Rozhovor s Quintinem

Rozhovor s Quintinem

21. 08. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Free Production přináší rozhovor s jedním ze svých tahounu podzimní TranceParade, djem Quintinem.
Na podzim se již poněkolikáté představíš českému publiku jako jeden z headlinerů na akci Tranceparade. Moje první otázka tedy zní, vzpomínáš si na svou premiéru u nás? Jaký jsi měl z „nás“ dojem?
Jasně, že si pamatuji na svojí premiéru. Byla to skvělá party v T-mobile aréně, asi zatím nejlepší, kterou jsem v Česku zažil. Stage byla skvělá a lidi byli naprosto úžasní. Vždycky když si na to vzpomenu, musím se usmívat. Bylo to skvělé.

Quintin

Vystoupíš po boku Sander van Doorna. Znáš tohoto dje/producenta? Máme se nač těšit?
Sander Van Doorn je vynikající producent a DJ. Je mu pětadvacet a je to obrovský talent. Vydal už spoustu výborných věcí a já jsem si jist, že toho vydá v budoucnu ještě několikanásobně víc. Dá se dost dobře předpokládat, že on Plzeň 22.9. prostě rozbije svými beaty. Mám od něj spoustu věcí, takže asi budu muset tyhle tracky nechat ten večer v kufru. ;-)

Trance a akce, kde je dominantní tento styl, jsou v Evropě velmi oblíbené, masově navštěvované, a z trance djs jsou mediální hvězdy. Čím se tato hudba, eventuelně koncept akcí liší od ostatních projektů?
Trance je velice hudební a „atmosférický“ styl, co velice snadno rozhýbe dav. Má mnoho ingrediencí. Je to styl, který můžete poslouchat jak doma, v autě, tak na obří party někde v hale. To je myslím důvod, proč je tak populární. Styly jako electro house (který taky příležitostně hraji) má nižší BPM a je více „sušší“, jestli mi rozumíš. Je super na něj tancovat, ale většinou se hodí spíše do menších klubů a mě přijde, že je méně populární, protože je mnohem více „elektronický“. Těžko se to vysvětluje. V Holandsku je teď electro house velice populární a myslím, že se to takto rozšíří po celé Evropě, pokud se tedy tak již nestalo.

Jak probíhají nejznámější trance párty v Holandsku? Přibliž nám atmosféru, podmínky pro djs, zázemí pro návštěvníky, světla apod.
V Holandsku jsou Trance parties obrovsky populární již několik let. Téměř všichni velcí trance DJs pochází z Holandska… jako např: Tiesto, Ferry Corsten, Armin Van Buuren atd. atd. Holandské promotérské agentury pracují již roky na neustálém zvyšování kvality tamních akcí, stagí, komfortu pro lidi atd. A musím říct, že odvádějí opravdu skvělou práci. Většina parties je výborně propracována do nejmenších detailů. Atmosféra na holandských akcích je dobrá, řekl bych… ale někdy by mohla být i lepší.

Kdo tě v počátku tvé kariéry nejvíce ovlivnil? A je někdo, kdo tě nějakým způsobem ovlivňuje dodnes?
Asi není nikdo, kdo by mě v začátcích ovlivnil nějak přímo. Snažím se sledovat co dělají ostatní DJs a producenti, poučit se z toho… Ale snažím se vždy jít svou vlastní cestou.

quintin

Dovedeš si představit situaci, kdy bys přestal hrát?
No schválně, co myslíš? Samozřejmě, že NE! Říká se, že sex je skvělá věc…já s tím souhlasím. Ale představ si, že stojíš na podiu před několika tisíci lidmi, najednou zvedneš ruce a celý ten několikatisícový dav udělá přesně to samé. Ten pocit… to se nedá popsat.

Nejsi pouze DJ. Momentálně prý pracuješ na své vlastní produkci spolu s pianistou Jan Vaynem. V čem je zajímavé spojení moderních technologií, zvuků, s klasickými postupy a nástroji? Jak probíhá vaše spolupráce, resp. prosazování různých ideí a názorů?
Je super slyšet opravdové hudební nástroje v elektronické hudbě. Celé to tu muziku oživí. Pracujeme s Janem na nové produkci, která by měla vyjít koncem letošního roku.

Máš ještě nějaké další plány? Nebo sny?
Právě pracuji ve studiu na několika dalších věcech. Snažím se najít ten správný „twist“. Dělám muziku několika odlišných stylů a zároveň se i snažím to nějak skloubit dohromady. Uvidíme co z toho vzejde… dá se říct, že si rozšiřuji kreativitu. Také pracuji na jednom electro house projektu, který by měl vyjít na DVD, které vydává VJská skupina Vision Impossible. A další plány nebo sny? Všechno popořadě.

Zpět k Tranceparade. Tato akce se bude konat v Plzni, což je město vyhlášené výborným pivem. Máš rád pivo?
Abych se přiznal, tak já nepiji pivo skoro vůbec. Občas si dam jednou za čas skleničku. Ale nějak to nedávám. Pivo je jediný alkohol, po kterém mě vždycky druhý den bolí hlava. Nechápu to.

Stalo se ti někdy že jsi nemohl vystoupit, popřípadě, že byl tvůj výkon touto významně ovlivněn třeba zrovna pivem?
Zatím jsem nikdy svoje vystoupení neprošvihl. (musím zaklepat) Ale jednou jsem málem přijel pozdě na hraní na Slovensko, ale to nebylo kvůli pivu, ale kvůli letadlu, které mělo zpoždění.

quintin

Když mluvíme o pivu, Holandsko je velmi tolerantní země, co se týká drog apod. Vnímáš nějaký rozdíl mezi parties, publikem, atmosférou, djs…co se týče drog?
Holandsko je tolerantní k měkkým drogám, ale tvrdé drogy jsou tam stejně nelegální jako v Česku. Možná je pravda, že jsme o něco více tolerantnější než vy, ale jinak je to stejné jako všude jinde. Jak jsem již řekl, lidé v Česku si akci více užívají než třeba Holanďané, ale nemyslím si, že by to mělo co dělat s drogami. Asi na toto neumím správně odpovědět.

Kdybys měl vyjmenovat tři místa na zemi, na která se rád vracíš, ať již z jakéhokoliv důvodu, která to jsou?
Určitě studio, tělocvična a asi i Česká republika:) Ale určitě je jich mnohem více.

A tři desky, které vždy zazní v tvém setu?
No, snažím se hrát aktuální tracky, takže většinou používám zcela nový materiál. Nemám tedy 3 tracky, které hraji pokaždé. Ale můžu ti říct 4 tracky, které mam nejradši právě teď.

1. Kyau vs. Albert – Kisku
2. Selu Vibra – Stargazing
3. Silverblue – To my twin soul
4. M6 – Freak Electrique

Díky moc za rozhovor, Quintine. A uvidíme se na Tranceparade.

Katka K.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika