Android Asteroid odehrají jediný letošní koncert jako předkapela Thundercat

Android Asteroid odehrají jediný letošní koncert jako předkapela Thundercat

31. 03. 2017  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dlouho očekávané vystoupení hudebního génia Thundercata, které se uskuteční 5. dubna v Lucerna Music Baru, dostává pomyslnou třešničku na dortu. Tou je exkluzivní koncert projektu Android Asteroid, který v současnosti připravuje materiál na čtvrté album a v letošním roce nekoncertuje. Jejich vystoupení před Thundercatem je tedy jediná šance, jak vidět letos Android Asteroid naživo. 
Android Asteroid tvoří dva pražští producenti, Jan Pospíšil a Tomáš Konůpka. Záhy po ukončení jedné éry tvořené soulovou partou Navigators, vydali eponymní album Android Asteroid (2013), které bylo skvěle přijato kritikou i fanoušky. Pro koncertní pódia sestavili čtyř až devítičlennou kapelu, ve které propojili vynikající muzikanty. Za pomoci fanoušků se celá parta vydala v roce 2013 do slavných studií Abbey Road v Londýně, kde natočili živé album obsahující tracky z eponymní desky, aby se pak vydali dále do exkluzivního Red Bull Studia London, kde vznikl track Surrounded ve spolupráci s DJ Vadimem a Yarah Bravo.

Android Asteroid

Druhé album Íkaros vyšlo v roce 2014. Celá deska je atmosferická, emotivní, zároveň uvolněná a zvukově pestrá. Íkaros byl nominován na žánrovou cenu anděl v kategorii hip hop. V roce 2016 kapelu oslovil David Koller a Android Asteroid vydali cover jeho písně Prázdný místa, který vychází na kompilaci David Koller & Friends. V současné době připravují Android Asteroid materiál na čtvrté album.

Americký baskytarista, producent, zpěvák a držitel Grammy Thundercat představí v Praze svojí třetí sólovou desku Drunk, která vyšla v únoru na labelu Brainfeeder. Album obsahuje dvacet tři, povětšinou velmi krátkých, tracků a vysloužilo si samé nadšené reakce od fanoušků i od kritiky. Thundercat na něj dostal spoustu hvězdných hostů. Téměř na všech skladbách spolupracoval s losangeleským groovy mágem Flying Lotusem. V písni Walk On By uslyšíte Kendricka Lamara, v Drink Dat diktuje Wiz Khalifa a do tracku The Turn Down přispěl svým hlasem Pharrell Williams. Vydání alba předznamenal singl Show You The Way, v němž se objevil Kenny Loggins a Michael McDonald, zpěvák z legendárních The Doobie Brothers. Thundercata na pražském koncertu doprovodí jeho přátelé Dennis Hamm (keys) a Justin Brown (drums). 

Vstupenky jsou v prodeji za 550 Kč + poplatky na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků), na webu Lucerna Music Baru, GoOut.cz a v sítích Ticketpro a Ticketportal. Na místě 650 Kč.

Dodal: Jaromír Telenský, Lucerna Music Bar
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

THUNDERCAT

Středa 5. 4. 2017
Vstup: pd 550 Kč
Vystupují:
THUNDERCAT / US (Brainfeeder, Ninja Tune), Support: Android Asteroid
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika