Praha získá nový nadžánrový hudební klub

Praha získá nový nadžánrový hudební klub

17. 08. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
23.srpna se v Praze otevře nový nadžánrový hudební klub. PopoCafePetl Music Club na Újezdě na Malé Straně by měl být prostorem, kde dostávají příležitost začínající kapely, ale také místem, kde budou vystupovat kvalitní a exkluzivní interpreti z celého světa.
Středa 23.srpna 2006 bude dnem, který se zapíše do pražských kronik jako počátek vzniku nového pražského nadžánrového hudebního klubu - PopoCafePetl Music Clubu. Nejen Malé Straně, ale celé české metropoli, chybí dlouhodobě prostor, který dává pravidelně příležitost talentu a kvalitě napříč hudebními žánry. Praze také chybí místo, kde by mohly předvést své umění a talent začínající české kapely, kterých je v Čechách nespočet. Nový hudební klub by rád v tomto případě fungoval jako hudební „jesličky“. V hlavním městě v současné době v podstatě není jazzový, nebo bluesový klub, který by byl finančně dostupný českému publiku. Tyto zásadní potřeby pražské a české kulturní veřejnosti se rozhodl uspokojit právě nově vznikající klub na Újezdě. PopoCafePetl MC chce být mezinárodním prostorem, který však bude mít převážně české zastoupení mezi interprety i jejich diváky. Současně však nabídne každý měsíc i exkluzivní a neotřelá vystoupení zahraničních interpretů za minimální vstupné. PopoCafePetl MC nehodlá sázet na jinde osvědčenou taneční reprodukovanou hudbu, jako jiné kluby, kterých je v Praze nadmíru. Přesto počítá s divokými tanečními večery, o které se postarají kapely s živou produkcí. Kromě hudebního zaměření nového prostoru, počítá klub i s pořádáním akcí z jiných kulturních odvětví. Autorská čtení, film, výstavy nebo divadlo, dostanou v nemalé míře v PopoCafePetl MC také prostor.

PopoCafePetl Music Club navazuje na bývalý kultovní bar PopoCafePetl z Vodičkovy ulice v Praze. Zejména bezkonkurenční atmosférou se bude snažit nový PopoCafePetl Music Club navázat na bývalý proslulý kultovní bar PopoCafePetl z pasáže u Nováku ve Vodičkově ulici. Přestože po uzavření klubu z Vodičkové pokračovala tradice podniků se značkou PopoCafePetl dále, v žádném z nově otevřených míst se nepodařilo zcela napodobit jiskrnou a otevřenou atmosféru prvního z podniků nesoucího tento název. Klub na Újezdě může navázat i na započatou tradici živých vystoupení z Vodičkové, kde například nedělní večery s romskou kapelou patřili k nejnavštěvovanějším. Právě v těchto tématických dnech, včetně neděle s cikánskou lidovkou, hodlá nový klub pokračovat.

Formou anket na internetových stránkách klubu se návštěvníci stránek podílejí na tvorbě programu a například i akčních cenách vybraných nápojů. Ve spojení s „knihou přání a stížností“ tak dostávají relativně velký prostor k ovlivnění podoby a směřování klubu. Přestože má PopoCafePetl MC poměrně jasnou představu o své podobě a směřování, je zde stále nemalý prostor pro výběr, který chce klub svěřit svým fanouškům.

www.popocafepetl.cz

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika