Kytary, krabičky a další ve strašnických garážích

Kytary, krabičky a další ve strašnických garážích

26. 04. 2017  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Nadbytečné dědictví socialismu? Ty prostory jsou známé úplně všem, mnohdy zejí prázdnotou, jindy jsou v nich k nalezení skvosty minulosti, jejich nová výstavba je v mnoha městech zakázána.
Pro spoustu gymnaziálních kapel první zkušebna, odrazový můstek, pro většinu z nás jen prachobyčejné místo k parkování. Projekt V garážích, který alespoň na jeden den toto změní, si odbyde svou premiéru v sobotu 29. dubna ve strašnické garážové kolonii, kde od odpoledních hodin proběhnou koncerty, slam, divadelní představení, filmová promítání, taneční vystoupení a výstava.

Koncertní část bude malým výlovem z rybníka české alternativní scény. ±0 (Plusminusnula) jsou na scéně už nějaký ten pátek, ale teprve letos parta v čele s Matyášem Švejdíkem vydala debutové eponymní album. Apaticky popsané emoce v post-punkovém kabátu doplněné o hořící barely budou neopakovatelné. Na druhé straně pocitů budou opavští Killiekrankie, synth-noise-popoví cápci, kteří roztančí i nejostýchavější. Vloni si zahráli na Colours of Ostrava, Pohodě, Besedě u Bigbítu a své elektronické umění předvedli i v Rumunsku na Banátu. Posledními interpety bude experimentální boyband 1flfsoap, neboli one foot long fecal sandwich of audio penis, neboli Michal Janík z Ghost of You na bicí a krabičky a Lukáš Palán z Acute Dose na kytaru a krabičky, neboli duo, které si klade za cíl vyhnat z měst zápach electroswingu. Pro poslední dvě zmíněné uskupení to bude jediná pražská zastávka na jejich letošní tour.

Prostor garážové kolonie nenaplní pouze hudba a ohnivé barely. Celý program akce bude zahájen ve čtyři hodiny odpoledne promítáním vybraných snímků z FAMUFESTu. To nejlepší z české Slam poetry přijde mezi garáže předvést aktuální český mistr Rimmer (Jiří Charvát) v doprovodu Eliáše Jeřábka a Luca Leonardiho. Jednu z garáží si vezmou do parády vyznavači instantního životního stylu z galerie Polagraph, kteří přivedou do těchto prostor polaroidovou výstavu Jana Paravana Good Years. V průběhu akce se také odehraje divadelní představení Vlaštovky v podání souboru La Vie Boheme a své taneční umění přijdou ukázat členové pražského Fantasy Dance studia. Celý večer zakončí na afterparty energetické sety pražských djs UNKNXWN, NCOL a DINNR PIZZA.

ve strašnických garážích

Zkrátka a dobře by minimálně tohle měly být důvody, proč strávit sobotní odpoledne a večer ve Strašnicích mezi garážema. Dobré jídlo a kvalitní pití za vskutku garážové ceny jsou jistotou. Organizátoři se rozhodli do prodeje pustit omezený počet vstupenek, takže pokud se chcete 29. dubna mezi garáže vydat, otálení není dobrým nápadem!

Dodal: Bára Divíšková
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

V GARÁŽÍCH

Sobota 29. 4. 2017
Vstup: 100 - 150 Kč
Vystupují:
±0, Killiekrankie, 1flfsoap a další
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika