Derrick May a další jména podzimní Apokalypsy

Derrick May a další jména podzimní Apokalypsy

08. 11. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Představujeme Vám 42. díl Apokalypsy, který se uskuteční 25. listopadu v brněnském Bobycentru. Pojďme se společně podívat co nás čeká a nemine.
Tato edice je také na dlouhou dobu poslední akcí, jelikož další Apokalypsa se uskuteční až v listopadu v roce 2017!

Techno classic stage

Derrick May [ Transmat, Detroit | USA ]
Říká se mu „true master at work“, „skill-master“, nebo jeden ze tří objevitelů techna (Juan Atkins, Kevin Saunderson a právě Derrick May jsou ti, kteří poprvé na světe nabídli tento styl hudby). Tato skutečná legenda přiletí z amerického Detroitu do Brna vůbec poprvé. A slibuje našlapané detroit techno, které tradičně předvede ze 2 gramofonů a 2 CD playerů.
 


Ben Sims [ Theory rec., London | UK]
Anglický matador a groove-maker, legendární postava světové techno music, si vybral Apokalypsu jako svoji zastávku napříč kontinenty.Tento zástupce londýnského podsvětí, který je synonymem slov jako funky a hardgroove, který má neskutečný smysl pro bezchybné aranže a mixy, si svá vystoupení pečlivě vybírá. Tvůrce techno skladeb, které jsou často označovány jako hymny tohoto stylu, “human ableton” - zvaný pro svoji naprostou přesnou techniku mixu ze 3 a více zařízení, se vrací do ČR!

James Ruskin [ Blueprint, London | UK ]
Ano, neskutečných 14 let trvalo, než legendární producent, zástupce labelu Blueprint či Tresor, se vrátí na Apokalypsu! V roce 2002 coby headliner celé edice, dostal publikum svým ostrým a tvrdým technem, prošpikovaným úžasnými break/downy a efekty, které umí pouze on! Zástupce staré techno školy, odchovaný detroit technem, který stál na samém počátku invaze techna do Anglie, je zpět! Chtěli jste techno, jako dřív? Tak tady jej máte od těch nejpovolanějších!

Shifted [ Avian, Mote Evolver | UK ]
Elektronický umělec, zakládající si na anonymitě, hudební génius a mistrovské techno těleso, industriální techno mašina, jehož tracky s úctou na svém labelu Mote Evolver vydává Luke Slater, neodmyslitelný kolega Bena Simse, Vám přiveze svůj pohled na techno - umění. Rebel, který již více než 15 let razí techno komunitou svojí cestu experimentálního a úderného techna, úročí své zkušenosti a přidává do techna to, co tu dlouho chybělo! Ne nadarmo je jeden z nejvíce vyhledávaných umělců a producentů u jmen jako jsou Marcel Dettmann, Ben Klock, Nina Kraviz či RØDHÅD.

Toto nekompromisní techno obsazení doplní legendární slovenská postava, ikona, která na Apokalypse hrála naposledy před 7 lety, Toky! Hlavní pódium poprvé okusí slovenská vycházející hvězda tvrdého techna Sionni, která v sobě nezapře velmi silný temperament a odhodlání se dostat do Vaší paměti na hodně dlouho. Posledními šťastnými, kdo vystoupí na hlavním pódiu, je techno projekt - Spiriakos a Nois, tedy Tools Project!

Boiler Hard stage

NO.DOLLS  [ Solid bookings | BR, CHL ]
Dámy a pánové, vůbec poprvé ve speciálním combo projektu se nám představí brazilská superstar Candy Cox a chilská bojovnice Daniela Haverbeck! Jak samy dámy říkají “ No Dolls není jen combo o 4 zařízeních, spolu jsme hlasitější a extrémně silnější!“ No Dolls vystoupí na Boiler Hard stagei, která Vám dá jedinečnou možnost - stát za zády nebo před pódiem téměř na metr vedle těchto hvězd a sledovat tak jejich práci s davem! Samotné No Dolls budou hrát proti hlavnímu PA systému a tedy celkový sound celého „kotle“ budou ovládat bez zkreslení a zpoždění!

Boris S. LIVE [ Bitshift rec., Heidelberg | DE ]
Ano, legendární hardtechno producent Boris Schalk aka Boris S. ukončil po 15ti letech svoji kariéru. Nepřijímá už bookingy, avšak udělal pro fanoušky Apokalypsy výjimku - přijede se rozloučit s česko-slovenskou hardtechno základnou, a to rovnou na Boiler Hard stage listopadové Apokalypsy!  Boris S. v rámci ukončení kariéry vydal kompilaci Best of 15 years Boris S., která obsahuje 111 tracků! Apokalypsa 25.11. bude jediný přijatý gig, který Boris S. v roce 2016 potvrdil.
 

Malke Live drums special set [ Solid bookings | BR]
Pamatujete si toho zběsilého bubeníka, který vám dával do těla při vystoupení projektu Underdogz na Apokalypse Mayan Code? Tím ďáblem byl DJ, producent a hudebník Malke. Osmadvacetiletý „music geek“, který v pouhých dvaceti letech dobyl Jižní Ameriku a nyní drtí i Evropu. Malke sebou přiveze své elektronické bubny, takže o zážitek bude postaráno!  
VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=sFeA1pw7NUU        

O.B.I. [ Solid bookings | DE ]
Alias Tobias Lüke je u nás znám jako nespoutaný živel, který do svých setů dává vždy maximum. Ten, který umí cutovat desky tak dobře, až máte pocit, že mixpult odletí z podia. Ten, který Vás v roce 2006 nejvíce dostal na Apokalypse v Bobycentru, to „dítě“ za DJ pultem, co nastoupilo na Apokalypse po Dave Clarkovi! DJ, ze kterého cítíte, že před chvílí s vámi tančil na parketě a najednou stojí za DJ pultem a diktuje davu, jak si užít party hard. Byl, je a bude nejlepší!
  
Boiler Hard stage také uvítá české zastoupení, a to nejznámějšího hardtechno dje / producenta Čr, který také jako jeden z mála vystoupil na respektovaném festivalu Awakenings, Golpe. Dalším, kdo bude hájit české barvy, bude velký fanoušek Svena Wittekinda, kterého slyšel poprvé na Apokalypse v roce 2005, ze stáje schranz.cz, premiérově vystoupí Kesz.     

Creative Clubbing stage  

Jaydee [ Plastic Dreams, Amsterdam | NL]
Kdo nezná jeho ultimátní hit Plastic Dreams, jakoby nebyl. Skladba, která dosáhla i na první příčku v americké taneční hitparádě a dočkala se desítek remixů. Tento Holanďan byl také první, který v roce 1992 pořádal otevřené mistrovství v mixování, na které dohlížel celkem pět let po sobě. Očekávejte house music od jednoho z nejpovolanějších lidí naší planety!   

Miss Melera [ We Are E, Amsterdam | NL]
Na třetím pódiu Apokalypsy se Vám představí charismatická DJka Miss Melera – vycházející hvězda amsterdamské hudební scény, která má slušně našlápnuto na hvězdnou kariéru – čehož si všímají i „velcí DJs“, jako jsou John Digweed, nebo Sasha. Její sound je povedeným prolnutím deep houseu, tech houseu a techna a Vás na Apokalpyse rozhodně „zvedne ze židle“!  

Toto klubové pódium dále obsadí oblíbený matador české taneční scény – DJ Loutka, svým funky, tech houseovým soundem skutečně dokáže lidi bavit Subgate, severským zvukem poprvé ohromí Schwing, nepolevující náboj clubbingu odprezentují Rob Smile a Not:Us!  

Apokalypsa svým 42. dílem slibuje unikátní hudební rozpětí, luxusní prostředí Bobycentra a úchvatné audiovizuální zážitky. Listopadové edice bývají vždy velmi navštěvované a i proto neváhejte koupit vstupenky včas za výhodné ceny. 

Předprodej na Ticketpro.

Dodal: Dalin Vajčner, II & ME Ltd
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA

Pátek 25. 11. 2016
Vstup: od 599 Kč
Vystupují:
Derrick May [ Transmat, Detroit | USA ], Ben Sims [ Theory rec., Hardgroove, London | UK], James Ruskin [ Blueprint rec., London | UK ], Shifted [ Avian, Mote Evolver | UK ], NO.DOLLS aka Candy Cox & Daniela Haverbeck [ Solid bookings | BR, CHL ], Boris S. LIVE [ Bitshift rec., Heidelberg | DE ], Malke Live drums special set [ Solid bookings | BR], O.B.I. [ Solid bookings | DE ], Jaydee [ Plastic Dreams, Amsterdam | NL]. Miss Melera [ We Are E, Amsterdam | NL], Loutka, Schwing, Subgate, Rob Smile, Not:Us
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika