Ukrajinská klavíristka Vika goes Wild na Femme Fatale

Ukrajinská klavíristka Vika goes Wild na Femme Fatale

05. 01. 2017  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Další hudební femme fatale, kterou představí stejnojmenný večírek v Paláci Akropolis, bude 19. ledna ukrajinská klavíristka Vika goes Wild. Vystudovaná hudebnice zběhla od klasiky k rocku a proslavila se díky YouTube, kde její videa sbírají miliony shlédnutí. Své osobité coververze skladeb od kapel jako Metallica, Pantera, či System of a Down představí Vika goes Wild poprvé i v Praze. 
Že tvrdý rock a klavír k sobě můžou mít celkem blízko, dokazuje v Německu usazená ukrajinská klavíristka Viktorija Jermoljeva vystupující pod pseudonymem Vika goes Wild. Její svébytné předělávky metalových skladeb zachovávají energii originálů, do notoricky známých melodií, ale vnáší i něco nového - dotek něžnosti ze světa klasiky i svébytně ženskou interpretaci. Vika hraje na klavír od čtyř let a vystudovala prestižní Čajkovského akademii v Kyjevě či Lisztovu akademii ve Výmaru. Když musela v hudební škole podstupovat každodenní dril a nervovat se při koncertech, našla odreagování v poslechu rocku. Postupem času se její vkus stáčel k čím dál tvrdším kapelám, a zatímco ve světě vážné hudby sbírala Vica ocenění (např. z amsterdamského Grachtenfestivalu) i nabídky z prestižních souborů, v hlavě se jí zrodil plán udělat ze svého zvláštního koníčku něco víc.
 

V roce 2006 Vica Jermoljeva založila kanál na YouTube a pod přezdívkou Vika goes Wild sem začala nahrávat svoje coververze metalových skladeb. Předělávka Master of Puppets od Metallicy se stala virální senzací a rychle nasbírala milion shlédnutí. Jak postupně přibývaly další skladby i fanoušci, rozhodla se úplně opustit svoji kariéru v klasické hudbě a věnovat se už jen rocku. Teď se oba světy snaží sblížit. „Moji fanoušci přichází z různých směrů a ve velké většině jsou velmi otevření. Mám příznivce ze světa vážné hudby, kteří si uvědomují, že metal může být také dobrá hudba. A pak mám i metalové fanoušky, kteří můžou díky mě objevit, že klavír nemusí být tak trapný, jak si předtím mysleli.“ vysvětluje Vika, která pro ostatní zájemce o klavírní coververze začala přepisovat rockové a metalové skladby do notového zápisu. Kromě coververzí ale Vika píše i vlastní skladby, které jsou k nalezení na její letošní desce. Ta vyšla díky podpoře fanoušků před crowdfundingový server PledgeMusic. 

 „Myslím si, že vážná hudba, rock i metal jsou jen odlišné způsoby pro vyjádření té stejné věci. Hudba, kterou miluji byla napsána lidmi, jež prožívali silné city a procházeli si bolestí a utrpením... a klidně to mohlo být před dvěstě lety nebo dnes. Časy se mění, ale tyhle věci zůstávají stejné." prohlašuje Vika. Její kanál už má bezmála pětset tisíc předplatitelů a nejúspěšnější video (Toxicity od System of a Down) se blíží k sedmi milionům shlédnutí. Se svým klavírem procestovala svět a 19. ledna dorazí i do Paláce Akropolis. Osobitý hudební živel Vika goes Wild se představí v rámci série Femme Fatale. 

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FEMME FATALE: VIKA GOES WILD

Čtvrtek 19. 1. 2017
Vstup: od 400 Kč
Vystupují:
VIKA GOES WILD /UA
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika