Listopadové Free Mondays ve znamení zasněných melodií a českého popu

Listopadové Free Mondays ve znamení zasněných melodií a českého popu

07. 11. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
S nástupem podzimu přichystaly Free Mondays pro fanoušky koncertů mix českých a zahraničních kapel. Jako první pokřtí svou novou desku rock-popoví Holden. Britská formace Alma ohromí všechny post-rockové fanoušky svými ambientními melodiemi.
Rakouští Farewell Dear Ghost zase povzbudí indie-popovými počiny z jejich nového EP a celý měsíc zakončíme s českou popovou kapelou Make My Heart Explode.

7/11 Free Mondays w/ Holden (křest desky), support: Known as Brooklyn (CZ)
Po dvou letech od předchozího alba Hopetown se Holden znovu ozývají - tentokrát v češtině. Jak sami říkají, změna jazyka na mateřský je pro ně tou nejpříjemnější změnou v historii kapely. První ochutnávkou z alba byl singl Nesmíš se zlobit. Za produkcí alba stojí britský producent Tom Marsh, známý především z u nás populární kapely IAMX. Oproti předchozímu albu jsou písně nyní víc popovější a přímočařejší.
 

14/11 Free Mondays w/ Alma (UK), support: Little Husky (CZ) @ NoD
Jsi srdcař, milovník post-rocku a atmosferických, ambientních melodií? Pokud ano, zamiluješ si určitě i dvoučlennou londýnskou formaci Alma, při jejímž poslechu ti zamrazí podobně jako u skladeb Thoma Yorka.
Na scéně se pohybují teprve od minulého roku, ale už si vysloužili pěknou řádku kladných recenzí a hlavně vydali stejnojmenné mini album. Z něj jako první představili single The Great Escape, který je takovou ambietní vesmírnou explozí. Je to skvělá nahrávka, se kterou se budete dívat do nebe a rozjímat, co tam nahoře je. S vesmírem je spojuje i jejich jméno, které je zkratkou velmi silného teleskopu.

Alma je projekt, kterému by všichni fanoušci Explosion In The Sky, Atoms for Peace nebo 65 Days Of Static měli věnovat pozornost.

21/11 Free Mondays w/ Farewell Dear Ghost (AT), support: Free Swim (UK)
Co původně začalo jako projekt jednoho písničkáře se postupem času přeneslo do plnohodnotné indie-rockové formace Farewell Dear Ghost, kde je každý člen naplno zahrnut do procesu. Před třemi lety vydali debutové album We Colour The Night a na začátku tohoto roku nové EP Skin, ve kterém každý song udává jiný pocit. Vždy ale stoprocentně pozitivní, který posluchače příjemně povzbudí. Jednou je to euforie, odhodlání, zamyšlenost, podruhé zase radost a spokojenost.

Farewell Dear Ghost jsou svou tvorbou blízko ke svým krajanům Like Elephants a Bilderbuch, ale také slavnějším formacím jako Editors, The Paper Kites nebo Of Monsters And Man. Jejich projev je velmi profesionální a tak je jasné, že mají před sebou ještě slibnou budoucnost.

Make My Heart Explode

28/11 Free Mondays w/ Make My Heart Explode (CZ), support: Lukas Landa
Chytlavé melodie, snové synth plochy a výrazná rytmika - tak by se dala charakterizovat hudba pražské kapely Make My Heart Explode. Eponymní debutovou desku si kapela produkovala sama, je ovlivněná space-rockovou hudbou 70. a 80. let, stejně tak jako současnou popovou.
Kapela Make My Heart Explode vznikla v polovině roku 2011 a o rok později vydali debutové album inspirované vlnou současné moderní synth-popové hudby. Od svého vzniku toho stihli docela dost. Jejich singly se chytly v rádiích a televizích, také si zahráli na Grape festivalu, jako předkapela britské senzace HURTS nebo s českými Lake Malawi.

Dodal: Daniel Bacho, Roxy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FREE MONDAYS

Pondělí 7. 11. 2016
Vstup: zdarma
Vystupují:
Holden (CZ), Selecto & Komandante
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika