Swing me Prague přenese diváky zpět do atmosféry 30. let

Swing me Prague přenese diváky zpět do atmosféry 30. let

29. 07. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
První ročník electro-swingového festivalu Swing me Prague se blíží a už nyní si vydobývá své místo na české i zahraniční festivalové scéně. V sobotu 13. srpna roztančí unikátní industriální prostor Pragovka – bývalou halu ČKD.
Hlavní hvězdou je francouzská kapela Caravan Palace. Ti se na podiu potkají s Mydy Rabycad, Circus Problem, Voila! nebo MoveBreakers, kteří společně přenesou diváky do doby 20., 30. a 40. let minulého století. Specifická dramaturgie festivalu neuniká zájmu ze strany anglické electro-swingové scény a také se stane součástí kanadské televizní show Avec ou sans argent.

Caravan Palace

První ročník festivalu Swing me Prague si pozval francouzskou hvězdu Caravan Palace. „Skladby Caravan Palace jsou součástí všech zásadních electro-swingových kompilací a jejich jméno se objevuje v line upech festivalů a klubů po celém světě. Naposledy vystoupili v České republice v roce 2013, kdy vyprodali pražskou Roxy. Nyní přijíždí po třech letech, a to s novým albem <|°_°|> (Robot face),“ říká k headlinerovi Michael Tardík, jeden z organizátorů akce.

Festival Swing me Prague se uskuteční v unikátním prostoru Pragovka na Praze 9. „Na jaře letošního roku se Pragovka, bývalá věhlasná továrna na automobily a současné sídlo uměleckých ateliérů, otevřela světu, “ říká k prostoru Jakub Vedral, další organizátor festivalu.  „Pragovka má svoje výrobní období za sebou a stejně jako se swing transformoval do electro-swingu, transformuje se tato stará hala do nového multikulturního prostoru nazvaného Pragovka Art District. Festival přenese diváka zpět do 20., 30., a 40. let, kdy zatímco se v Pragovce vyráběly automobily jako Praga Grand, Alfa, Baby nebo Lady, celý svět bezhlavě propadal swingu,“ doplňuje Michael Tardík.

Kromě Caravan Palace halu Pragovka roztančí také Mydy Rabycad, kteří bezesporu patří k nejaktuálnějším a nejzajímavějším kapelám v Čechách. O jejich úspěchu svědčí mimo jiné také fakt, že si je na své podium pozval i jeden z největších světových festivalů Glastonbury. Mydy Rabycad doplní Circus Problem, na festivalu Swing me Prague nebude chybět ani francouzský šarm slovenské zpěvačky Zdenky Trvalcové a její kapely Voilà! České interprety doplní electro-swingoví MoveBreakers.

Swing me Prague odstartuje už v 17.00 hodin a končit bude až v brzkých ranních hodinách následujícího dne. Na dvou festivalových scénách se kromě kapel můžete těšit i na celou řadu DJs. Své dj sety rozehrají DJ Swing Thing & Papa DjangoDJ Mackie Messer, DJ a producent Max W. a DJ Swing Garden.  Na festivalu potkáte i pravděpodobně nejstaršího aktivního českého DJ Karla Ctibora (nar. 1. 9. 1934) spolu se svým synem Karlem (známým jako DJ Kaya na pražském Radiu 1).

Swing me Prague je první a jediný žánrový festival svého druhu v České republice. Druhou srpnovou sobotu roztančí hlavní město v rytmech electro-swingu, swingu i balkánu. Vstupenky na akci lze kupovat v předprodejní síti NoLimits, GoOut a SMS ticket, cena je 790 Kč, na místě pak 1 190 Kč.

Dodal: Michael Tardik
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SWING ME PRAGUE

Sobota 13. 8. 2016
Vystupují:
Caravan Palace, Mydy Rabycad, Circus Problem, Voilà!, MoveBreakers, DJ Mackie Messer, Max W., DJ Swing Garden
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika