Dj Home v rozhovoru

Dj Home v rozhovoru

30. 08. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Parta kolem akce Tranceparade si připravila promo otázky, na které odpovídal kamoš Home.
Ahoj Honzo, jak to jde? Jak probíhá léto? Co třeba dovča?
Ahoj, léto probíhá tradičně, napůl pracovně. Letos se k tomu přidalo pár náročných víkendů, jako třeba hraní v Trenčíně, kde to mám moc rád, takže se mi nechtělo nějak odjet :) Dovča dopadla jako každý rok, byla celkem pěkně naplánovaná.

Co fesťáky, kam si vyrazil?
Byl jsem na SOL. Je to jediný festival, který mě letos z domácích akcí lákal. A musím říct, že mě naprosto dostal, přestože kritiky na něj jsou občas hodně ostrý. Vzhledem k tomu, že jsem věděl, co mám od něj čekat, hodně jsem si ho užil.

Co vlastně dělá DJ Home přes léto? Dáváš spíše indoor halové akce, pokud se nemýlím. Čím to je, že tě na open airech vidíme spíše sporadicky?
Letos jsem to měl tak nějak napůl. Hrál jsem na Bikinách a Summer Session, na Píseckých slavnostech, taky na akci ve Strakonicích v nějakém hangáru. Co se týká velkých festivalů, málem mi vyšel SOL, ale bohužel to na poslední chvíli neklaplo. Jinak mám open airy moc rád, v létě je to ideální místo na párty. Teď mě čeká ještě open air v Opavě...takže si myslím, že to zase není tak hrozný.

OK. A teď k hlavnímu tématu, který mě zajímá. Tranceparade. První trance party v západních Čechách. Ovšem na techno se v žádném případě nezapomnělo. Jak se stalo že DJ Home hraje na akci jménem Tranceparade?
To bych taky rád věděl. Ne, teď vážně. Vzhledem k tomu, že je to akce, kterou pořádá Molczik spolu s Freeproduction, nemohl jsem tu nabídku odmítnout. A proč taky. Hraju na techno stagi a je čistě na lidech, jestli přijdou na techno, nebo na trance. Podle toho si vyberou, koho chtějí slyšet.

Jak si sám zmínil, Tranceparade pořádá Free Production a DJ Molczik, stejně jako třeba Palm Night Fever. Co ty si o jejich spolupráci myslíš? Jde jim to?
Určitě. Na všech akcích bylo hodně lidí, výborná atmosféra, zajímavý line-up. Myslím, že z plzeňských promotérů patří mezi ty nejlepší a jsem docela zvědavej, jak jim to klapne s Tranceparade.

Ty do pořádání Tranceparade nebo Palm Night Fever nějak zasahuješ? Přeci jen je veřejným tajemstvím, že Molczik je tvůj blízký příbuzný, takže se to dá dost dobře předpokládat.
Nevím, jestli se to dá nazvat jako zasahování, ale je pravdou, že se se mnou Molczik často radil ohledně line-upu. Na Tranceparade dokonce měla být techno stage pod mou taktovkou, ale nakonec jsme se shodli, že by to nebylo dobrý. Byl bych asi hodně protivnej a měl by se mnou spoustu problémů. :) Ve finále je to takhle lepší, budu se soustředit jen na svůj set a konečně i zakalím, protože mám po dlouhé době účet na baru a hodlám Molczika zruinovat!

Ty plzeňské prostřední znáš. Myslíš že je Plzeň připravená na velkou trance party? (tedy když pomineme rovněž velice silně obsazenou techno stage) Molczik o tom očividně přesvědčený je, to on vybíral line up, že?
Ano vybíral, a myslím, že je o tom přesvědčený. Já jsem nejdříve nebyl. Myslel jsem si, že je nesmysl dělat trance ve městě, kde zní v posledních letech hlavně techno. Navíc nelze argumentovat s tím, jak je oblíbený trance např. v Praze a čekat, že to zafunguje i v Plzni. Jenže koncept Tranceparade je docela vyvážený, lidi budou mít možnost výběru, navíc prostor Inwestu je něco nového, neokoukaného. Jo, a taky má velice zajímavého headlinera... Nevím, možná je to docela dobrej nápad.

A teď trochu k tobě. Na Bikinách jsme tě mohli slyšet hrát techno ala Richie Hawtin a k večeru dokonce minimal. Co to? Znamená to, že DJ Home zpomaluje?
Tak tady se pouštím na hodně tenkej led. A nejen v té odpovědi. :) Jo, líbí se mi teď pomalejší věci. Vzhledem k tomu, že v hard technu nevychází v poslední dobou žádné dobré desky, začal jsem to „něco“ hledat jinde...Mám rád tvrdej zvuk, hutnej bas, „nájezdový plochy“, to se nezměnilo. Mám rád i starý dobrý hard techno. To je asi všechno, co k tomu jsem schopnej teď říct. Sám totiž nevím.

Zajímavé. Ale zpátky k Tranceparade. V lineupu si napsán opět spolu s tvým MCíkem, Keldou. Já vás viděl na Sand Festivalu Písku, ale co lidi co vás neznají? Na co se můžou těšit?
Sám nevím. V případě mého vystoupení s Keldou se vždy jedná víceméně o improvizaci. On si odposlechne mé aktuální desky a zpívá do nich různé texty. Přesto ale nikdy neví, jak a co zahraju, a je ovlivněn mým setem. Mě ale zase naopak ovlivňuje jeho zpěv...Proto nikdy nevíme, jak to bude znít. Ale pokud budou dobré podmínky, zvuk a atmosféra, věřím tomu, že Kelda zase vytvoří neuvěřitelný kotel.

Tak mě napadá? Ty znáš Sandera Van Doorna? Sleduješ jeho styl? Molczik mi prozradil, že ty uznáváš pouze takový ten „old school“ trance, hraničící někdy až s technem, bez vokálů apod. To by se ti tedy Sander měl líbit, ne?
Díky téhle otázce jsem si ho poslechl. A radikálně jsem změnil názor jak na něj, tak vlastně i na koncept téhle akce jako takové. Moc mě totiž jeho styl zaujal! Má v sobě spoustu acidových zvuků, atmosférických nájezdů, hutných basů. Svým způsobem je to hodně podobné tomu, co mám teď rád. Trance melodie nejsou nijak vtíravé a laciné, a naštěstí jsem tam neslyšel ani moc vokálů. Je to zábavné, energické a mě to fakt baví. Doufám, že jsem teď někoho neodradil.

Závěrem se zeptám velice neomaleně. Nebudeš se ženit? Něco jsem zaslechl.. pravda.. cvrlikal to jeden vrabec na jedné party a bylo už hodně k ránu… :) ale nikdy nevíš. Tak co? Jak to vlastně máš s děvčaty?
Lidi jsou hrozný drbny, já dokonce zaslechl, že už mám tenhle nesmysl dávno za sebou. Takže to rád uvedu na pravou míru. Nejsem ženatej a ženit se v nejbližší době nehodlám. Ale mám přítelkyni a nežením se proto, že je mi takhle s ní moc fajn. Co se týká ostatních děvčat, mám to s nimi docela hezky...hezky se na ně kouká, s některou se i docela dobře povídá a jedna mě dokonce chtěla tak uchvátit, že mi ukázala nějaký vytetovaný zvíře na ňadrech ( nebo chtěla ukázat ta ňadra? ). Ani jí nevadilo, že je okolo několik tisíc lidí.

OK, poslední otázka. Mají lidi přijít na Tranceparade nebo nemají? A proč?
Mají přijít. Zajímavej prostor, zajímavá koncepce, pěknej trance Sandera Van Doorna, techno na druhé stagi...takže proč ne? Uvidíme, jak se s tím Plzeň vypořádá. Já jí držím palce.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika