíte o EDM hudbě? Nyní je celosvětově populární, ale myslím si, že to partypeople brzy přestane bavit. Myslíš si, že se v budoucnu partypeople opět vrátí sípše k house music a technu?
Celkově vzato by mělo být EDM chápáno jako pozitivní vstup do sofistikovanějších odvětví taneční hudby. Osobně se nám tento hudební styl nelíbí, ale né že bychom ho nějak nesnášeli nebo hejtovali. Momentálně je v Panamě pár dobrých producentů, kteří hrajou EDM. Lidi by si měli vybrat co se jim líbí a dělá je šťastnými se vší tou šikanou okolo nich.

Kde vidíte hudební scénu za 10 let a kde vidíte sebe za 10 let?
Wow, zajímavá otázka. Hudební scéna bude za 10 podle mě více globální. Už teď je mnohem více globální než tomu bylo před deseti lety, ale rozhodně né blíže než tomu co může ještě nastat. Začínáme slyšet zvuk z netradičních míst, máme přístup k technologiím, které nám jednoduše umožní produkovat vlastní věci. Pro nás je důležité udržet tento vývoj hlavně v našem regionu a více zapojit i ostatní, kteří mají zájem se na něm podílet. Také chceme zapracovat na zlepšení naší produkce a skládání vlastní hudby, která je pro nás také hodně důležitá.

Máte nějakou svojí vlastní práci nebo se živíte pouze DJingem?
Oba dva převážně skládáme hudbu. Dále také pracujeme společně s naší crew v Panamě na našem vlastním labelu a pořádání akcí v našem regionu. Toto všechno dohromady můžeme nazvat jako náš „main job“. Jméno labelu a naší crew je Late Night Music. Taky stojí za zmínku, že tahle naše dj/producentská práce nám už takhle zabere dost času.

Jaké další hudební žánry posloucháte, kromě těch co hrajete?
Momentálně nemáme moc času na ostatní hudbu, ale jsem hodně ponořeni také do Jazzu, Delta Blues, Ethnical a World Music, Reggae, Hip Hop, občas Rock, občas Indie, také Klasika, prostě všechno co je vytvořeno dobře a hlavně s vášní.

Jaké máte koníčky, pokuď zrovna nehrajete nebo netvoříte hudbu? Máte vůbec nějaký čas na odpočinek?
Kevina zajímá hlavně všechno se týče elektronické hudby, zatímco mě zajímá fotbal. Ani jeden z nás nemáme čas ani kondici na tréning fotbalu :D :D :D, ale rádi sledujeme sportovní novinky a celkově máme rádi sport.

29. Července vystoupíte v pražském klubu Duplex. Je to pro vás první návštěva v Praze, nebo jste tu byli už v minulosti? Co víte o České republice?
Pro Kevina je to úplně první návštěva, zatímco já jsem už byl v Praze na turistickém výletě v minulosti v roce 2007. Také proto, že se zajímám o fotbal a studoval jsem něco málo o Praze. Je historická a zároveň výstřední. Máte krásné památky, skvělé pivo, zajímavou fotbalovou historii, krásné ženy a hodné lidi.

Když hrajete, tak co pijete? Možná vás bude chtít nějaký fanoušek pozvat na drink. :)
Kevin má rád Cuba Libre. Já jsem si momentálně oblíbil Gin & Tonic.

Děkuju za rozhovor a vidíme se v pátek v Duplexu!
My děkujeme za pozvání a moc se těšíme na tento víkend!

Facebook event: www.facebook.com/events/1084158421663125

Dodal: Štěpán Ježek, DUPLEX club & restaurant
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DOPE!

Pátek 29. 7. 2016
Vystupují:
K.E.E.N.E. (Panama), LOUTKA, TOKÁTKO
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika