Palác Akropolis rozbalí Vánoční kolekci

Palác Akropolis rozbalí Vánoční kolekci

02. 12. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Přijďte ochutnat naší vánoční kolekci, do které jsme zabalili 8 originálních písničkářů. Každý z nich vám zahraje krátký hudební set a navrch přidá i jednu vánoční skladbu. Jestli to bude koleda, cover-verze nebo jejich vlastní písnička, to už záleží jen na nich.  Průvodcem večera bude Václav Koubek, který samozřejmě také na akci zahraje. Společně s  ním vystoupí Kieslowski, Jaromír99, Jarda Svoboda, skupina Hm... nebo Katarzia. Zahraničními hosty budou Lasse Matthiessen z Dánska nebo švédská písničkářka Jenny Lysander.
Václav Koubek se na domácí alternativní scéně pohybuje už od konce osmdesátých let. Vydal kolem desítky autorských desek a přibližně stejný počet knih. Zahrál si či zazpíval v celé řadě filmů, z nichž nejvýraznější je asi podobenství Cesta pustým lesem z roku 1997. Od roku 2002 pořádá republikový celoroční festival písničkářů Hudební sklepy v jihočeských Chotěmicích.  Chcete slyšet vtipnou píseň o Vánocích? Pak nepropásněte jeho hudební set.

Kieslowski

Dvojice Kieslowski vtrhla na hudební scénu s něžným pop-folkem v roce 2011. Tehdy vydali  album Tiché lásky. Polovina projektu - multiinstrumentalista David Pomahač už dříve hrál s ústeckým uskupením Houpací koně a skupinou Bez Peří. Za desku Mezi lopatky, kterou nahráli s Janem P. Muchowem v roce 2014, obdrželi nominaci na hudební cenu Apollo.

Jaromír Švejdík alias Jaromír 99 je vůdčí osobností jesenické skupiny Priessnitz, hrál ale také s Jaromír 99 & The Bombers nebo s Kafka Bandem. Kromě hudby se věnuje také komiksu - je autorem oceňované předlohy k filmu Alois Nebel či životopisu Emila Zátopka.

Jarda Svoboda je od poloviny devadesátých let spojený s úspěšnou folkovou kapelou Traband, která získala již tři výroční ceny Anděl. Podílel se i na několika projektech textaře Michala Horáčka (Tak to chodí, Ohrožený druh) a poslední dobou vystupuje jako sólový písničkář.

Skupina Hm... má kořeny na pražské rockové scéně devadesátých let a její zakládající člen Marek Doubrava hrál původně s Tata Bojs. Oficiální debut Hm.... nazvaný ...to by mohlo být zajímavé je z roku 2000 a zatím poslední album Lovu zdar je staré tři roky. Do své hudby na pomezí alternativního rocku a folku často zhudebňují texty básníků, ať už českých (František Hrubín, Josef Kainar) či světových (Jean-Arthur Rimbaud, Guillaume Apollinaire).

Slovenská písničkářka Katarzia slaví poslední roky velké úspěchy díky osobitým textům reflektujícím digitální dobu plnou odosobněných vztahů i plytkého jazyka. Na oceňovaný debut Generácia Y letos navázala novinkou Agnostika, kterou znovu vydalo bratislavské Slnko Records.

První z dvojice zahraničních hostů  je Lasse Matthiessen, dánský zpěvák usazený v Berlíně. Jeho devět let starý debut Stray Dog zaujal emotivními písničkami nahranými bez zbytečných aranžérských fíglů. Následující desky Dead Man Walz a Wildfires už využívají plnějšího zvuku rockové kapely, nejdůležitější je pro něj ale pořád folková výpověď.

Ze švédského Stockholmu dorazí Jenny Lysander, dvaadvacetiletá zpěvačka a kytaristka, která vloni zazářila debutem Northern Folk. Kolekci poetických lesních ukolébavek nahrála ve studiu na francouzském venkově pod dohledem anglického hudebníka Pierse Facciniho. Tento večer bude zároveň její českou premiérou.

Ve vánoční kolekci má obvykle každý bonbón jinou náplň a přesně takový bude i tento večer. 8 písničkářů, 8 různých stylů, 8 vánočních písniček, k tomu nabídka vánočních pochutin a vůně svařeného vína. Přijďte se odreagovat od zběsilých nákupů dárků a povinných firemních večírků a nalaďte se s námi na svátky klidu a pohody.

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

VÁNOČNÍ KOLEKCE PALÁCE AKROPOLIS

Úterý 20. 12. 2016
Vstup: 250 - 300 Kč
Vystupují:
KIESLOWSKI, VÁCLAV KOUBEK, KATARZIA, LASSE MATTHIESSEN /DK, JENNY LYSANDER /SE, JAROMÍR 99, JARDA SVOBODA A SKUPINA HM...
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika