FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Festival Dominator - Maze of Martyr

Festival Dominator - Maze of Martyr
28. 07. 2017   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
Festival Dominator patří k nejvýznamnějším a nejznámějším hardcore festivalů v Evropě vůbec. Už jenom toto tvrzení potvrzuje fakt, že lístky na tento festival byly beznadějně vyprodány několik měsíců předem.
Festival tento rok slavil sedm let své existence a již po druhé v historii organizované výpravy z Čech na tento festival byla překročena hranice 60 osob. Což už beru jako nepřehlédnutelný fakt, že se festival po tolika letech existence, opravdu dostal i do podvědomí domácích harder styles fans! 

Dominator 2017

Letní festival Dominator měl tentokráte podtitul Maze of Martyr a proběhl, jak už je tradicí třetí sobotu v červenci v holandské rekreační oblasti Eersel. Agentury Art of Dance a Q-dance již se i po několikáté činili a vytvořili pro více jak 55.000 návštěvníků z celé Evropy opravdu nezapomenutelný zážitek. Kdo byl, tak ví o čem mluvím! Tento ročník se vyvedl po všech stránkách!

Festivalové městečko se pro tento rok rozšířilo o jednu (skrytou) stage. Celkem jich bylo osm. Festivalový areál byl opět vymazlený do posledního detailu. Od oddělení vstupů pro organizované zájezdy od vstupu pro ostatní návštěvníky, přes locker-boxy až po tradiční stánek s festivalovým oblečením. Nechyběla hromada občerstvení, takže nikdo netrpěl žízní ani hlady. Kdo vyhledával na festivalu extrém, tak si mohl skočit bugee-jump. Kdo se chtěl pobavit, mohl zkusit obří kolotoč.

Oproti loňskému roku se festivalové městečko rozšířilo o jednu stage. Celkem jich bylo sedm. Frenchcorová The Blades,  raw hardstylová Depths of Desperados, terrorová a speedcorová Hong Kong Violence, industrialová s uptempo hardcorem Marble of Miscreant, oldschoolová Wall of Wrath, všehochuťová Pitfalls of Pain  a mainstreamová Maze of Martyr. Během festivalu se představilo více jak na 100 umělců. 

Dominator 2017

V sobotu panoval převážně slunečný letní den. Stihnout všechny zvučná jména během dvanácti hodin festivalu je skoro nadlidský úkol. Kdo jel na festival s tím, stihnout co nejvíc DJ´s podle plánu udělaného doma, tak se poměrně dost naběhal a nejsem si jist, jestli si to i užil podle svých představ! Však posuďte sami Angerfist, Partyraiser, F.Noize, Noize Suppressor, Miss K8, Korsakoff,, Mad Dog, Evil Activities a nebo Destructive Tendencies a to jsem jen u výčtu jmen z main stage Maze of Martyr. Na dalších stage mě zajímala jména jako je Andy the Core, Tymon, N-Vitral, Paul Elstak, MenaceII Societty, Sefa, Hyrule War , Akira vs. Drokz, Noisekick, Tripped,  Radical Redemption. Jmen by bylo samozřejmě víc, ale to by snad bylo lepší vyjmenovat ty, co mě moc nezajímali, těch by bylo rozhodně míň.

Připravený plán je jedna věc! Ale ta druhá a to jest jeho plnění bylo horší! Síly jsem měl rozložené a jména poskládané pěkně za sebou, ale né vždy, plány vyjdou tak jak předpokládáte! 

Párty maraton jsem započal na frenchcorové The Blades při setech Randyho a Sefa. Vydržel jsem až do Marcus Deck, pak jsem přeběhl na Maze of Martyr na Korsakoff, UNEXIST live s  Destructive Tendencies vs. F.noize. Zvláště Destructive Tendencies vs. F.noize mě se svým live setem výrazně potěšili. Pak rychle na Marble of Miscreant, kde hrál Dr. Peacock a The Sickest Squad vs. Andy the Core. Čas byl hlavním nepřítelem, v práci se to vždy s ním neskutečně vleče, ale na párty vždy běží snad 2x rychleji. Nakonec jsem si nechal vystoupení Drokz vs Akira.

Posledních 15 minut patřilo klasicky Endshow. Musím říct, že to byla opravdu spektakulární audio-vizuální podívaná. Vystřelily poslední rachejtle. Ze zvukové soustavy zazněla „klasická hláška“ This event was produce by Q-dance and Art of Dance. No a nám nezbývalo nic jiného než se vydat na cestu domů.

Po hudební stránce jsem byl i tentokráte naprosto spokoje. Holanďané mají organizaci festivalů pro návštěvníky dotáhnutou za ta léta pořádání festivalů k dokonalosti. Skoro pokaždé odcházím nejen s výborným hudebním zážitkem z festivalu ale i kolikrát se nenajde nic, co by kazilo dojem z návštěvy.

Naše společná autobusová výprava, které se účastnilo celkem 62 lidí (což je o 7 víc než loni), se vydařila i tentokráte. Troufám si tvrdit, že ta letošní byla více spořádaná, než ta loňská. Díky všem z autobusu co přispěli svým chováním k tak dobrému pocitu ze zájezdu! Příští rok pojedu bez váhání určitě znova!

DOMINATOR (NL)

Sobota 15. 7. 2017
od 72,75 €
Vystupují:
Restrained, Dyprax, Tears of Fury, F. Noize, Anime, Evil Activities, Mad Dog, Korsakoff, Destructive Tendencies, Partyraiser, Miss K8, Radical Redemption, Warface, E-Force,Adaro, B-front, Delete, jack of Sound, Digital Punk, Sub Sonik, Crypsis, Act of rage,Artifact, D-Sturb, Phuture Noize, Killshot a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |