Na festival Echoes přijedou na Flédu Kiasmos, Crookers i Danger

Na festival Echoes přijedou na Flédu Kiasmos, Crookers i Danger

30. 08. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Festival elektronické hudby Echoes na Flédě se rozrůstá. Během podzimu prozkoumá hranice mezi analogovým, digitálním a audiovizuálním světem celkem třikrát. V pátek 16. září předvede Janus Rasmussen minimalistické techno islandských Kiasmos doprovázené vizuální show inspirovanou polární září.
O tři týdny později přijede francouzský DJ a producent Danger s premiérou New live tour a chladně uhrančivou fúzí housu a chiptune hudby. Divokou tečku za podzimní etapou udělá 19. listopadu italský DJ a producent Francesco "Phra" Barbaglia alias Crookers.
 

Hlavní scéna festivalu bude letos poprvé hostit nejen živou elektronickou hudbu, ale i DJ sety. Cílem ECHOES je představit nové směry elektronické hudby a reflektovat její rychlý vývoj. „Elektronická scéna je pulzující živý organismus, prakticky nepřetržitě vznikají nové odnože, včetně řady zajímavých vedlejších projektů, které umělci zakládají mimo své hlavní kapely pro čistou radost z experimentu a svobodnější tvůrčí prostor. Na podzim v rámci ECHOES prozkoumáme, jak zní specifický islandský minimalistický sound z produkce Januse Rasmussena z Kiasmos. Danger pro změnu uhrane návštěvníky syrovým temným zvukem, sebevědomě odkazujícím k dark soundu 90. let. Na třetí edici festivalu se přesvědčíme, zda Phra svým vystoupením potvrdí zásadní vliv Crookers na formování electro houseové scény,“ dodává dramaturgyně festivalu Marie Butula Cichá.

Premiérového DJ setu se na ECHOES zhostí Janus Rasmussen, producent, vůdčí osobnost elektro-popové skupiny Bloodgroup a techničtější polovina multižánrového dua Kiasmos. Islandská kapela Kiasmos vznikla v roce 2009, kdy se dva hudební protipóly a velcí přátelé Ólafur Arnalds a Janus Rasmussen domluvili na společném projektu. Minimalistické techno islandské dvojice boří a posunuje hranice žánrů metodou jejich vzájemného prolínání. Experimentální spojení akustického klavíru a smyčců s elektronickou hudbou a technem vyplňuje stále se zmenšující propast mezi klasickou a elektronickou hudbou. V roce 2014 vydalo duo stejnojmenné debutové album. Atmosférický DJ set Kiasmos baví diváky hudebních festivalů a koncertů po celé Evropě již několik měsíců. Na Flédě zazní v interpretaci Januse Rasmussena.

Zářijové Echoes proběhnou na třech scénách. O support Januse Rasmussena se postará brněnská electro-indie formace Himalayan Dalai Lama, která naladí atmosféru se speciálními projekcemi a živým koncertem k debutovému albu Lama. Warm-up a afterparty na druhé scéně připraví label Heldenkëllerz a jeho DJs  Alyaz, Chef3000 a BLQ.

Festival živé elektronické hudby ECHOES pořádá klub Fléda. Cílem festivalu je představit nejžhavější zahraniční elektronické projekty a nadějné talenty středoevropské scény. Dramaturgie akce dává také prostor audiovizuálním performance a experimentování s hranicemi analogové a digitální hudby. V minulosti v rámci ECHOES vystoupili například HVOB /AT/, Slow Magic /USA/ či Bokka /PL/.

Dodal: Veronika Duchoňová, Level B production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ECHOES

Pátek 16. 9. 2016
Vystupují:
Kiasmos DJ set (IS), Himalayan Dalai Lama, Heldenkëllerz
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika