Napravený bubeník Phil Rudd z AC/DC již zítra v Lucerna Music Baru

Napravený bubeník Phil Rudd z AC/DC již zítra v Lucerna Music Baru

09. 05. 2017  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Legendární bubeník kapely AC/DC Phil Rudd brzy potěší české publikum. Na svém prvním samostatném turné představí své album Head Job. Českou část Head Job European Tour 2017 odstartuje 10. května v pražském Lucerna Music Baru.
Pro svoje první sólové koncertní turné si ikonický rocker vybral menší kluby, což pro četné fanoušky australské rockové legendy bude zcela nevídaná událost. Rudd zahraje tělo na tělo hity ze svého alba, ale neošidí návštěvníky o slavné pecky kapely AC/DC. Program bude mít australská partička pěkně nabitý, i přesto doufají, že si najdou chvilku, aby mohli Česko lépe poznat. Ohlasy z první části turné, která proběhla ve Skandinávii, Beneluxu, Francii a Německu hovoří o skvělé atmosféře, šlapající kapele a samozřejmě o zcela bezchybném výkonu jednoho z nejlepších a vůbec nejslavnějších rockových bubeníků planety.

AC/DC

Deska Head Job, s kterou vyráží Phil Rudd na evropské turné, vznikla ve spolupráci s Allanem Badgerem a Geoffrey Martinem: „Abych pravdu řekl, nejde ani vyslovit, jak jsem na tu desku pyšnej. Je to prostě pecka! Kluci zaváleli fantasticky a bicí nemají chybu,” podělil se o radost charismatický hudebník. Phil Rudd bubnoval od 70. let v Melbourne v řadě různých kapel, včetně Buster Brown či Coloured Balls. Od roku 1975 patřil ke klasické sestavě AC/DC, v roce 1983 byl z kapely vyhozen. Vrátil se po skončení turné Razors Edge, v roce 1991, a vydržel až do roku 2014. Bubeník je znám nejen svým unikátním, bytelným leč nenapodobitelným stylem, ale má na svém kontě také několik konfliktů se zákonem a problémů s různými ne zcela legálními substancemi. Vše ale nasvědčuje tomu, že Phil Rudd vše zlé překonal a nyní je jeho drogou jen a jen hudba. I přesto, že je Ruddovi přes šedesát, jeho elán mu dovoluje stále předvádět velkolepou koncertní show. Legendární bubeník vzkazuje svým fanouškům: „Připravte se na opravdový nářez v rock´n´rollovém stylu.”  Několik fanoušků prý provází nadšeně kapelu na turné po všech koncertech v celé Evropě, i pořadatelé v Čechách již zaznamenali zájem skalních fanoušků ze zahraničí. Zdá se tedy, že terapie, kterou si nyní Phil Rudd naordinoval, přináší energii a radost všem na pódiu i v sále a máme se nač těšit.

Phil Rudd je považován za rock'n'rollovou modlu a zhmotnění klasického příběhu o mladém muzikantovi, který to dotáhl až na úplný vrchol světové hudební scény.  Ne nadarmo byl 28 let členem této slavné rockové party a nahrál s nimi všechna jejich nejslavnější alba. Armáda skalních fanoušků skupiny včetně renomovaných hudebních novinářů dokonce zavedla tzv. “Rudd Factor”, tedy jakýsi hodnotící standard, který Phil Rudd svým stylem hry na bicí a přínosem do kapely AC/DC  nastavil.

Přehled jednotlivých vystoupení najdete na www.philruddmusic.com.

Kompletní rozpis turné zde:
ST 10. 5.2017 - CZ Praha / Lucerna Music Bar
ČT 11. 5.2017 - CZ Brno / Semilasso 
PÁ 12. 5.2017 - CZ Litvínov / Attic music club 
SO 13. 5.2017 - CZ Jablonec n/N / Eurocentrum
ÚT 16. 5.2017 - SK Bratislava / Rock Café 
ST 17. 5.2017 - CZ Ostrava / Barrák club 
ČT 18. 5.2017 - SK Žilina / Dom Odborov VZA 
PÁ 19. 5.2017 - SK Prešov / PKO Presov - Kino Scala 
SO 20. 5.2017 - CZ Pardubice / Žlutý Pes

Oficiální Facebook CZ/SK turné: https://www.facebook.com/RuddCZ/
Oficiální webová stránka: www.rudd.cz

Dodal: Lenka Sloupová, Presscode.cz
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PHIL RUDD

Středa 10. 5. 2017
Vystupují:
Phil Rudd & His Band / AUS
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika