50 kamer a 40 tisíc očí

50 kamer a 40 tisíc očí

23. 08. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Dne 9. října 2004 před vyprodaným koncertem v newyorské Madison Square Garden rozdali Beastie Boys návštěvníkům 50 kamer. Co z toho vzniklo, můžete vidět v originálním filmu.
Z padesáti různých perspektiv tak vznikl energií nabitý dokument, který diváka vrhá do víru živého vystoupení legendární kapely. Film Beastie Boys, 50 kamer a 40 tisíc očí (Awesome; I Fuckin´ Shot That) je výsledný unikátní dokument, který dynamicky zachycuje širokou paletu zážitků z živého koncertu. Do českých kin bude uveden 26. října 2006, premiérová party se koná 19. října 2006 v pražském Paláci Akropolis. Film byl poprvé uveden na festivalu Sundance letos v lednu.

Ve filmu vystupují členové Beastie Boys - Mike D (Michael Diamond), Ad Rock (Adam Horovitz), MCA (Adam Yauch), Mix Master Mike a také několik speciálních hostů.

Inspirací pro unikátní dokumentaci vystoupení se stal pro režiséra Adama Yaucha nepříliš povedený záznam koncertu, který umístil na internetové stránky Beastie Boys jeden z fanoušků. „Byl to krátký, asi třicetivteřinový záznam začátku našeho koncertu natočený na mobilní telefon,“ vzpomíná Yauch. „Měl sice špatné rozlišení, ale líbilo se mi, jakého efektu dosáhl ten člověk tím, že telefon držel v ruce. Byla to věc nabitá živelnou energií. Napadlo mě, že by bylo zajímavé natočit tak celý koncert,“ dodává.

Tři dny před koncertem v Madison Square Garden uveřejnili Beastie Boys na svých webových stránkách oznámení, kde vybízeli fanoušky, aby se zapsali jako „kameramani“. Jedinou podmínkou bylo zakoupení vstupenky na newyorský koncert. Instrukce zněly: „Jakmile na pódium vystoupí Beastie Boys, začněte točit. A nepřestávejte, dokud neskončí.“ Adam Yauch záměrně omezil pravidla na minimum, aby tak nechal co největší prostor individuálnímu pojetí.

„Když jsem poprvé uslyšel o dalším pozoruhodném nápadu Beastie Boys, zaznamenat své podivné vystoupení s pomocí svých fanoušků-kameramanů, zbystřil jsem,“ říká Ivo Andrle z distribuční společnosti Aerofilms. „Pak jsem měl možnost vidět výsledný film a hned jsem si uvědomil, že tohle musí vidět každý, kdo si alespoň jednou v životě uvědomil, že spát se bude až v Brooklynu, že všechno je to jenom sabotáž, a že musíme bojovat za svá práva na pařbu! Beastie Boys nám to ve spolupráci se svými fanoušky ve filmu pěkně od srdce připomenou,“ dodává.

Snímek Beastie Boys, 50 kamer a 40 tisíc očí je však především oslavou hudby. Ojedinělý dokument o jednom koncertním vystoupení diváka strhne svou bezprostředností a nadšením. Není určen jen pro skalní fanoušky Beastie Boys, ale pro každého milovníka hudby.


Soutěž
Společnost Aerofilms k filmu vyhlašuje originální soutěž: Stačí poslat na info@aerofilms.cz do 15. září 2006 jakoukoli fotku s tematikou Beastie Boys v rozlišení 300 dpi a je možné se stát spoluautorem plakátu k filmu Beastie Boys, 50 kamer a 40 tisíc očí. Plakát bude totiž složen z minimálně padesáti políček, která jsou vyhrazena pro vybrané fotografie. Fantazii se meze nekladou, nutné je však dodržet téma – Beastie Boys. Vítězní autoři získají vstup na premiérovou party, která se koná 19. října v Paláci Akropolis.

1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
:-)
18. 10. 2006 | 15:19:51
+0 | -0
:-)
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika