High Contrast: v Roxy zahraji část nového alba

High Contrast: v Roxy zahraji část nového alba

15. 12. 2016  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Již tento pátek čeká pražskou Roxy jedna z každoročně nejočekávanějších klubových akcí co se drum & bassu týče. Přijede Lincoln Barrett alias High Contrast. Tento rok byl pro britského dje ve znamení velkých změn a tvorbě nového alba. Dnes odpoledne nám zodpověděl několik otázek.
Ahoj, jak jsi se měl v roce 2016?
Umělecky to pro mne byl dobrý rok. Vydal jsem singl pod novým labelem a ten byl velmi vřele přijat, výborný pocit. Remind Me se postupně stal hymnou pro mé fanoušky, zpívají ji tak procítěně!
 

V loňském roce jsem také odehrál svou první live show, pro mne hodně velký posun. Odkládal jsem to mnoho let, asi jsem se i trochu bál, ale nakonec jsem si to užil.

Proč jsi přešel k 3Beat Records?
Poté co jsem opustil Hospital Records mi nějakou dobu trvalo než jsem našel nový domov pro mou hudbu. 3Beat Records mi vyšli vstříc a nabídli věci, které mne doopravdy zaujaly. Konkrétně že mne budou podporovat jako umělce aniž by mne tlačili do něčeho co bych dělat nechtěl a také zajistí cokoliv budu potřebovat k tvorbě hudby. Ve skladbách mohu opět používat samply, tak jako v Remind Me. A také měli velký podíl na uskutečnění mé live show.

Nové album ti má vyjít začátkem příštího roku. Prozradíš o něm něco?
Rád přemýšlím nad vydáním nového alba, je to pro mne nová životní kapitola. Skladby teď dělám způsobem kdy se nezaměřuji jen na djing. Je osvobozující neskládat hudbu jen jako dj ale čistě podle sluchu a pocitů při živém hraní. Na tomhle albu zpívám, hraji na kytaru nebo na klávesy. Je to první album kde se cítím jako opravdová kapela a to i když jsem pořád jeden člověk!

Dělal jsem s tebou rozhovor v roce 2015, tehdy jsi dokončil svůj první remix, který nebyl čistě drum & bassový (Denai Moore – Blame) a hodně sis to tehdy pochvaloval. Můžeme tedy na na novém albu očekávat i další styly nebo půjde čistě o dnb?
Je tam hodně dnb ale i dalších hudebních stylů. Klíčové je že jsem opět našel způsob skládání kdy se cítím jako High Contrast. Je tam i mnoho nových zvuků, které pro někoho nepochybně budou šokující, ale to je právě ten kontrast.

Kolik procent z nového alba už hraješ na párty?
Mnoho z nových věcí hraji abych si je vyzkoušel, takže v pátek v Roxy určitě některé zazní. Reakce na ně jsou zatím bezvadné.

High Contrast v Roxy

Vzkážeš něco do Prahy?
Jako vždy se moc těším na hraní pro Čechy. Prahu upřímně vnímám jako můj druhý domov a moc děkuji za skvělé fanoušky a za to že se tu cítím tak vítán.

Dodal: Daniel Bacho, Roxy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

HIGH CONTRAST

Pátek 16. 12. 2016
Vstup: od 390 Kč
Vystupují:
High Contrast (UK), Support: Dimension, N:Force b2bThiew (let it roll), Trimer (UK), 2nd stage Filip´s B-Day : Merci, 2K & Sweg
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika