Music Infinity se vydá s Fredericem Robinsonem za hranice drum’n’bassu

Music Infinity se vydá s Fredericem Robinsonem za hranice drum’n’bassu

24. 02. 2017  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Už dvakrát se německý elektronický hudebník Frederic Robinson představil publiku Festivalu Spectaculare, tentokrát se vrací do Prahy v rámci večera Music Infinity. V pátek 10. března uvede drum’n’bassový experimentátor v Paláci Akropolis materiál z nové desky Flea Waltz a to v doprovodu své dvorní zpěvačky Lily Juniper. O support se postará domácí talent Subject Lost.
O tom, že překotné elektronické rytmy drum´n´bass můžou znít zajímavě inspirativně i v naší éře přesvědčuje posluchače poslední roky mnichovský hudebník Frederic Robinson. Jeho debutové album Mixed Signals vydané na značce Blu Mar Ten v roce 2013 převrátilo žánrové škatulky vzhůru nohama a loňská podzimní novinka Flea Waltz obohacuje jeho sofistikovanou práci s komplexními rytmy o vlivy jazzu, moderní klasiky, world music, ale i popu. 10. března uvede své nové album v Paláci Akropolis.

Frederic Robinson

Frederic Robinson se narodil v Německu, dětství ale strávil ve Švýcarsku a od raného věku se učil na housle. I když si později zamiloval elektronické mašinky, akustických nástrojů se nikdy nevzdal a tak se elektronickými rytmy v jeho skladbách proplétají smyčce nebo dechy. Robinson debutoval v devatenácti singlem Laughing At Clouds na britské značce Diffrent, jeho talent pak zazářil v roce 2013 na dvojici singlů pro značku Blu Mar Ten. Svoji vizi „hudby pro posluchače se širokým obzorem a krátkým soustředěním“ definitivně realizoval Robinson na albu Mixed Signals. Koncertní provedení materiálu dostalo podobu na albu Live Signals z roku 2014,  které ve stejném roce doprovodilo Vamp EP.

Nové album Flea Waltz vydané na kultovním labelu Hospital Records (London Elektricity, Danny Byrd) výrazně ovlivnila spolupráce se švýcarským klávesistou jménem Kordz, s nímž poslední roky hojně koncertoval (a navštívili i Festival Spectaculare). Ten ho inspiroval k cestě za hranice funkcionální klubové hudby - nový materiál je dobrodružnější, eklektičtější a zároveň mnohem sevřenější. „Nahrávka má unikátní náladu, kterou nenajdete nikde jinde.“ Napsal o Flea Waltz blog Ninja Ninja.

Výraznou posilou desky je anglická zpěvačka Lily Juniper, jejíž vokály se objevují hned v pěti skladbách desky a Frederica doprovodí i do Prahy. Absolventka prestižní školy pro hudební talenty BRIT School má za sebou první singly a její coververze hitu True Colors zazněla v úspěšné televizní reklamě. Mladá písničkářka v kolaboracích s Fredericem Robinsonem dokazuje, že jde opravdu o výjimečný talent. 

Na hraně drum’n’bassového žánru balancuje také producent Subject Lost, který se přestaví v roli předskokana. Původem ostravský hudebník do něj suverénně vplétá vlivy ambientu, dubu, shoegaze či post-rocku. Debutoval v roce 2013 albem Made of Numbers a už za následnou nahrávku Expo Nova dostal žánrového Anděla. V roce 2015 k ní pak vydal atmosférický dodatek, druhou část Nemesis a letos trilogii zakončil albem The Archives of Expo Nova. 

Více informací:
www.palacakropolis.cz

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MUSIC INFINITY

Pátek 10. 3. 2017
Vstup: od 280 Kč
Vystupují:
FREDERIC ROBINSON /DE FT. LILY JUNIPER/UK (Med School/Hospital), support SUBJECT LOST /CZ (The Little Universe)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika