Risto a dj Tráva v rozhovoru

Risto a dj Tráva v rozhovoru

04. 04. 2017  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (0)
Po roce vystoupí v Roxy znovu Martin Eyerer, kde společně s DJem  Trávou, Ristem Sokolovskim (Lazy Lizard) a Oldrich Sic Jr odehraje jeho typicky energické a současné techno a tech-house. Přečtěte si krátký rozhovor k této události s djem Trávou a Ristem.  
Martin Eyerer více jak 20 let aktivně produkuje a vystupuje jako dj po celém světě. Na svém kontě má vice jak 100 releasů, a je také spolumajitelem legendárního labelu Kling Klong. Respektovaný producent a studiový inženýr provozuje na ploše vice jak 1200m2 jedno z nejznámějších berlínských studií Riverside Studios, a to se svým společníkem Tassilo Ippenbergerem (Pan-Pot).



​Kromě setu Martina Eyerera budete mít možnost vidět a slyšet dobře známou dvojici DJ Tráva a Risto (Lazy Lizard) -  tentokrát v živém setu, na kterém kluci již delší dobu pracují. Zeptali jsme se jich tedy na pár věcí, souvisejících se sobotní party v Roxy. 

Poměrně aktuálním tématem jsou živé sety. Co si myslíte o tomto stylu performace? 
Tráva: Pro mě osobně to není nic tak nového, se Significant Other jsme naživo vystupovali již v devadesátých letech. Co je jiné, jsou technologie, ale podstata zůstává stejná. Lidi zajímá jestli neco umíš a rádi si poslechnou něco organického, co vzniká na místě, stejně jako třeba u kapely. 

Risto: My jsem taky na začátku nového milenia jezdili po klubech s Over3. To co budeme hrát s Trávou v Roxy 8.4. je malinko jiný koncept. Srdce setu bude tvořit Traktor kontroler S8, kde pojedou stemy z naši produkce, to celé doplní Roland TR-9, TB-3 a Juno J-06. Na řadu se dostane i sampler a traktor remix deck D2.

Znamená to, že část setu bude předem připravena a zbytek budete dotvářet na místě?
Risto: Budeme hrát set na stejném steupu,  jaký jste mohli vidět při našem premiérovém live streamu z našeho studia na Barandově. Můžete vidět na fb profilu Music Please. Tam najdete náš warm up set.

V čem bude vaše hraní jiné než vaše standardní vystupování?
Tráva: HW mašinky s sebou standardně nevozíme, hrajeme z traktoru ze 4 decků a k tomu Ableton v synchronu. Tentokrát to bude jiné, více organické. Necháváme prostor
náhodě a momentální inspiraci.

Otázka na Trávu. Co ty a současné technologie. Stíháš?
Tráva: Mně je to úplně jedno. Když jsi debil, ani nejlepší technologie ti nepomůže. Naopak. Pokud máš ale cit pro sound a tempo, které klub potřebuje, je v podstatě jedno na čem hraješ. Je fakt, že se v poslední době objevilo pár novinek, o kterých s Ristem přemýšlíme. Živé hraní je věc, které se budeme nadále věnovat. Hodláme take víc streamovat ze studia a podělit se touto formou o naši novou produkci. A připravujeme ještě pár dalších zajímavých projektů. 

Otázka na Rista. Risto, co tvé lektorské ambice? Slyšela jsem, že úspěšně působíš v hudební škole Musartedo, o které je v poslední době docela slyšet.
Risto: Ve škole Musartedo působím víc jak rok a jsem nadšený, že máme nejen plné kurzy, ale že i feedback od našich žáků je výborný. Když jsem dvěma lety potkal Pavla Kalinu (ředitel školy),  jeho plány zněly troche jako sen. Jsem moc rád, že nezůstalo jen u snění. Myslím, že něco takového jako je Musrtedo tady akutně chybělo.

Po více jak roce práce jsem získal certifikát společnosti Steinberg, takže třeba kurzy Cubase vedu jako certifikovaný trenér. Snažíme se neustále posouvat kvalitu výuky a myslím, že se nám to společně daří. Šíření informací a výměna zkušeností je podle mě v tomhle oboru esenciální záležitost.

A zpátky k mejdanu. Ještě nejaké překvapení?
Tráva: Doufám, že žádné nebude, leda že přijde kouzelník... ( smích ) Jako host vystoupí také náš vídeňský kamarád, producent a DJ Oldrich Sic Jr , kterého jste měli možnost slyšet na mých 50. narozeninách právě v Roxy. Zahájí celý večer a my pak budeme pokračovat. 

Risto: Na second stage nás podpoří naši bratři z D Substance projektu. DJ Tamagochi a DJ Duff se svým depp house setem.

Tráva zahraje taky?
Tráva: Rozhodně, to by mi moji fanoušci neodpustili. Zahraji závěrečný set. 

Děkuju za rozhovor a přeji, ať mejdan dopadne skvělě. 

https://facebook.com/events/728841333952332/
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MARTIN EYERER

Sobota 8. 4. 2017
Vstup: 250 - 350 Kč
Vystupují:
MARTIN EYERER (Kling Klong/GER), DJ Tráva, Lazy Lizard live (DJ Tráva & Risto), Oldrich Sic Jr., 2nd stage: Substance D Project: Dj Tamagotchi & Dj Duff
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika