V sobotu navštívilo Hip Hop Kemp na 18.000 lidí

V sobotu navštívilo Hip Hop Kemp na 18.000 lidí

20. 08. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Největší hiphopový festival ve střední a východní Evropě potvrdil svou pověst, jelikož v sobotní odpoledne bylo na letišti v Hradci Králové 18.000 návštěvníků a pořadatelé očekávají celkovou účast kolem dvacet tisíc lidí.
Pátečním dnem festival oficiálně začal, ačkoliv již od čtvrteční noci bylo v areálu Aeroparku už šest až sedm tisíc vyznavačů hiphopu. Pro ně byla připravena zahřívací party s DJs i živým vystoupením, která vlastně rozšířila letošní Hip Hop Kemp na čtyři dny.

Páteční den už nabízel kompletní program na několika hudebních i doprovodných scénách. Ač se brány festivalu otevřely o chvilku později, celý line-up byl s drobnými odchylkami dodržen, takže to prakticky nikomu nevadilo. Největší nával byl samozřejmě u hlavní Bbarák live stage, kde se ukázala např. oblíbená polská parta WWO, Francouzi Hocus Pocus a C2C, americký raper M.E.D. aka Medaphoar či Afu-Ra, který doslova přivedl tisíce fanoušků pod pódiem do varu. Jeho vystoupení bylo opravdu důstojnou tečkou hlavní stage. V okolních hangárech a stanech však jela hudba až do šesté hodiny ranní. Třeba exotický host z Japonska, DJ Krush, dokázal naplnit Global Station do posledního místečka a mnoho návštěvníků litovalo, že tato stage není nafukovací.

Hip Hop Kemp

Pořadatelská agentura Depo Crew letošní ročník Hip Hop Kempu nepodcenila a je připravena na rekordní návštěvnost. Ať už jde o dostatek stánků s občerstvením, užitkové vody, odpadkových košů, nebo počet mobilních toalet, kterých je v letošním roce dokonce dvojnásobek, než vyžaduje hygienická norma. V místě je posílena autobusová doprava i signál mobilní sítě. Zdravotní služba, která má stanoviště společně s hasiči přímo v areálu festivalu, nemusela nijak zasahovat a nezaznamenala větší "úraz" než píchnutí včelou.

Lákadlem na soboty a neděle je nejen krásné počasí, ale samozřejmě také hudební program. V sobotu večer vystoupí nejlepší české hiphopové kapely PSH a Indy & Wich. Zahraničních hvězd je v line-upu hned několik - legendární Guru, americké duo Cali Agents, DJ A-Trak (koncertní DJ Kanyeho Westa) a v současnosti nejuznávanější anglický raper Sway.

Hip Hop Kemp

V neděli se můžete těšit na pořádnou nálož českého a slovenského hiphopu v podání Prago Union, Syndrom Snopp, Kontrafakt a Čistychova. Nezapomenutelným zážitkem jistě bude koncert kapely Non Phixion, jejíž členové se chystají vydat na sólovou dráhu. Show Non Phixion na Hip Hop Kempu má být údajně úplně posledním živým vystoupením vůbec. Na Kempu samozřejmě nebude chybět nejmenovaný kmotr festivalu, DJ Vadim s jeho projektem OneSelf, který nevynechal žádný ročník festivalu.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika