Litevský producentský objev Few Nolder přijede do Roxy

Litevský producentský objev Few Nolder přijede do Roxy

15. 09. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V posledních dvou letech se na scéně začalo objevovat jméno litevského producenta Linase Strockise aka Few Nolder. S pomocí krajana Ten Walls vydali společně Resident Advisorem skvěle recenzované EP Clouds.
Od té doby si stihl zahrát v undergroundovém Berghainu, ale i po boku legend jako je Carl Cox (Revolution) nebo Tycho (Montana remix). Jeho poslední EP One (Needwant records) a nedávno vydaný mix pro Clash magazine jednoznačně reflektují jeho současný přímočarý tech housový zvuk, který přiveze už 1. října do ROXY.
 


Litevský rodák Linas Strockis aka Few Nolder se ve svých 16 letech rozhodl opustit kariéru profesionálního hráče na piáno a vydal se do vod elektronické hudby. Svou lásku k micro house a discu potvrdil hned několikrát, když začal sypat jeden release za druhým a v roce 2009 spatřilo světlo světa debutové (a dobře hodnocené) album New Folder (Malyska, Top). Tvrdá práce není Linasovi cizí a tak má za sebou velmi produktivní dva roky, kdy o sobě dal světu více vědět.

Stihl si zahrát v undergroundovém Berghaimu i po boku legend jako je Carl Cox na jeho závěrečné show pro Space Ibiza, Tycho (Montana remix) nebo jeho krajana Ten Walls. Právě on mu před dvěma lety pomohl vydat Resident Advisorem skvěle recenzované EP Clouds na Boso labelu (ten nakopl release hitu Walking With Elephants). Rok na to následovalo EP One pod Needwant records a nedávno vydaný mix pro Clash magazine. V něm jednoznačně reflektuje svůj současný přístup a více tech housový zvuk. Z jeho posledních počinů už je znát jasná vyspělost, přímočarost a také větší melodičnost. Nejen díky těmto vlastnostem je jasné, že se bude Few Nolder objevovat čím dál více na světových line-upech. Malou ochutnávku litevské elektroniky přiveze už 1. října Few Nolder do ROXY.

Dodal: Daniel Bacho, Roxy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FEW NOLDER

Sobota 1. 10. 2016
Vstup: od 160 Kč
Vystupují:
FEW NOLDER live (Get Physical/LTU), Dan Cooley, Manio, Animal Print (materia.fm), Insane
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika