Love Planet měl i řadu nedostatků

Love Planet měl i řadu nedostatků

15. 08. 2006  |  Autor: Otherside  |  Komentáře (6)
11. a 12. srpna se sjelo v Praze na Výstavišti několik tisíc lidí s jediným cílem, pobavit se na Bruselské cestě. Festival Love Planet s sebou letos přinesl několik nepříjemných překvapení, ovšem nechyběly ani ty příjemnější záležitosti.
I když festival oficiálně začínal v pátek v 16 hodin, pro mě se jeho začátek posunul až na devátou hodinu večerní. Čekala jsem dav lidí u vstupu a psychicky jsem se připravovala na nekonečnou frontu, kterou si budu muset – jako téměř na každém festivalu – vystát. Překvapilo mě, že u vstupu bylo téměř prázdno a lidé se trousili branami spíše ven než dovnitř.

love planet

Moje první cesta vedla k největší Rock Stage, kde byl koncert kapely Franz Ferdinand v plném proudu. Sympatická čtveřice chlapíků ze Skotska mě zaujala díky svým našláplým kytarovkám, které přilákaly k pódiu velmi početné publikum. Mrzí mě, že jsem se davem neprodrala více dopředu, abych dobře viděla i na show, která na pódiu probíhala.

Po vystoupení Franz Ferdinand moje kroky směřovaly na Pop Stage, odkud se už ozývaly známé songy hlavní hvězdy večera – skupiny Pet Shop Boys. Na Rock Stage mi vyschlo v ústech, chtěla jsem tedy svoji žízeň uhasit několika doušky plzeňského vychlazeného chmelového nektaru :) Lékařská služba, která byla na festivalu k dispozici, měla své opodstatnění, protože cedule s nápisem „Plzeň 12° = 40Kč“ mě uvedla téměř do mdlob a když barman odmítl přijmout nabízenou bankovku se slovy „tady platí žetonový systém“, málem mě odvezli na JIP. Proč žetony? Z jakého důvodu museli návštěvníci měnit peníze za velké a malé žetony a s nimi poté „platit“ u baru? Naštěstí bylo alespoň v celém areálu dostatečné množství stánků, kde se daly peníze proměnit. Už jednou jsem byla na festivalu (tuším, že to bylo Summer Of Love 2001), kde jsem bez žetonu také neudělala ani ránu a pamatuji si obrovské fronty na výměnu a poté zase fronty u barů – toho jsem naštěstí na Love Planet byla ušetřena.

love planet

S pokleslou náladou a s pivem za přehnanou cenu jsem si chtěla poslechnout již zmiňované Pet Shop Boys, ale díky davu, který si je také nechtěl nechat ujít, jsem se nedostala ani na místo, odkud bych je mohla dobře slyšet, natož vidět. Proč kapela vystupovala na malé Pop Stagei, kam se vešlo mnohem méně lidí, když Rock Stage byla mnohem prostornější a po Franz Ferdinand tam už nikdo další nevystupoval? Chápu, že názvy stageí byly spojeny s hudebními žánry, kterými se kapely vyznačují, ale i tak si myslím, že by si Pet Shop Boys zasloužili více místa a jejich fanoušci také.

love planet

Kromě Dance a Pop Stage se v areálu nacházela ještě Dance Stage, Red Bull Music Academy Clinic Stage a už u předchozích festivalů dobře známý Red Zone stan, kterému jsem dala přednost před ne příliš záživným postáváním v pozadí rozvášněného davu příznivců Pet Shop Boys, kam slabě doléhal zpěv a melodie jejich notoricky známých hitovek. Fakt, že mě do stanu nepustili s kelímkem piva, mě vzhledem k výše uvedeným nepříjemnostem nechal poměrně chladnou. Když jsem se do stanu konečně dostala, moje nálada se během pár minut zlepšila díky dji Tvyksovi, který mě rozveselil svým pro mě bezchybným setem. A nemusela jsem ani tancovat, abych si jeho hudbu užila, jak se říká, „naplno“. Posezení na pohodlném gauči s Friscem, za které jsem barmanovi cpala žeton a on po mně pro změnu chtěl peníze, bylo pro mě v tu chvíli ideální zábavou.

Na Dance Stagei jsem stihla konec příjemného setu dje Raie a jeho nástupce, japonský dj Satoshi Tomiie, mi už z parketu nedovolil odejít. Jeho taneční, chvílemi euforicky laděná hudba, byla pro moje uši opravdu lahůdka. A nebyla jsem sama – parket se zaplnil tančícími těly a sám mistr Tomiie chvílemi vyloudil na tváři spokojený úsměv, který naznačoval, že se mu u nás líbí a že hraní pro české publikum je pro něj skutečně zábavou. Brit Hernan Cattaneo, který přebíral žezlo po Tomiiem podáním ruky a potleskem patřícím jeho skvělému výkonu, ještě více přitvrdil a publikum bezpochyby udržel na parketě do časných ranních hodin. Já Výstaviště opouštěla zhruba ve čtvrtině jeho setu a domů jsem odjížděla plná rozporuplných pocitů.

love planet

V sobotu jsem se dlouho rozmýšlela, zda stojí za to jít na festival i druhý den, když ten první byl pro mě velým zklamáním. V půl páté jsem už seděla v tramvaji a v pět hodin jsem vstoupila znovu do areálu doufajíc, že sobota bude alespoň o chloupek lepší.

Z Rock Stage ke mně již zdálky doléhal známý hlas zpěvačky Marky Rybin z kapely Gaiah Messiah. Tentokrát mě kromě řádění na pódiu zaujalo i nápadné oblečení, které mě zrovna u těchto tří drsných slečen a jednoho chlapíka překvapilo. Hudba Gaiah Messiah silně připomíná kapelu Guano Apes, ale v poněkud tvrdším provedení.

Lidí bylo v areálu také o poznání více než předchozí den, panovala dobrá nálada a i já jsem se cítila velmi příjemně a byla jsem ráda, že jsem se nakonec rozhodla absolvovat i druhý den festivalu. Bylo vidět, že jsou návštěvníci uvolnění a dobře se baví.

Po otevření stanu Red Zone jsem si poslechla pohodový set dje Stanzima a na chvíli jsem zavítala ještě na Rock Stage, kde hrála kapela Priessnitz, ale jejich vystoupení mě nijak zvlášť neoslovilo. Poprvé jsem se konečně dostala také na Red Bull Mucic Academy Clinic, kde mi pokaženou chuť z koncertu Priessnitz spravili The Models. Tři djs ve společenských oblecích se stylovými účesy zahráli hudbu, kterou bych přirovnala k techhouse a která mě bavila podobně jako páteční set Satoshiho Tomiieho.

Body Count v doprovodu Ice T vystupující na Rock Stage na mě zapůsobili svým tvrdým projevem. Zanechali ve mě silný dojem, ráda bych je viděla ještě jednou koncertovat.

love planet

The Rasmus – myslím, že finskou čtveřici nemusím představovat, jejich hit „In The Shadow“ zná snad každý z českých rádií. Pro mě nejlepší koncert večera, i když původně jsem se na jejich vystoupení dívala poněkud skepticky – nejsem fanynka kapel vyjímajících se „v prestižních českých hitparádách“ spolu s podprůměrnými diskotékovými hity, ale koncert mě opravdu bavil a užila jsem si nejen hudbu, ale i pohled na zpěváka, který umí komunikovat s publikem a rozjet pořádnou show a navíc dobře vypadá.

Po Rasmus jsem si zatancovala na Red Bull Music Academy Clinic, kde hrála djka IM Cyber a přilákala početné publikum, které se ovšem rychle rozešlo po zvukové chybě – hudba přestala hrát z beden směřujících k publiku a vycházela pouze z malých bedýnek, které byly u djského pultu. Po IM Cyber nastoupil dj MF, který začal svůj set mixem American Beauty a po poslechu tohoto tracku jsem dala planetě lásky sbohem a vydala se do víru noční Prahy, který zpodobňoval houseboat Bukanýr, kde tu noc hráli djs Wega a Kim Pixa .. velice příjemná tečka za celým festivalem.

6 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
ewza
24. 08. 2006 | 16:28:03
+0 | -0
bych jenom chtela,ze tento clanek je napsany opravdu vytecne:D a ze bych se rada seznamila s jeho autorkou osobne...slo by to?? P.S. uz to nevydrzim:D
no name
18. 08. 2006 | 11:12:45
+0 | -0
Nemate chodit na posranou komerci... 3tekk rulezz
maxtor
17. 08. 2006 | 23:03:18
+0 | -0
podte na summer of love :-)
seagate
17. 08. 2006 | 12:57:57
+0 | -0
Loni jsem na LP dostal volnas od libimseti.cz a s klidem po tom bych ten litr za to zaplatil.To co předvedli Interkoncerts letos je ostuda nehoráznýho kalibru-totálně vosekanej lineup,z elektroniky velký hovno oproti loni,s žetonama návrat do doby ledový a za ten brzkej konec bych jim rozbyl rypák.Za ty nehorázný love a to co nabídli maj předplacenej nejhorší fesťák a ostuda roku 2006.Jestliže lonskej sem hodnotil za 1,taq tejhle žďímačce peněz dávám za 5-

16. 08. 2006 | 12:07:28
+0 | -0
Love Planet byl pro mě a moje kamarády moc dobrá akce,a užívaly jsme si uplně nejvíc.CHystali jsme se tam už dlouhou dobu a myslím že to byla parádní akce!!Až teda na pár jedincu kteří snámi přijeli z Brna na akci tak si myslím že na takovou akci hned tak někdo nezapomene!!!!
Smutný Jim
15. 08. 2006 | 18:18:25
+0 | -0
To že to nakonec nebylo v Táboře na louce jsem ustál, to že se nezúčastnila většina interpretů na něž jsem si lístek kupoval taky, ale stejně jako tebe mě dorazily fronty, žetonový systém a ceny :-( Příjemnej pocit se ráno probudit s kapsou plnou žetonů :-)) Nevim kdo to pořádá ale asi si myslí že návštěvníci snesou všechno, pro mě to byl nejhůř a nejnepříjemnějc zorganizovanej festival tohohle roku! takže na příští Love Planet SERU i kdyby tam hrál Louis Armstrong
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika